Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Enostavno SUV- enoprostorec mogoče

Napisal/-a hondas Ne okt 07, 2012 2:12 pm

Tam do 17K€, nov, avto. klima in zložljivi el. ogledala (žal je treba tudi to napisat), smo tri folka (ta malu :hi 9 let). Iz Picassota bom šel verjetno težko na 5 vratno varijanto (hrbtenica pa to). 500l prtljažnik te razvadi, tako da pod 400l ne pride v poštev...
ASX, C4-crossair, IX35 so čez 20K, malo manjši Note, IX20 moti majhen kufer in kot pri C3- Picasso klopi kot gasilskeQashqai je nekako v tem izboru, morda še kakšni predlogi?
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Re: Enostavno SUV- enoprostorec mogoče

Napisal/-a fare Ne okt 07, 2012 3:16 pm

Še najboljši med vsemi se mi zdi IX35.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Ne okt 07, 2012 5:34 pm

Trenutno je vstopni model Grand Scenic pod 17k€.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po okt 08, 2012 7:25 am

fare je napisal/-a:Še najboljši med vsemi se mi zdi IX35.

Sodelavec je IX35 zamenjal po 2h mesecih za i40 karavan, ker je komaj noter dal voziček..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Po okt 08, 2012 9:56 pm

fare je napisal/-a:Še najboljši med vsemi se mi zdi IX35.

S tem da je IX35 po prostornosti prtljažnika v vrhu svojega razreda...

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Če nov 08, 2012 11:41 pm

No, sedaj je pa še MOKKA prišla...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če nov 08, 2012 11:54 pm

Ampak ti najbrž 356l v prtljažniku ne bo dovolj (vsaj po prvem postu sodeč).
Slika

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Če nov 08, 2012 11:59 pm

IcEm4n je napisal/-a:Ampak ti najbrž 356l v prtljažniku ne bo dovolj (vsaj po prvem postu sodeč).

Težka bo, ja... :roll:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe nov 09, 2012 10:39 am

hondas je napisal/-a:Tam do 17K€, nov, avto. klima in zložljivi el. ogledala (žal je treba tudi to napisat), smo tri folka (ta malu :hi 9 let). Iz Picassota bom šel verjetno težko na 5 vratno varijanto (hrbtenica pa to). 500l prtljažnik te razvadi, tako da pod 400l ne pride v poštev...
ASX, C4-crossair, IX35 so čez 20K, malo manjši Note, IX20 moti majhen kufer in kot pri C3- Picasso klopi kot gasilskeQashqai je nekako v tem izboru, morda še kakšni predlogi?
Najprej premisli če res rabiš 400-500 litrov prtljažnika. Sicer povsem možno da res (to pač bolje veš sam), ampak kot že ugotavljaš, kompaktni SUV-i imajo v bistvu presenetljivo majhne prtljažnike. Tako da če hočeš SUV in velik prtljažnik, je treba pač gledati malo večje (taprave) SUV-e, ki pa so precej večji, tudi občutno dražji (če mora biti nov), z večjimi stroški itd.

Tako da imaš tri variante:
- kupi večji SUV, a rabljenega
- kupi enoprostorca
- poslovi se od velikega prtljažnika in pač kupi kompaktni SUV
PODVARIANTA zadnje in verjetno najoptimalnejša rešitev zate, mi je šele sedaj prišlo na misel:
- kupi Škoda Yeti: je SUV (no, recimo) in ima menda 405 litrov prtljažnika, le cena bo ostala v tvojem okviru zgolj pri bencinski motorizaciji (če ne rabiš po vsej sili dizla, sicer povsem OK), prav tako za 17 jurjev najbrž ne boš dobil Yetija 4x4 (novega), zdaj pa ne vem ali rabiš SUV zaradi 4x4 ali le zaradi višjega sedeža....
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Pe nov 09, 2012 11:36 pm

Sem šel danes gledati C-maxa in mi je kar všeč. Sedaj grem pa teste brat.... 1.6 mašina pa 150mg/m se mi zdi kar veliko...

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So nov 10, 2012 11:39 am

hondas je napisal/-a:Tam do 17K€, nov, avto. klima in zložljivi el. ogledala (žal je treba tudi to napisat), smo tri folka (ta malu :hi 9 let). Iz Picassota bom šel verjetno težko na 5 vratno varijanto (hrbtenica pa to). 500l prtljažnik te razvadi, tako da pod 400l ne pride v poštev...

A ni tole malo preveč oprimistični budžet za SUV-ja? Za tak denar bi že dobil kakšnega osiromašenega qashqaija, ampak tista mašina je že v juku pravi pogreb za avtocestne hitrosti (tja do 80km/h se obnese sicer dobro, kar je pa več pa postane vse skupaj zelo hrupno in žejno). V poštev pride tudi omenjeni yeti, ampak zakaj SUV, če je manj praktičen pa še ne bo 4x4? Sploh moraš pa pri SUV-ju računat tudi na večje dimenzije gum, kar te bo že v štartu pri zimskih bolj upalilo po žepu kot pri enoprostorcu. Ravno zadnjič, ko sva šla s kolegom pofirbcat novega clia, sva si od blizu ogledala scenica, ki je imel opremo identično spodnjemu in za moj okus, za dobrih 16 tisoč, dobiš težko bolj opremljen avto v tem razredu:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6070735&show=1

hondas je napisal/-a:Sem šel danes gledati C-maxa in mi je kar všeč. Sedaj grem pa teste brat.... 1.6 mašina pa 150mg/m se mi zdi kar veliko...

Seveda, če so pa to mašine stare 10, 12 let.

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas So nov 10, 2012 6:08 pm

hondas je napisal/-a:Sem šel danes gledati C-maxa in mi je kar všeč. Sedaj grem pa teste brat.... 1.6 mašina pa 150mg/m se mi zdi kar veliko...

Seveda, če so pa to mašine stare 10, 12 let.[/quote]
Ali je to pri nas kar praksa, da naš trg sprejema starejše motorje z večjimi emisijami. C-max je v nemčiji namreč dobavljiv z 1,0 l EcoBoost, 92kW (125PS), ki spada npr. v B ekološki razred.
Upam, da je naš AMZS in razne avtorevije že videl tole: Slika

1.6, ki se prodaja pri nas, spada v D
Senic mi pa nekako ni všeč, ker sem bil že sedaj na podobnem picassoju....

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So nov 10, 2012 7:10 pm

Za c-maxa v prihodnosti obljubljajo 1,0 ecoboost motor. Res je, da gre za stare motorje, a tudi preizkušene. O 1,2 tsi si na forumu lahko prebereš veliko (izboljšava v letu 2013, ko grejo iz verige na jermen), fordov pa tudi renojev turbobencinec je pa še toliko nov, da se kaj več o njiju ne ve.
Sicer te ne razumem čisto dobro - scenic je preveč podoben picassoju, c-max pa ne? To govoriš o notranji ureditvi (predvsem merilnikov) ali čem drugem? Ali je v tebi toliko ekologa, da si se zapičil v podatek glede emisij, ali te skrbi, da se boš čez 10 let lahko vozil čez centre naših mest? :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So nov 10, 2012 10:00 pm

Sam sem zamenjal avto s 387litro prtljažnika za takega s 460. Pa se teh 73 litrov zelo pozna. Sedaj gresta brez problema vanj 2 psa in celoten voziček, kar je bilo pri prejšnjem nemogoče. Če pa sedeže podrem zadaj, pa dobim 1650 litrov prostornine za tovor.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas So nov 10, 2012 11:44 pm

thunderbolt je napisal/-a:Ali je v tebi toliko ekologa, da si se zapičil v podatek glede emisij, ali te skrbi, da se boš čez 10 let lahko vozil čez centre naših mest? :)

V bistvu oboje. Na Nemških avtomobilističnih straneh imaš vse motorje opremljene s podatkom o razredu izpustov.
Pustimo to, kakšen je za enkrat učinek le tega, kupec pa vseeno lahko razbere kaj iz teh podatkov. Jaz sem po tej logiki razbral, da AMZS o teh stvareh modro molči in posredno smo idealen trg za smetišče agregatov.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne nov 11, 2012 3:51 pm

problem te 'd' kategorije izpustov je da so odvisni od porabe goriva. stari motor je bolj požrešen in zato spusti v okolje več co2. Novejši motor porabi manj goriva in na dolgi rok z njim lahko kljub okvaram privarčuješ.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Sjee
Nov uporabnik

Kraj: Trojane

Napisal/-a Sjee Po nov 12, 2012 10:36 am

Moja predloga:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4998995&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5583657&show=1

V mejah budgeta, dovolj velik prtljažnik, preizkušena in dobra motorja, udobno sedenje in dober položaj za volanom.
LP

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po nov 12, 2012 11:14 am

hondas je napisal/-a:
thunderbolt je napisal/-a:Ali je v tebi toliko ekologa, da si se zapičil v podatek glede emisij, ali te skrbi, da se boš čez 10 let lahko vozil čez centre naših mest? :)

V bistvu oboje. Na Nemških avtomobilističnih straneh imaš vse motorje opremljene s podatkom o razredu izpustov.
Pustimo to, kakšen je za enkrat učinek le tega, kupec pa vseeno lahko razbere kaj iz teh podatkov. Jaz sem po tej logiki razbral, da AMZS o teh stvareh modro molči in posredno smo idealen trg za smetišče agregatov.
Te razredi CO2 so taka neumnost, da mi je kr slabo. Itak je izpust CO2 direktno posledica porabe goriva, ki pa lahko variira konkretno gor in dol, in s tem tudi izpusti CO2. Sploh pa CO2 nima veze z onesnaževanjem mest, tam so problem dizelske saje, CO in neizgoreli HC.
CO2 je neškodljiv plin, ki ima možen globalni učinek (vprašljivo) in nima veze, ali ga izpustiš v mestu ali na relaciji. EURO standard se pa določajo glede na dizelske saje, CO in neizgoreli HC. In glede na EURO standard se omejuje vožnjo po mestih.
CO2 nalepke so samo marketing za kupce, ki večinoma nimajo pojma in jim je CO2 enako kot CO.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Ne nov 18, 2012 10:30 pm

C-max titanium 1.0 ecoboost je 18.000€ od Novembra. Kar varijanta se mi zdi...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov