zundapp je napisal/-a:Ponavati 3 valjni delajo na višjih obratih.
grega983 je napisal/-a:Ta motor ni kaj preveč problematičen, bi pa vse avtomobile s tem motorjem uvrstil med nepremičnine in jih obdavčil z davkom na nepremičnine
yani je napisal/-a:grega983 je napisal/-a:Ta motor ni kaj preveč problematičen, bi pa vse avtomobile s tem motorjem uvrstil med nepremičnine in jih obdavčil z davkom na nepremičnine
Se ne bi strinjalPrimerjat je potrebno mašino z podobno majhnimi ali bencinarji ali dizli in motor solidno potegne, avtomobile sem prehiteval brez problema... Je pa res da se vse konča tam nekje pri 130 naprej. Itak pa ni narejena mašina za avtoceste, pri 130 maš že skoraj čez 3000 obratov, kar je že skor zgornja meja, ko še efektivno vleče
![]()
Nepremičnina je SDI, 1.4 TDI je raketa proti njemu(sem lastil si oba)
grega983 je napisal/-a:Še vseeno jej..jc za vozit. Sploh po mestu, ko se zazdi, da ima nek oversize vztrajnik.
Bencinar podobne kubature in konjev je dosti bolj prijazen uporabniku, vsekakor pa bistveno bolj živahen.
grega983 je napisal/-a:Prav tako pa sami sebi lažejo lastniki teh smrdljivcev, ker tole po mestu tudi ne porabi 5 litrov, prej 6.
peroRS je napisal/-a:grega983 je napisal/-a:Prav tako pa sami sebi lažejo lastniki teh smrdljivcev, ker tole po mestu tudi ne porabi 5 litrov, prej 6.
Saj ne trdim, da pije 5 po mestu, povprečna poraba pa je 4.5-5, če maš kombinirano vožnjo.
3-valjni bencinar 1.2 z istimi konji pa pije okol 2 litra več. Pri teranju je pa ta razlika bistveno večja. Na AC pri 170kmh 1.2 bencinar pije 12+. Sem ga mel doma pa vem.
In ja, se strinjam, da bi za strogo mestno vožnjo kupil dizla je nesmisel.
DaDo3 je napisal/-a:baje naj bi bila to podlaga 1.9 tdi 90hp samo, da en cilinder manj.
maniaxxx je napisal/-a:HTP bencinar pije zlahka več kot 13, iz izkušenj ti povem, je pa res, da sem imel s takim dizlom povprečno okoli 7, pa totalno neumen mi je bil ta motor, vsaj meni...je pa seveda neprimerljiv z 1.2 HTP
Po forumu brska: kiki13 in 7 gostov