Situacija je taka, mislim, da mi je že prekipelo zaradi stroškov goriva in ker sem se lani pošteno zafrknil, ko sem kupil tega bencinca.
Torej lani oktobra sem kupil Peugeota 307 1.6 bencinar letnik 2006; v 15.000km je povprečna poraba 6,97 l/100km.
Že do zdaj sem velik zgubil v primerjavi, če bi imel dizla, zdaj pa sem dobil šiht do katerega imam 51km v eno smer, torej vsak dan dobrih 100km plus še ostalo skakanje, torej mesečno okrog 2500km. Če pri takih kilometrih računam, dobim strošek goriva za dizla ki pije 2 litra manj ....dobrih 90 eur manj na mesec, to pa več ni hec. Plus tega, da potnih mi več kot 30km ne bojo plačal, vsaj dokler bom v proizvodnji, če mi potem uspe višje prilezit bi naj bilo bolje, potem menda plačajo.
Kaj bi bilo zdaj najbolje naredit? Zdaj pri tem je vse narejeno, velik servis sem naredil, gume se letne in zimske bol kot ne nove (eno sezono rablene), ima zelo dobro avtomatsko klimo (bila letos nanovo polnjena) Avto gre tako kot je treba, zelo lepo ohranjen, 118.000km . Pri drugem je pa spet hudič, kaj bi dobil. Ne vem kaj naj, ampak dejstvo je, da dlje kot bom tega vozil, na večji zgubi bom. Po drugi strani pa spet, recimo istega pa dizla....ne vem če bi mel, ker poraba pri teh 1.6Hdi je menda okrog 5,5 pa še vseeno ostane malce smotan menjalnik, ne najbolj posrečeno podiranje zadnje klopi. Edina (za enkrat) možnost je recimo Megan 1,5dci; ta bi moral pit manj kot 5 (punci Clio pije 4,2 v verziji z 68 konji). Rit pri teh meganih se mi ne dopade najbolj....ampak, kaj pa je še kaka druga možnost??
Rad bi pa mel avtomatsko klimo, 5 vrat, okrog 100 konjev nekje tega ranga kot je sedaj P307 (tudi vrednosti, recimo da 5500 bi moral dobit za njega) pa absolutno svetle barve, ker ta sedaj je črn in je katastrofa, lepota mine 2 ure po pranju