Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Audi S4

Napisal/-a adis Ne okt 21, 2012 11:26 am

si je kdo morda ogledal ta voz?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6256535&show=1

nekaj info glede servisev že imam zato me zanimajo še vaše izkušnje ( tisti, ki jih imate z tem vozilom), kakšen napotek na kaj biti pozoren itd...

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Re: Audi S4

Napisal/-a Doc_ Ne okt 21, 2012 5:58 pm

Najboljsi avto, ki sem si ga lastil... edini problem je bil ko sem montiral plin... se mi je vzigala in sama tudi ugasnila lucka od "motorja".
pri meni lambdo sonde niso enako merile in sem eno zamenjal...
Drugaci odlicen motor, menjalnik, pogon... sam prostora ni velik....
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne okt 21, 2012 9:37 pm

Doc_ je napisal/-a:Najboljsi avto, ki sem si ga lastil... edini problem je bil ko sem montiral plin... se mi je vzigala in sama tudi ugasnila lucka od "motorja".

kako je kaj z porabo plina pri tem avtomobilu?

dobro prostora ravno ne potrebujem veliko, še... :-P

naj povem, da na mesec naredim, če imam "veliko sreče" cca. 1000 km ( večinoma mestna vožnja; služba, fitnes) ali to lahko vpliva na plin kot takšen ( zapacanost sistema itd...)?

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Po okt 22, 2012 11:50 am

Poraba plina naj bi bila med 10-20% več od porabe bencina( če je vse OK), lahko pa da je "nastavljeno" tako da je poraba plina nižja vendar je takrat mešanica prerevna in škodi motorju.
Preveri kako je s podmazovanjem ventilov.. Če pogledaš pod temo Avtoplin-stari znanec, boš videl da je precej kritik na omenjenega vgrajevalca-toliko v opomin.
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po okt 22, 2012 2:58 pm

rutenka je napisal/-a:Poraba plina naj bi bila med 10-20% več od porabe bencina( če je vse OK), lahko pa da je "nastavljeno" tako da je poraba plina nižja vendar je takrat mešanica prerevna in škodi motorju.
Preveri kako je s podmazovanjem ventilov.. Če pogledaš pod temo Avtoplin-stari znanec, boš videl da je precej kritik na omenjenega vgrajevalca-toliko v opomin.

se pravi je poraba plina nekje med 15 litrov mešane vožnje?

meni poraba bencina tudi nekje 12-13l glede na kilometrino, ki jo prevozim na mesec ne predstavlja problema, ker mi sedanji ford ( 1.8 ) pije cca. 9-10 litrov.

je pa še vedno pri hiši diesel za relacije :)

s4 naj bi imel verigo?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po okt 22, 2012 6:02 pm

Bago je napisal/-a:Oče si ga je ogledal pred dobrim mesecem. Ugotovili smo (po stevilki prometne in registerskega dovoljenja) da je bil uvožen iz Poljske. In plin je bil montiran letos nekje v četrtem mesecu, malo čudno da montiraš plin in skoraj takoj prodaš? Razen tega je zraven avta bilo tudi cel kup računov, smo malo pobrskali in ugotovili da so bila sama popravila...

V glavnem, jaz bi se držal proč od tega avta. Če želiš mi sporoči da ti na zs pošljem št. prometne in registrstko tablico.

PS:
pozabil sem dodati, avto je zamenjal nekje okoli 10 lastnikov.

zdrav,

pošlji mi info na zs.

je pa vozilo bilo nekje cca 2 meseca nazaj na avto.netu z ceno 10.000 eur.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po okt 22, 2012 6:37 pm

Bago je napisal/-a:Aja, pa razen tega, avto star 10 let, in ima 150k km. Torej 15 tisoč na leto? Bolj dvomim, da bi kdo sploh pomislil na vgraditev plina pri takšni letni kilometrini.

Preberi si temo o avtoplinu tukaj gor na forumu, pa boš videl, da je kar nekaj takih in to pri bistveno manj žejnih avtih ;)

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Po okt 22, 2012 7:13 pm

adis je napisal/-a:
Doc_ je napisal/-a:Najboljsi avto, ki sem si ga lastil... edini problem je bil ko sem montiral plin... se mi je vzigala in sama tudi ugasnila lucka od "motorja".

naj povem, da na mesec naredim, če imam "veliko sreče" cca. 1000 km ( večinoma mestna vožnja; služba, fitnes) ali to lahko vpliva na plin kot takšen ( zapacanost sistema itd...)?

Meni je pil 16 litrov plina...... je pa yabavn, se posebi pozimi :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po okt 22, 2012 9:01 pm

Doc_ je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

Meni je pil 16 litrov plina...... je pa yabavn, se posebi pozimi :mrgreen:

ja 5 lastnikov oz 7 kot piše na e-upravi je kar problem. vsekakor je avto zanimivi ( sem si ga že ogledal) a tako veliko število lastnikov me zelo zelo odbija od nakupa.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po okt 22, 2012 9:20 pm

Vsaka stvar ima svojo ceno.. za primerno spregledas lastnistva

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To okt 23, 2012 8:47 am

Jerch_ je napisal/-a:Vsaka stvar ima svojo ceno.. za primerno spregledas lastnistva

med drugim...ampak ok pustimo sedaj to.

omenjeni so bili računi in popravila po eni strani super je vsaj nekdo avto porihtal a je nato ugotovil, da je "zmetal" že preveč denarja in se boji novih stroškov in je zato avto prodal ( kot bi gledal svoje očeta, ki je imel podobno zadevo z vectro; X računov in X popravil a je potem odnehal in avto prodal, ker je bil sit konstantnih popravil)

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel To okt 23, 2012 9:12 am

Mene po eni strani ne čudi, da je zamenjal toliko lastnikov. Verjetno je dosti ljudi kuplo ta avto, samo zato, da ga sproba, potem pa jim ni bila všeč poraba (ali nezaželena popravila) in so ga prodali naprej.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To okt 23, 2012 9:36 am

weasel je napisal/-a:Mene po eni strani ne čudi, da je zamenjal toliko lastnikov. Verjetno je dosti ljudi kuplo ta avto, samo zato, da ga sproba, potem pa jim ni bila všeč poraba (ali nezaželena popravila) in so ga prodali naprej.

verjetno se jim je zdelo, da bodo vozili 4.2 Q z porabo 8 litrov.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To okt 23, 2012 12:08 pm

weasel je napisal/-a: Verjetno je dosti ljudi kuplo ta avto, samo zato, da ga sproba, potem pa jim ni bila všeč poraba (ali nezaželena popravila) in so ga prodali naprej.

Pomoje tudi.
p.s. nekateri preveč ozko gledate.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To okt 23, 2012 1:13 pm

Avto si pojdi ogledat, to je osnova. ;)
V primeru, da te prepriča, rečeš prodajalcu da bi ga rad peljal nekam na servis da ga pregledajo. Tako velika avtohiša ima 100% svoje službene tablice za take namene, tako da to ne bi smel biti problem. Če se temu izogibajo, že veš koliko je ura.

V kolikor vse štima se še malo izpogajaš za ceno in denar na roke. :D

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To okt 23, 2012 1:37 pm

peroRS je napisal/-a:Avto si pojdi ogledat, to je osnova. ;)
V primeru, da te prepriča, rečeš prodajalcu da bi ga rad peljal nekam na servis da ga pregledajo. Tako velika avtohiša ima 100% svoje službene tablice za take namene, tako da to ne bi smel biti problem. Če se temu izogibajo, že veš koliko je ura.

V kolikor vse štima se še malo izpogajaš za ceno in denar na roke. :D

avto sem si že ogledal res pa je, da je bil ogled zgolj površinsko in mi zaenkrat štima.

vsekakor bom naredil še testno vožnjo, kar sva z prodajalcem že v kontaktu glede "termina" tako, da upam okrog četrtka, da bo izvedljivo saj si moram dobesedno dopust vzeti, da bi testno vožnjo uredil in v kolikor bo možno tudi takoj ogled pri serviserju za še strokovno mnenje, če ne pa po dogovoru ko bo čas ( vikend).

prebral sem že X različnih mnenj glede plineksa tako dobrih kot slabih tako, da tu tavam v "temi".

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 To okt 23, 2012 2:43 pm

na internetu imaš tudi moodrega. Ki ima vsaj sledljivo zgodovino. Kupljen je pa bil v SLO ;)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6129251&show=1

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To okt 23, 2012 2:59 pm

Uf, tale modra barva, pa sedeži z modro alcantaro :DDD :yum

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To okt 23, 2012 4:10 pm

Bago je napisal/-a:Aja, ne vem če ti je že znano, da ima to vozilo dve posodi ta plin, torej eno na mestu za rezervno kolo in drugo v prtljažniku. Nekomu to lahko pride prav (več km z manj obiski na črpalki), nekoga pa lahko moti majhen prtljažni prostor.

več je plina boljše je :)

peroRS je napisal/-a:Uf, tale modra barva, pa sedeži z modro alcantaro :DDD :yum

ja ta moder izgleda super a ni takšnega imel uporabnik z foruma?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To okt 23, 2012 4:26 pm

Verjetno misliš tega?
viewtopic.php?f=7&t=78133

Če je dejansko to ta, potem kilometri ne štimajo. V oglasu ima 137k km, poštemplana servisna lani januarja pri 127k km.
Če pogledaš link od teme, ki sem ga prilepil, je že junija 2010 imel 135k km.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov