Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

janka
Nov uporabnik

Janka kupuje avto

Napisal/-a janka Ne okt 28, 2012 10:28 am

Se morda kdo spozna na Honde?? Zanimam se za Hondo Civic Sedan 1.4i S - pa me zanima zakaj so takšne razlike v ceni in letniku? Morda zna kdo napisati katera ponudba je najboljša:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6550933&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6587812&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6570210&show=1

So to dovolj močni avti, da nimam težave, ko vklopim klimo? Razlika med letnikom 1997 in 2000?

Hvala za vsak nasvet :)

jurijprodnik
Nov uporabnik

Re: Honda Civic Sedan 1.4i S?

Napisal/-a jurijprodnik Ne okt 28, 2012 10:53 am

za honde so bolj mojstri na honda forumu.... Pred leti sem imel 1,4iS, letnik 2000, bila pa je 3-vratna. Moje izkušnje so take: teh 90 konj ni neki velik, ko vžgeš klimo se kar precej pozna in prav začuti pojemek moči... Mi pa klime niso znali zrihtat-nekam slabotno je delovala in ob vročini ni shladila notranjosti. Motor ni neki problematičen, je čisto navaden 16-ventilski motor, nekih pospeškov ni. Poraba je bla pri lepi vožnji cca. 7,5l/100km. Letnik 2000 ima (za razliko od l. ´97) drugačno sprednjo masko, logotip, odbijač in luči, malo drugačne števce na armaturki. Ta ki jo gledaš l. `97 po moje nima airbaga. Rade so rjaste na zadnjem blatniku.

janka
Nov uporabnik

Napisal/-a janka Ne okt 28, 2012 11:09 am

Ima 2x airbag. Sej jaz sem malo površno pogledala na Hondin forum (stari link, pa ni delal) - hvala :)

Uporabniški avatar
Tuba
Nov uporabnik

Kraj: Japan

Napisal/-a Tuba Ne okt 28, 2012 11:54 am

Odvisno tudi koliko si pripravljena odšteti za takšno hondo. Dejstvo je da so to že kar stari avtomobili in je po večini že vse zgonjeno in rjavo. Se pa tudi najde kakšen lep primerek ampak ima potem tudi veliko večjo ceno. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6325649&show=1 --> tole je verjetno še najlepši primerek od teh 1.4i sedank na netu. Ampak cena je pa res :huh:
Drugače mi pa zelena na drugem linku, ki si ga dala ne zgleda slabo, poznam je pa ne.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Ne okt 28, 2012 12:31 pm

Predno kupiš preglej kateri letnik je, lahko da je 99, drugače motorji BP, rja pa zan bit težava na zadnjih obrobah....če ne pa kupi nekaj drugega....te honde so ble včasih lepe za pogledat, sam zdej so drugi časi in kupi nekaj spodobnega.
Član od leta 2004 :)

dzimy
Novinec

Napisal/-a dzimy Ne okt 28, 2012 1:06 pm

torej 2 honde na linku sta facelift model ena pa prefacelift model, razlika je v opremi. Facelift model ima tudi večje bremze spredaj ter airbage, ter zunanjost je malce drugačna, sprednja havba, blatnika, luči. Kar se tiče motorjev so izjemno vzdržljivi, razn če so zgonjeni pijejo olje. Poraba je okoli 7-8 litrov. IS modeli imajo 90 konj originalno, navadni 1.4 modeli pa imajo 75 konj, ampak če jim zamenjaš dihtngo na sesalnem kolektorju ter računalnik si isto na 90 konjih ;) Kar se pa tiče pleha moraš biti pa pozorn na zadnje obrobe, to je slabost honde, namreč obrobe rade rjavijo. Priporočam ti da daš malo več € ter kupiš facelift model ;)

če te pa zanima še kaj oz. sem kaj pozabil pa kar z besedo na dan :)

lp dzimy

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne okt 28, 2012 1:47 pm

Ne mešat HB in Sedan. Slovenske sedanke morajo imeti od 1995 vreče, pri 1.4 le 90ps motor in ABS z večjimi diski.

HB pa so do 1999 res bile tudi z bingo opremo, ki pa ni imel vreč ABS-a, klime in seveda le z 75ps motorjem. Po Faceliftu pa ima tudi 75ps verzija vreče in abs.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne okt 28, 2012 11:03 pm

ojnica je napisal/-a:Predno kupiš preglej kateri letnik je, lahko da je 99, drugače motorji BP, rja pa zan bit težava na zadnjih obrobah....če ne pa kupi nekaj drugega....te honde so ble včasih lepe za pogledat, sam zdej so drugi časi in kupi nekaj spodobnega.

