Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

zupanman23
Nov uporabnik

Golf 4 TDI 90KM / 110KM

Napisal/-a zupanman23 Pe okt 12, 2012 7:34 pm

Pozdravljeni! (nov na forumu)

Torej prišel je čas ko kupujem prvi avto.
V oči mi je padel Golf 4 TDI ker ima zelo majhno porabo če se ne motim in pa nasplošno mi je avto zelo lep.
Bral sem nekatere teme glede tega avta in ga vsi zelo hvalite in od vseh različic Golf 4 priporočate TDIja.
Zanima me pa kakšna je razlika v porabi med 90KM in 110KM različico.. Ali je razlika velika?
Svetujte mi še kaj moram paziti pri nakupu tega avtomobila. Ker nisem v najboljšem finančnem stanju sem razmišljal kupiti avto v rangu nekje okoli 2000-2500€.
Vsi takšni imajo okoli 200000 prevoženih kilometrov. Je to že blizu meje in se ne splača kupiti takega avta ali je to še vse ok?
V mislih sem imel kontaktirati lastnika teh dveh golfov, kaj meni te? Sam se ne spoznam najbolje na avtomobile.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6299940&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6539660&show=1

Hvala za pomoč in lep pozdrav!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Golf 4 TDI 90KM / 110KM

Napisal/-a abbe Pe okt 12, 2012 7:39 pm

sigurno majo prevozenih po ene 300.000 km
drgac pa ce kupujes kup 110 km ker vsaj poegne nekam pa ma ze variabilno turbino.
poraba je pa glih takaa k pr 90 km modelu
Ni vse res kar napišem

zupanman23
Nov uporabnik

Napisal/-a zupanman23 Pe okt 12, 2012 7:46 pm

Misliš da res 300.000? Pa se splača kupit tak avto?
Super, sej za moč se mi glih ne gre ker mi je prioriteta nizka poraba. Ampak če je res kot praviš da porabita isto potem definitivno kupim 110KM če je mogoče.
Poraba je tam nakje 5l/100km kajne? ali se motim?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe okt 12, 2012 7:51 pm

poraaba je 5 litrou pri normalni voznji,se pravi po omejitvah. pa z normalnim pospesevanjem in tekoco voznjo brez potrebnih zaviranj je lahko poraba tut manjsa.
ja glej gledas avto k je star 14 let pa ma 200000 prevozenih.
jst mam 14 let starga bencinarja pa ma 320000 prevozenih.
mam tut 9 let starga dizla pa ma 250.000 prevozenih.
tko da ja,jst mislm da nimajo realnih kilometrou.sam dejansko sploh ni probleem v kilometrih,če je bil avto redno servisiran pa vzdrzevan jh brez tezav nardi 500.000,ker teli motorji so predemenzionirani,nimajo nekih visokih tlakov goriva pa zraka in lahko delajo brez tezav 500.000 km. tezava je da neves ce so res bli redno servisirani,ker praviloma nimajo servisne knjige ker majo zbite kilometre al pa majo prirejene servisne knjige..
uglavnem tezko je dons kupt dobr avto...
Ni vse res kar napišem

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe okt 12, 2012 8:20 pm

Haha, sem se nasmejal ob branju uvodnega posta.
Želiš si avta z nizko porabo... ja, to zmore le golf (realno gledano, poglej za cliom DCI).
Golf je zelo lep avto... hahahhaha. Res, da je subjektivno, ampak niti malo lep ni, še posebno, ko ob njega postaviš konkurente.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Pe okt 12, 2012 8:25 pm

clio pije ja malo...
samo kaj ko poraba ni use...
je z navedenimi TDIji dosti manj problemov kot pa z temi DCIji
Freunde am fahren.

zupanman23
Nov uporabnik

Napisal/-a zupanman23 Pe okt 12, 2012 8:28 pm

Super hvala za informacije. Se pa strinjam da res teško kupiš dober avto in pa prodajalca ki mu lahko zaupaš da te ne nategne na veliko.
Kaj pa vzdrževanje in to? Pa še zanima me kakšna je cena registracije in pa tehničnega pregleda za ta avto.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe okt 12, 2012 8:29 pm

hahehihoh je napisal/-a:Haha, sem se nasmejal ob branju uvodnega posta.
Želiš si avta z nizko porabo... ja, to zmore le golf (realno gledano, poglej za cliom DCI).
Golf je zelo lep avto... hahahhaha. Res, da je subjektivno, ampak niti malo lep ni, še posebno, ko ob njega postaviš konkurente.

ja kaj je z dci-jem?
pokazimi jih par ki imajo cca 300.000 km ob prvi pumpi in prvih sobah?
ni jih.clio ma mogoce za cca 0.5 litra manso porabo,samo glede na to kok se kvarijo crpalke pa sobe je nakup clia bedaarija.
pri cliotu je komplet crpalke pa sobe cca 1000 eur (obnova).za golfa pa pou manj
tko da bolje da ne gleda za cliotom dci ce ne zeli met probleme.
kar se tice lepote si pa ze sam odgovoru,nevem pa o katerih konkurentih govoris.primer?
Ni vse res kar napišem

zupanman23
Nov uporabnik

Napisal/-a zupanman23 Pe okt 12, 2012 8:34 pm

Glej postavil sem vprašanje in prosil za pomoč, če nimaš kej pametnga za povedat nevem kva delaš v tem postu..

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe okt 12, 2012 9:01 pm

abbe je napisal/-a:

ja kaj je z dci-jem?
pokazimi jih par ki imajo cca 300.000 km ob prvi pumpi in prvih sobah?
ni jih.clio ma mogoce za cca 0.5 litra manso porabo,samo glede na to kok se kvarijo crpalke pa sobe je nakup clia bedaarija.
pri cliotu je komplet crpalke pa sobe cca 1000 eur (obnova).za golfa pa pou manj
tko da bolje da ne gleda za cliotom dci ce ne zeli met probleme.
kar se tice lepote si pa ze sam odgovoru,nevem pa o katerih konkurentih govoris.primer?

Sem vedel, da se bo kdo oglasil glede cliota DCI. Izkušenj z njim nimam, ampak po besedah kolegov sklepam, da je čisto OK, povprečen avto.
Da so rezervni deli za golfa cenejši kot za cliota, ne verjamem. Pa pustimo cliota na strani.

Ampak, bodimo realni, a vam se dejansko zdi dober nakup za cca 2 tisoč evrov 14 let star golf z bog-ve-koliko kilometri, brez klime, brez električnega pomika stekel? V tem ragnu dobiš čisto spodobnega nekaj let novejšega megana, 307, če pa gremo razred nižje pa tudi recimo prej omenjenega cliota, fabio, morda celo ibizo, 206, ki imajo marsikakšen kos opreme več kot omenjeni golf. Skoraj vsi našteti avtomobili imajo klimo, ABS in električni pomik stekel.

Pa brez zamere.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe okt 12, 2012 9:23 pm

ce nimas izkusenj potem ne pametuj. samo toliko o tem da je lahko debata konstruktivna.ne pa da vsak neki uletava.
se ena od tvojih cvetk je ta da primerjas porabo na cliotu z porabo golfa,ki je cel razred visje (vecji tezji) da ne govorim da ma mocnej motor.
v tvojem prejsnjem postu ni bilo govora o opremi ampak le o porabi in lepoti.tako da zaj ni potrebno kle obracat besed in ostalo.
splosno znano je da so 1.5 dci problematicni.jst poznam ene 5 ljudi ki z njimi nima problemou.ostali imajo.
delphi tovarna (oz njihovi trenerji) so sami "priznali" da so imeli precej tezav z prvimi serijami crpalk.notranjost je pokromirana in se je a del zaradi obremenjenosti zacel luscit in so sle spene v sobe pa v tank.
problematicne so bile predvsem crpalke ne sobe.mali del tega je krivo tudi nase gorivo in pa voznja z rezervo (gorivo se pri stiskanju greje in ko se vraca v tank se ne more ovolj ohladiti ker je v tanku mala kolicina nafte...vrocina pa slabo vpliva na vse skupaj)...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Pe okt 12, 2012 9:24 pm

Človek a se ti ne da dopovedat da avtor teme sprašuje za GOLFA in ne spodaj naštete.
Očitno sovražiš VW ampak ne rabiš zdej pameti solit človeku, ki se je že praktično odločil kaj bo kupij in trenutno še samo razmišlja kateri motor bi vzel, oz zakaj ga sploh nebi.

da nebom popolnoma offtopic.
Pojdi na testno vožno 110KM verzije pa s sabo vzami kakšnega mehanika, da nebi kupil ravno najbolj zjahanega primerka. Mislim da nimaš kaj dosti sfalit s tem avtom ;)
Freunde am fahren.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe okt 12, 2012 9:33 pm

Res je, da je moj predlog za cliota povsem neumesen, ampak je bil le predlog. Moj prvi post v temi je bil mišljen bolj sarkastično kot kaj drugega. Avtorju sem želel le povedati, da golf ni nujno najboljša izbira. In niti clio ni, lahko pa se odloči za malce boljši avtomobil. In ne, nisem primerjal porabe golfa in cliota, ampak le omenil, da je recimo clio zelo varčen. Sploh pa: ne sovražim VW, prav tako ne preferiram renaulta. Vozim peugeota in vem, da obstaja veliko boljših avtov. Je pa za moje pojme (kolikor sem sedel v golfu 4) golf 4 nasplošno gledano slabši avtomobil od 307 (golfu se takoj opazi, da je starejši avto, motor 2.0 HDI je bp, prav tako 1.6 B, sicer tudi motorji v golfu nimajo težav, boljša opremljenost pri 307 ipd.). 307 je zgolj primer, zato se ne obešat nanj. Sicer pa, kupi golfa in ga srečno vozi (in bodi taglavni na vasi, če sem lahko malce nesramen). Pa brez zamere! :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe okt 12, 2012 9:37 pm

ce primerjas kvaliteto golfa v in peugeota 307.poem je golf definitivno bolje narejen in bolj kakovosten.
ne mores pa primerjat golf iv pa peugeota 307.ker pac nista iz istega "obdobja".
nekaterim vam ocitno res ni jasno kaj it primerjat s cim.
men prou dol maha s cim se ti vozis pa kaj si mislis o glavnih na vasi.jst sm sam hotu povedat da delas cist neumesne primerjave in da s tem ne pomagas nikomur na forumu.
ti si pa seveda lahko mislis svoje..
Ni vse res kar napišem

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Pe okt 12, 2012 9:49 pm

abbe je napisal/-a:ce primerjas kvaliteto golfa v in peugeota 307.poem je golf definitivno bolje narejen in bolj kakovosten.
ne mores pa primerjat golf iv pa peugeota 307.ker pac nista iz istega "obdobja".
men prou dol maha s cim se ti vozis pa kaj si mislis o glavnih na vasi.jst sm sam hotu povedat da delas cist neumesne primerjave in da s tem ne pomagas nikomur na forumu.

307 je letnik 2001 pa naprej se mi zdi. zakaj nebi primerjal golh 4ice( zlo lep avto) z pežojem ? golf je bolje narejen? zgleda še nisi sedel v avtu. povej eno dobro lasnost 4ice? da pije 110km golf 5 litrov se pelješ kako? za kamijonom 60 v 5i prestavi? daj spusti se na realna tla. avto je brez opreme za 2.5ooe :shock:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe okt 12, 2012 9:59 pm

mropc je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:ce primerjas kvaliteto golfa v in peugeota 307.poem je golf definitivno bolje narejen in bolj kakovosten.

307 je letnik 2001 pa naprej se mi zdi. zakaj nebi primerjal golh 4ice( zlo lep avto) z pežojem ? golf je bolje narejen? zgleda še nisi sedel v avtu. povej eno dobro lasnost 4ice? da pije 110km golf 5 litrov se pelješ kako? za kamijonom 60 v 5i prestavi? daj spusti se na realna tla. avto je brez opreme za 2.5ooe :shock:

golf iv je bil narejen leta 1997 peugeot 307 pa leta 2001.tukaj sso 4 leta razlike.kok se avtomobilizem spremeni v 4 ih letih ne rabim govort.
lastim si golf iv tko da vem kako se sedi v njem.pa tut v pp 307 sm se velik vozu.
sraubam pa oba avta in ti lah povem ker se bol kvari oziroma komu se vec delov zamenja...
sm pa zgoraj napisal da je golf v bolj kvaliteten od pezoja 307. nisem to trdil za golf iv.mogoce si narobe prebral?
o porabi nebom ker se ti ocitno nisi vozil z 110 ps tdijem.najdi nekoga ki ga ima v izpravnem stanju pa se pelji.pa potem pametuj.
ocitno se bos ti moral spustiti na realna tla.jaz sem kar realen.
jst nikjer nisem napisal da je avto vreden 2500 eur.nevem kva vsi to vn vlecete.bilo je govora o porabi in vzdrzljivosti motorjev.po ste se pa vi najdl neki o opremi pa o dnarju zravn mesat,ker niste mel drugih argumentov...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe okt 12, 2012 10:46 pm

Kilometre sploh ne glej, ampak ohranjenost, boš videl, ko ti bo nekdo prodal golfa s 400.000km pa te bo na rit vrglo, ko boš videl notranjost in motor, naj bi zgledal kot novo....boš pa razočaran, ko boš videl na avtu s 180.000km vse obrajsano, obrabljeno, spucano. Pred nakupom obvezno dvigni avto, da preveriš stanje podvozja. Sicer pa kupuješ 14 let star golf, to so delal po 20-30.000km/leto, kar znese med 300.000 in 400.000km, mislim da večian kupi taka avto z namenom, nizka poraba, vzdržljiv motor, bi ti pa vseeno priporočal nakup še kakšnega drugega avta, izbral si dlih ta model golfa z dizlom k so lanfal in lanfal ter štancal kilometre, pomojem jih ima tud ker 600.000km in več, na števcu 200.000km. Tebi se bo zdelo 500 jurjev full veliko, ampak dečko ne zavedate/ne zavedamo se realnosti, kako nas prodajalci nategujejo.
Član od leta 2004 :)

zupanman23
Nov uporabnik

Napisal/-a zupanman23 Pe okt 12, 2012 10:52 pm

ojnica je napisal/-a:Kilometre sploh ne glej, ampak ohranjenost, boš videl, ko ti bo nekdo prodal golfa s 400.000km pa te bo na rit vrglo, ko boš videl notranjost in motor, naj bi zgledal kot novo....boš pa razočaran, ko boš videl na avtu s 180.000km vse obrajsano, obrabljeno, spucano. Pred nakupom obvezno dvigni avto, da preveriš stanje podvozja. Sicer pa kupuješ 14 let star golf, to so delal po 20-30.000km/leto, kar znese med 300.000 in 400.000km, mislim da večian kupi taka avto z namenom, nizka poraba, vzdržljiv motor, bi ti pa vseeno priporočal nakup še kakšnega drugega avta, izbral si dlih ta model golfa z dizlom k so lanfal in lanfal ter štancal kilometre, pomojem jih ima tud ker 600.000km in več, na števcu 200.000km. Tebi se bo zdelo 500 jurjev full veliko, ampak dečko ne zavedate/ne zavedamo se realnosti, kako nas prodajalci nategujejo.

Hvala za opozorilo.
Kaj pa Golf IV 1.4 bencinar? Ali pa kakšen drug model golfa? Za moč se mi ne gre zelo ampak bolj za nizko porabo.

zupanman23
Nov uporabnik

Napisal/-a zupanman23 Pe okt 12, 2012 11:01 pm

Ali pa Golf 4 1.9 SDI? Kakšno je vaše mnenje na ta avto? Kot sem že povedal me za moč ne skrbi preveč.
Kakšna je poraba v primerjavi z TDI? Kaj pa vzdržljivost in podobne zadeve?

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe okt 12, 2012 11:13 pm

zupanman23 je napisal/-a:
ojnica je napisal/-a:Kilometre sploh ne glej, ampak ohranjenost, boš videl, ko ti bo nekdo prodal golfa s 400.000km pa te bo na rit vrglo, ko boš videl notranjost in motor, naj bi zgledal kot novo....boš pa razočaran, ko boš videl na avtu s 180.000km vse obrajsano, obrabljeno, spucano. Pred nakupom obvezno dvigni avto, da preveriš stanje podvozja. Sicer pa kupuješ 14 let star golf, to so delal po 20-30.000km/leto, kar znese med 300.000 in 400.000km, mislim da večian kupi taka avto z namenom, nizka poraba, vzdržljiv motor, bi ti pa vseeno priporočal nakup še kakšnega drugega avta, izbral si dlih ta model golfa z dizlom k so lanfal in lanfal ter štancal kilometre, pomojem jih ima tud ker 600.000km in več, na števcu 200.000km. Tebi se bo zdelo 500 jurjev full veliko, ampak dečko ne zavedate/ne zavedamo se realnosti, kako nas prodajalci nategujejo.

Hvala za opozorilo.
Kaj pa Golf IV 1.4 bencinar? Ali pa kakšen drug model golfa? Za moč se mi ne gre zelo ampak bolj za nizko porabo.

1.4 je še večje s*anje, 1.6 pa ni več v rangu varčnih, tam 7-8l....ti kar glej za golfe 1.9 D, motorji so neuničljivi, in ni problema v kilometrini, temveč v nategu.
Član od leta 2004 :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Gricko in 16 gostov