Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

meferdzo
Nov uporabnik

Prosim za pomoč pri nakupu hyundai coupe 1.6 l. 2003-05

Napisal/-a meferdzo Ne sep 16, 2012 7:07 pm

Zdravo!

Sem nov na forumu in vem da je bila ta tema že odprta.. Pa vendar nikjer nisem zasledil odgovora na to vprašanje...

Kupujem coupeja letnik 2003 - 05... Zanima me kaj menite o nakupu takega coupeja z 140.000 do 160.000 km.

na primer tale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6434599&show=1

ali

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6232679&show=1

Gledam da je čim bolje ohranjen, redno servisiran... Pa vendar se bojim, da me, če kupim avto nad 140.000 kilometrov čakajo sami servisi čeprav je to hyundai, ki se za razliko od roverja ne kvari... (zdaj imam namreč roverja 214si in je sam obup - vsak teden nekaj)..

Poleg tega vprašanja pa me zanima, kakšne so tiste najbolj pogoste napake na coupejih tega letnika ter ali so popravila draga?... Na kaj naj najbolj pazim, ko ga kupujem?

Hvala za vse odgovore že vnaprej... :)

Lep pozdrav

meferdzo
Nov uporabnik

Re: Prosim za pomoč pri nakupu hyundai coupe 1.6 l. 2003-05

Napisal/-a meferdzo Ne sep 16, 2012 7:49 pm

Blinder!

Rad bi ti odpisal po ZS.. pa sem očitno preveč svež član, da lahko pošiljam sporočila... kakorkoli..ti odgovarjam tule na mojem vprašanju...

Čisto na kratko... Kupil roverja 214si iz NM pri nekih mladoporočencih.. Čez ohranjenost avta po videzu nimam pripomb..ni nič rjast.. zelo lepo ohranjen... tudi sam mi je pokazal vse papirje iz rednih servisov.. avto letnik 00 in prevoženih 118.000 km...

Sam ga vozim lepo.. ne tiščim ga, ko je mrzel...vozim zmerno ko je segret.. včasih rad pritisnem na gas... ampak še to samo na AC..drugače po omejitvah..

-prvi servis.. sklopka na 127.000 km pri benčini (uradni servis) 300€ z delom.. ni panike...
-naslednje cca 130.000 km... ni vžigal (kriva vžigalna tuljava) z delom skupaj 120 €...
-ploščice, diski in mislim da neki ležaji al kako se že reče pri zadnjem bobnu (ročna ni popustila med vožnjo) 220 €
-133.000 km - puščajo cevi z hladilno tekočino... komplet nove cevi 130 € + z delom 180 € skupaj...
-po menjavi voda še vedno pušča...spet benčina... ugotovili so, da je tesnilo sesalnega kolektorja - 280 € z delom...
-avto dela normalno naslednjih 10.000 km.. vmes še redni servis pri benčini 120 €...
-utripanje vseh svetlečih naprav (luči narahlo žmigajo, števec in ura žmiga, avtu skačejo obrati) - peljal k privatnemu električarju.. ugotovil, da je nekaj na alternatorju... popravilo 90€...

potem pa nekega jutra.. brez vsake vednosti..avto ne vžge..niti štarter se ne obrne.. avtovleka na servis 40 € (ker sem na srečo skoraj sosed od uradnega rover servisa)...
na servisu pravijo...bomo pogledali.. ugotovijo, da mi je zakuhal motor, ker je med dolgo vožnjo izgubil vso vodo ( čeprav je bila na max preden sem se odpravil na relacijo) - pravijo, da je šlo tesnilo glave motorja.. + potem menjajo še napenjalce itd.

spraševal sem jih ali se mii splača..so mi odgovorili, da bodo videli, ko odprejo mašino... jo odprejo.. so rekli, da bodo zamenjali tesnilo na glavi in napenjalce ter zobati jermen... cena z DDV 800,96€ z enim letom garancije.. še ni 4 mesece od tega.. Avto težje vžiga... Sem šel po 2. mnenje do serviserja Trilarja v Kranj.. Fajn dečko.. Povedal, tako kot je..

Zatrdil mi je, da imam kljub vsem tem menjavam težave z vžigom, ker mi voda še vedno pušča v mašino, ker so se šobe posedle..in tu ni rešitve..razen druga mašina.. (kar pa mi je že jasno, da se ne splača) na roverja ne gre namreč niti cent več... sem rekel, da bom kupoval avto naslednje leto... Pa mi je Trilar povedal le eno: avto ti ne bo zdržal več niti pov leta.. čimprej se ga znebi prodaj po delih ali pa nekaj...

Zdaj pa sem pri nakupu novega avtomobila.. in sicer tega, za katerega sprašujem tam zgoraj...in ker mi je avto res lep..upam da se ne kvarijo tako kot se je meni rover...

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Ne sep 16, 2012 8:03 pm

Hyundai bo prej zgnil kot se pokvaru :)
Imamo doma 2 Hyundaja. Oba sta Sonata in moram reč da nimamo z nobenim dodatnih stroškov razen rednih servisov.
V 4 letih se nam je pri enem pokvarila cinšpula in smo jo zamenjali z rabljeno, avto še vedno dela odlično.
Pri drugi se je pa v 3 letih pokvarilo nekaj pri servotu, zamenjava in delo okoli 80€. Letos se je pa zamenjal senzor pri motorju, ker je včasih čudno vžigal, je bilo pa okoli 100€ stroškov.
Se pa pri obeh kaže rja pri zadnjih blatnikih, to je pa itak problem Sonat, možno da tudi drugih Hyundajev, ne morem povedat iz lastnih izkušenj.
Osebno sem tudi sam gledal Hyundai Coupe ko sem iskal avto zase, vendar sem hotel da ima avtomatsko klimo in tiste tri okrogle kazalce sredi konzole :)
Mislim da so za olje, napetost in še nekaj. Ampak je bilo to notri v 2.0 143km mašinah, kar je bilo še malo premočno zame, saj sem bil še mlad voznik.

meferdzo
Nov uporabnik

Napisal/-a meferdzo Ne sep 16, 2012 8:08 pm

Arijan hvala za odgovor.. :D

Zanima me samo še kolko km mate že narjenih z vašimi hyundai??

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Ne sep 16, 2012 8:57 pm

En mislim da ima okoli 185k, mogoče malo več. Je bil pa kupljen od drugega lastnika, ki je znanec in tudi prvega lastnika smo poznali.
Drugi je pa kupljen od prvega lastnika, vendar moram pogledat koliko ima prevoženih. Mislim da nekje toliko kot prvi...

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Ne sep 16, 2012 9:09 pm

Doma imamo coupeja(sicer je 07 letnik) in 2.0 motor ampak v 2 letih odkar je pri nas in 25.000km ni bilo niti ene okvare, razen rednih servisov in zarnic v sprednjih luceh nobenega problema. Se pa bojim da bo 1.6 motor hudo presvoh za coupeja, ker niti 2.0 ni nek biser v pospeskih ter porabi(mislim da tudi z 1.6 nebos prisel pod 10l voznje).

Kar se pa tiče Roverja, pa vidim da so te konkretno nategovali z cenami (tesnilo sesalnega kolektorja pride cca 8€+ dela za pol ure) in tudi vse ostale cene so pretirane x5.

Drugace pa z coupejem ne bos cisto nic zgresil, dobro preglej podvozje(lahko lepo rjavijo) ter ostalo plehovje, vidim da sta oba slovenska + servisne knjige(lahko preveris na uradnem servisu ce je bilo tam vse servisirano, so detailni podatki kaj in kako je bilo delano)

Lp

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po sep 17, 2012 7:52 am

Glede 1.6 Motorja lahko rečem da je čisto soliden. Res je da ni nekih hudih pospeškov ampak za vsakodnevno vožnjo povsem zadostuje.
Če je redno servisiran in ima ok olje je vse BP. Jaz imam tak motor v Elantri, naredil že skoraj 100.000 km z njo (avto ima prevoženih 227.000 km - sem 2. lastnik) in imam povprečno porabo v tem času 7,28 l/100km. Pije skoraj nič olja (pred tem sem imel Lantro, ki je šla naprej pri 320.000 prevoženih in je že pri 180.000km pila kak liter na servisni interval, pri tej pa se nivo olja komaj kaj prestavi od servisa do servisa).

Pazit pa na rjo, ki pa je glede na to da gre za 7-8 let star avto stvar za preverit pri vseh znamkah, sploh če je avto bil zunaj... Podvozje na hyundaih po letu 2001 bistveno manj rjavi - spet iz lastnih izkušenj. Če ima zadaj diske preverit če je ročna ok, ker če je avto bil zunaj, lahko vzvod znotraj čeljusti rjavi in v primeru zmrzali ne spusti ročne. Menjava za neorignalno zadnjo čeljust z batom sicer pride okoli 150 EUR, saj je tako kot na vseh novejših avtomobilih vse v paketu in obnova čeljusti ali menjava po delih ni mogoča.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po sep 17, 2012 10:37 am

1.6 zna bit za vse situacije malo prešvoh.
Mamo 2.0 v Elantri, s tem se pa že da kulturno premikat.

Ne vem, če je pri Coupeju enaka fora, samo pri Elantri določena oprema pri 1.6 sploh ni možna, 2.0 jo pa ima. Diski zadaj, 4xAB, ...
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Po sep 17, 2012 10:39 am

1.6 ima diske zadaj (Coupe).

Uporabniški avatar
Atomic Sound
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Atomic Sound Po sep 17, 2012 3:17 pm

Moj kolega ma coupeja samo da je njegov 2.0 ima ga že kake 3 leta okvare ni bilo nobene. Res pa je da je mogoče 1.6 motor malo prešvoh za ta avto.
Če te ne moti da bolj počasi pospešuje pol ok, mislim pa da tud poraba ni lih mejhna pr tem 1.6. Kar se pa tiče okvar pa se ne boj, odvisno od vzdrževanja vozila itd... Srečno!

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Po sep 17, 2012 4:25 pm

ne vem zakaj te tolk skrbijo kilometri? če je avto ohranjen in servisiran, tko kot mora bit, pol je to to. kot je že nekdo pred mano reku: prej ti bo razpadu kot pa crknu :D mašine pri hyundaiju so načeloma dobre (so seveda tut izjeme). sam si lastim že 3ga hyundaija. prvi je mel 250.000km, drugi 320.000km, zdejšni jih ima 106.000 :mrgreen:

meferdzo
Nov uporabnik

Napisal/-a meferdzo Po sep 17, 2012 5:52 pm

res hvala vsm za odgovore...

Če sm čist iskren se mal bojim zato, ker še nism mev avta ki bi lepo delal več kot 1 leto skupaj... :D Me je pa edin fiat bravo presenetu.. mašina delala k urca..nikol nč narobe..sam ga je pa pleh izdav... hehe :D

tale coupe mi je pa res padu v oči... grem ga še fino fajn sprobat... pa se bom na podlagi testne vožne odloču a ma uredu pospeške al ne... mi je pa že bedna razlika v ceni za reg., ki je pri 2.0 mašini 205 € dražja od 1.6 pri moji zavarovalnici.. + to pomeni za cca. litr razlike v pitju...in to pomeni tut cca. 40 € dražja vožnja mesečno... nekako mi je v interesu da čim ceneje shajam čez mesec... drugače bi vzeu V6 mašino.. :D

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To sep 18, 2012 10:05 am

meferdzo je napisal/-a:Če sm čist iskren se mal bojim zato, ker še nism mev avta ki bi lepo delal več kot 1 leto skupaj... :D Me je pa edin fiat bravo presenetu.. mašina delala k urca..nikol nč narobe..sam ga je pa pleh izdav... hehe :D

tale coupe mi je pa res padu v oči... grem ga še fino fajn sprobat... pa se bom na podlagi testne vožne odloču a ma uredu pospeške al ne... mi je pa že bedna razlika v ceni za reg., ki je pri 2.0 mašini 205 € dražja od 1.6 pri moji zavarovalnici.. + to pomeni za cca. litr razlike v pitju...in to pomeni tut cca. 40 € dražja vožnja mesečno... nekako mi je v interesu da čim ceneje shajam čez mesec... drugače bi vzeu V6 mašino.. :D
No, če ne boš imel res izredno smole pri nakupu, boš zdaj imel avto, ki te ne bo izdal na cesti. (lahko rečem, po 4 Hyundaih, ki sem jih vozil v zadnjih 10 letih). :D

Kar se tiče mašine - imam točno tako v Matrixu, ki je težji in večji avto kot Coupe. Vsekakor je povsem zadosti za običajno vožnjo in prehitevanja, v Coupeju pride še malo bolj do izraza, zaradi manjše mase in ker je 3dm nižji. Za dinamično vožnjo ga pa moraš seveda gnati v višje obrate, kot vsakega N/A bencinarja. Ne moreš pa pričakovati ubijalskih pospeškov. Je pa ugodno, ker pade v zavarovalni razred pod 80kW.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To sep 18, 2012 1:03 pm

Imel sem tega coupeja, sicer z 2.0 motorjem, ki ti ga bolj priporočam. Totalno neproblematičen, robusten in izredno kvaliteten avto - dala sva čez 7 zim in 168.000 kilometrov; pa prav nič ga nisem šparal med vožnjo - redni servisi pri dobrem pooblaščencu, menjava potrošnih materialov in kvalitetno olje - nič drugega in nobenega dodatnega stroška za popravila.
Nazadnje sem ga videl že pri 4. lastniku - še vedno brez težav
-Srečno pri nakupu ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 25 gostov