Tvoja definicija "spodobnega" je mimo. Ti avti so čisto OK in denarnici prijazni (če le ne kupiš z zavezanimi očmi), glede izgleda pa je očitno že sama presodila, če je ok ali ne. Drugače sploh ne bi predlagala.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Po okt 29, 2012 1:32 am

pri teh 1.4 gledaš samo da nima rje in da ni bila močneje butnjena. vse ostalo dobiš za zelo majhen denar.

janka
Nov uporabnik

Napisal/-a janka Po okt 29, 2012 9:02 am

Ja pravijo, da Honda Accord od l.99 dalje - ima pocinkano karoserijo in naj težav z rjavenjem ne bi bilo.. Tak da verjetno tudi Civic podobno..
Hvala za odgovore - sem v fazi nakupa avta, itak :) O Hondi treba še malo premisliti.

Hehehe - kar se spodobnosti tiče, vse kar ima klimo in 2x airbag je že ok - sem lastnica 27 let starega avtomobila :P Pa ga ne bi menjala, če bi imel klimo, ker tako stabilnega avta ne bom več imela :) :)

Hec na stran - v ožjem izboru sta 2 znamki - Renault Laguna in Nissan Primera... Kakšna stabilna limuzina druge dobre znamke. Pa seveda odpadejo vsi dizli pri Renaultu, ker kupujem ravno letnik l.99 - l.2003 (turbina..).

Želja je vsekakor avto moči 1.8, do 2000 eur, čim manj prevoženih, čim manj lastnikov, nobene avto-hiše, pa da mi zna dokazat s papirji kje je bil avto servisiran. Pa da mi pri klicu ne bluzi model - pozna zgodovino avta itd..

janka
Nov uporabnik

Napisal/-a janka Po okt 29, 2012 9:06 am

Tuba je napisal/-a:Odvisno tudi koliko si pripravljena odšteti za takšno hondo. Dejstvo je da so to že kar stari avtomobili in je po večini že vse zgonjeno in rjavo. Se pa tudi najde kakšen lep primerek ampak ima potem tudi veliko večjo ceno. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6325649&show=1 --> tole je verjetno še najlepši primerek od teh 1.4i sedank na netu. Ampak cena je pa res :huh:
Drugače mi pa zelena na drugem linku, ki si ga dala ne zgleda slabo, poznam je pa ne.

Ma ja, lepa je - sam očitno nabita cena s strani Avto-hiše.. Ne bi nikoli vzela, ker so ji že tako za 500 eur nabili ceno gor :S Avto-hiše sploh odpadejo že na začetnem filtru.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po okt 29, 2012 1:59 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6551808&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6588876&show=1

"Stalne ponudbe" v tvojih kriteriji praktično ni, ker taki avti hitro grejo pa tudi malo jih je (pri takih starostih)...spremljaj avto.net vsak dan, odkljukaj tvoje kriterije in daj na "novejši oglasi" najprej. In mal potrpežljivosti bo treba.

Lastnika pa preveriš na netu. Če ti dajo št. šasije po telefonu bo še najboljše, da veš še preden greš na ogled, ampak dvomim, da bo veliko takih. viewtopic.php?t=53160

Sam se sicer ne bi omejil na 1. lastnika pri teh letnikih in cenah. Izbira je premajhna. Bi se pa omejil na ljudi, ki mi izgledajo pošteno in normalno, navadni smrtniki, ki ravno tako nočejo biti nategnjeni kot jaz nočem bit. Seveda tega ne moreš na servisu preveriti. :lol: Ampak meni je v obeh nakupih rabljenih avtov, ki sem jih do zdaj v svojem življenju opravil, ratalo. Se da.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po okt 29, 2012 3:08 pm

Jaz sem pred mesecem gledal podobne avte kot ti, na koncu sem vzel HB 1.5ils uradno, ampak swapan na 1.6vti. Osnovno zavarovanje sem dal 220€, ravno predvčerajšnjim sem v MB nalil poln tank (da je 2x "šklocnilo") in se peljal v Velenje, po poti nazaj sem pred Slov. Konicami na Stranicah tankal ko sem prevozil točno 102km. Reci piši 2x je šklocnilo pri 6,5l goriva. Tja sem šel po avtocesti, do konjic po stari vse po omejitvi, na AC je bila še prometna nesreča in smo stali v koloni.

Kilometrov pri nakupu nisem gledal, na števcu jih je bilo 300.000 ampak pri menjanem motorju nemoreš vedeti koliko jih ima. Od opreme ima ABS, klimo, električni šibedah, električni pomik stekel, servo, daljinsko centralno, vse kar rabim za ušiva 2 jurja. Obrobe še niso bile popravljane in tudi rje še ni niti za vzorec-avto je bil iz primorske, če pa bo pa bom dal poceni popravit.

janka
Nov uporabnik

Škoda Octavia 1.6?

Napisal/-a janka To nov 13, 2012 10:29 am

Zanima me kaj o dotičnem avtu :) Sploh razlike glede motorja, ta naj bi imel novejšega ali kako? Kaj je boljše?

Pogledala celo oglas:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6658804&show=1 - potem ko sem klicala modela mi je rekel, da je 2.lastnik 5 mesecev (kupu od 1.lastnika v NM), pravkar izgubil službo in prodaja.. prevoženih 140000km. Se popoldan slišimo, da da podatke, ker ne morem delati 300km zastonj :S

Kakšen nasvet glede tega oglasa in avtomobila? Ni veliko denarja in vem, da ne smem ne vem kaj pričakovati, sam je "sumljivo", da je napisal 1.lastnik in ne km, ker bi si res povečal prodajo.

Lp

janka
Nov uporabnik

Napisal/-a janka To nov 13, 2012 11:06 am

crxdelsol je napisal/-a:Jaz sem pred mesecem gledal podobne avte kot ti, na koncu sem vzel HB 1.5ils uradno, ampak swapan na 1.6vti. Osnovno zavarovanje sem dal 220€, ravno predvčerajšnjim sem v MB nalil poln tank (da je 2x "šklocnilo") in se peljal v Velenje, po poti nazaj sem pred Slov. Konicami na Stranicah tankal ko sem prevozil točno 102km. Reci piši 2x je šklocnilo pri 6,5l goriva. Tja sem šel po avtocesti, do konjic po stari vse po omejitvi, na AC je bila še prometna nesreča in smo stali v koloni.

Kilometrov pri nakupu nisem gledal, na števcu jih je bilo 300.000 ampak pri menjanem motorju nemoreš vedeti koliko jih ima. Od opreme ima ABS, klimo, električni šibedah, električni pomik stekel, servo, daljinsko centralno, vse kar rabim za ušiva 2 jurja. Obrobe še niso bile popravljane in tudi rje še ni niti za vzorec-avto je bil iz primorske, če pa bo pa bom dal poceni popravit.

Sej zato je pa Honda sploh v izbiri, vem da pelje :) Sam je pa težava, ker ni klime oz. je pri novejših letnikih - takoj 1000 eur več :S Sej počasi se bo nekaj našlo, čeprav že 3 mesece čepim na avto.net :S

speedfaca
Novinec

Kraj: celje

Re: Škoda Octavia 1.6?

Napisal/-a speedfaca To nov 13, 2012 11:11 am

octavia ni švoh avto saj že ima wolkswagen mašino notri,je pa useeno treba bit previden,uzami zraven po možnosti kakšnega mehanika oziroma usaj kerga ki se bolje spozna na avte da ga dobro sproba ter pregleda use kar se pregledati da!preveri če ima servisno knjigo-potrjeno ali pa usaj kakšne račune od servisov,tako usaj veš kaj je bilo na vozilu menjano in porihtano seveda pa tut računi in servisna kjniga niso nikol 100% ker dandanes delajo že marsikaj,ponarejajo kar se ponarejati da!čudno da ni napisal v oglasu kilometrine saj jo ima komaj 140000km to še ni hudo če so seveda realni,usak bi pomislil da jih ima čez 200000km zaradi tega ker kilometrine ni napisal v oglasu,no usaj tako je ponavadi!dosti se pa opazi tudi po ohranjenosti vozila zunanjost-notranjost,obrabljenost,poškodbe...itd! lp peter

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To nov 13, 2012 11:50 am

Ne vem kje je tip vidu klimo, ker je tale škodilak nima.
Druga zanimivost pa kot že omenjeno, zakaj ni napisal kilometrov? Tole bo zgleda nateg...

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik To nov 13, 2012 12:21 pm

hippo je napisal/-a:Ne vem kje je tip vidu klimo, ker je tale škodilak nima.
Druga zanimivost pa kot že omenjeno, zakaj ni napisal kilometrov? Tole bo zgleda nateg...

Saj pa pozimi hladno piha :D

Vsak že hoče bit švercer... in nažalost je vsak lahko...

janka
Nov uporabnik

Napisal/-a janka To nov 13, 2012 12:29 pm

Hehehehe

ja, se mi je zdel, nasmejana totalno :)

Nč kaj je najbolje odpreti novo temo da izvem kaj o Nissan Primeri 1.6 SLX, tudi tole gre v poštev. Pa sigurna sem, da ni preprodajalec (znan okoliš).

Me en oglas mika, pa bi bilo fajn vedet še kako stvar o tem avtu. Nasplošno hvalijo Nissan-e.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica To nov 13, 2012 1:55 pm

A to je tista mašina k prov rada pije 8l-+, že po slikah bi lahko sklepal, da je prepodajalec, ampak to se lahk motim, gume ma spucane to sam švercarji delajo....drugače pa iščeš dalje in konc koncev dobiš avto 20km stran, men se je zmeraj tak zgodilo, hodu po 100km in več stran gledat avto, nazadnje pa dobil v bližini....škoda časa.
Član od leta 2004 :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov