Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rslapa
Nov uporabnik

Dilema-> nakup rabljenega golfa 6

Napisal/-a rslapa Ne sep 23, 2012 1:58 pm

Pozdravljeni,
kupujem rabljenega golfa 6, za največ eno leto. potem ga bom moral prodati, ker imam namen zidati in bi se kakšne 2 leti vozil z Meganom 2005, dokler ne pridem na zeleno vejo.

Ogledujem sledeča vozila:
ta bi ga dal za 13.500€
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6471560&show=1
ta bi ga dal za 14.000€
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6406719&show=1
13.300€ letnik 2011 ampak samo 90km zame sicer dovolj
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6472726&show=1
13.500€
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6434261&show=1

Rad bi imel dsg rad bi imel črno barvo, rad bi imel čim manj kilometrov, rad bi... zapravil čim manj denarja :)

Najpomembneje od vsega mi je da bom avto čez eno leto lahko prodal in naredil čim manjšo izgubo. Kaj mi priporočate?

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Re: Dilema-> nakup rabljenega golfa 6

Napisal/-a ninjeti Ne sep 23, 2012 2:04 pm

Da zdaj kupiš megana, narediš bajto al kaj boš pač zidal, potrpiš da ne boš glavni na vasi med balkanci nekaj časa ker pač ne bo vw-ja in kasneje kupiš nekaj za sebe. Ker če boš kupoval tak avto za slabo leto bo to ena navadna kozlarija.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Ne sep 23, 2012 2:05 pm

Sori,ampak tega pa ne razumem najbolje. Zakaj potem sploh kupuješ avto,če maš namen zidat.Sploh pa kupovat avto za 14k€ za eno leto?Ni bolje denar,ki bi ga porabil za golfa,vložiti v bajto?Pa prideš prej na zeleno vejo.In si potem kupiš novega golfa.

rslapa
Nov uporabnik

Napisal/-a rslapa Ne sep 23, 2012 2:11 pm

Eno leto se bom vozil z golfom namesto s čim slabšim. Zadnjega golfa 5 sem imel leto in pol in sem ga prodal za 700€ več kot sem ga kupil, če mi z naslednjim uspe kaj podobnega, bi bil kar zadovoljen.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Ne sep 23, 2012 2:14 pm

rslapa je napisal/-a:Eno leto se bom vozil z golfom namesto s čim slabšim. Zadnjega golfa 5 sem imel leto in pol in sem ga prodal za 700€ več kot sem ga kupil, če mi z naslednjim uspe kaj podobnega, bi bil kar zadovoljen.

Definiraj "s čim slabšim". Meni vse skupaj sliči na zadovoljevanje ega in ne trezno razmišljanje. In dvomim da ti bo še kdaj uspelo za več prodati - sploh v teh časih.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne sep 23, 2012 2:46 pm

svašta
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

rslapa
Nov uporabnik

Napisal/-a rslapa Ne sep 23, 2012 2:48 pm

hvala za mnenje.

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Ne sep 23, 2012 4:35 pm

Ma dej vloži denar raje v hišo, kot pa v rabljenega golfa. Nimaš na koncu leta nobenih obresti iz tega naslova, pa mislim da tudi zaslužil ne boš nič.

Imate pa eni preveč denarja za razmetanje. :roll:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne sep 23, 2012 4:39 pm

rslapa je napisal/-a:Zadnjega golfa 5 sem imel leto in pol in sem ga prodal za 700€ več kot sem ga kupil, če mi z naslednjim uspe kaj podobnega, bi bil kar zadovoljen.

Sem slišal že veliko razlogov za nakup avta, takega pa še ne :shock: :roll:

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Ne sep 23, 2012 4:41 pm

to je res idiotizm. samo da ste glavni na vasi.

rslapa
Nov uporabnik

Napisal/-a rslapa Ne sep 23, 2012 6:02 pm

mislim da me niste najbolje razumeli.

sam namrec obicajno enkrat letno menjam avto in vedno ga prodam za enako ali vec kot sem ga kupil. na ta nacin imam vedno relativno nov avto in ne izgubljam na vrednosti. to se mi ne zdi idiotizem. ce mi ne verjamete je to vas problem.

za glavni na vasi biti se mi zdi da original golf 6 ni najbolj primeren avto. za 14.000€ dobis kaj bolj nastopaskega.

postavil sem enostavno vprasanje ker nimam izkusenj z prodajo rabljenih vozil ki imajo avtomatski menjalnik me zanima vase mnenje koliko je avto z dsg-jem tezje prodati. se bolje ce kdo lahko pove iz prve roke. vezava na banki mi prinese premalo obresti. z gradnjo hise pa lahko pricnem sele prihodnje leto. do takrat pa bom sigurno kupil avto za cca 15.000€.

me pa res izjemno motijo vasi negativni odgovori in mi sploh ni jasno od kje vsa ta negativna nastrojenost. kot da bi vas denar metal skozi okno.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne sep 23, 2012 6:12 pm

Tisti moment, ko boš kupil šestico boš na zgubi... Zakaj :?: Pred vrati je mk7 in z lansiranjem sedmice, ki bo mimogrede novembra bo vrednost šestice dodatno padla. Če že greš v nakup golfa 6 potem počakaj do prihoda golfa 7.

Pa od kje ti ideja da avto ne izgublja na vrednosti :?: Popušil boš v vsakem primeru samo višina izgube je še vprašanje.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Ne sep 23, 2012 6:17 pm

Zakaj pa je potrebno vsako leto kupovati drug avto? Ne si mislit sedaj, da če si enega golfa prodal dražje kot pa si ga kupil, da ti bo to uspelo pri vsakem avtu... In pa za gradnjo hiše se kupi nek poceni avto, s katerim boš lahko vozil čim več materiala in ti ga ne bo škoda, ko boš vanj nabasal par vreč cementa. Vsaj tako je moje mnenje...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne sep 23, 2012 6:42 pm

nejc1 je napisal/-a:In pa za gradnjo hiše se kupi nek poceni avto, s katerim boš lahko vozil čim več materiala in ti ga ne bo škoda, ko boš vanj nabasal par vreč cementa. Vsaj tako je moje mnenje...

In zakaj bi bilo škoda, če daš v nov avto par vreč cementa? Saj jih daš v prtljažnik na gumijast tepih ali pa daš pvc folijo na zadnje sedeže in vreče gor. ;)
Razen, če razmišljaš kot nekateri, ki mislijo, da če imaš "star že obrabljen" avto, da ga potem ni treba čisto nič čuvat in nikoli očistit :roll:

Poleg tega obstaja tudi prikolica za take namene.

Da bi šel pa zaradi gradnje hiše prodajat skoraj nov avto in kupit staro kanto samo zaradi tega, da ga lahko umažem notri... :roll:

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Ne sep 23, 2012 6:54 pm

ne vem sicer kakšne dohodke imaš, vendar ne razumem ljudi ki nočejo rabljenega avtomobila za 2.000€

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne sep 23, 2012 7:16 pm

a4 je napisal/-a:ne vem sicer kakšne dohodke imaš, vendar ne razumem ljudi ki nočejo rabljenega avtomobila za 2.000€

A je to name letelo?
Nimam problemov s starejšimi avti, lastil sem si med drugim avto za 200€, enega za 700€ (zame je vreden 2 jurja, ampak pustmo zdaj to =P ).
Hotel sem le povedat, da osebno ne bi šel nikoli prodajat (skoraj) novega avta (če bi ga že kupil) samo zato, ker bi mi ga bilo škoda uporabljati za vsakdanja opravila (delo, zidarija, itd.)

p.s: če pa post ni bil namenjen meni, lahko tudi obrazložitev preskočiš :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne sep 23, 2012 10:29 pm

Moje mnenje; Za 14.000 evrov dobiš že avto, ne pa da se boš eno leto vozil naokoli z jajci kot so golf. :twisted:

Zdej pa zares, če misliš delat ali obnavljat hišo, si kupi starega zjaganega subaru legacy-ja za 1000 evrov. Glej da je karavan in da ima kljuko, da boš material lahko vozu na prikolci in v prtljažniku. Crknu ne bo, servis je poceni (olje, svečke filtri so okol 70 evrov), drugo pa tut če tuli, ne bo crknilo, pa se voziš z njim dokler bajte ne porihtaš.

Pa ga boš na koncu še vedno prodal za 600 evrov, on ti bo pa ves material za bajto domov pripeljal.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po sep 24, 2012 1:18 pm

nebivedu je napisal/-a:Moje mnenje; Za 14.000 evrov dobiš že avto, ne pa da se boš eno leto vozil naokoli z jajci kot so golf. :twisted:

Od človeka kot si ti takega stavka enostavno ne pričakuješ a očitno tudi najboljši grešijo. ;)

lp

p.s. počasi postajaš hujši z subaruji kot vagovci z golfi.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Po sep 24, 2012 2:21 pm

King1 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Moje mnenje; Za 14.000 evrov dobiš že avto, ne pa da se boš eno leto vozil naokoli z jajci kot so golf. :twisted:

Od človeka kot si ti takega stavka enostavno ne pričakuješ a očitno tudi najboljši grešijo. ;)

lp

p.s. počasi postajaš hujši z subaruji kot vagovci z golfi.

Fix ur sarcasm detector :lol:

Let me help you:
Zdej pa zares,

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po sep 24, 2012 3:48 pm

King1, če bi jaz lahko javno povedal moje pravo mnenje o golfih in o ljudeh, ki golfe vozijo, bi dobil na vseh slovenskih forumih doživljensko prepoved objav. Pa najbrž bi me VAG grupa tožila za vse kar imam. :lol: :twisted:

Glede subarujev je pa takole;
Če se gre za gradnjo hiše, boš težko dobil boljši voz za tako malo denarja, ki ti bo pripeljal ves, ampak res ves material do hiše in od hiše, pa da ga na koncu še vedno lahko prodaš za neko normalno ceno in da ti ne bo crknil vmes.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov