crxdelsol je napisal/-a:ESI je odlična izbira motorja, meni je bolj všeč kot VTI, lepše se pelje po regionalkah (prej vklopi vtec) in lepše (bolj vzezno) vleče iz nizkih obratov. Avta ne poznam, jaz bi ga na tvojem mestu šel gledat tako da bo hladen (to tudi povej lastniku) da čuješ hladen motor (ventile) ter da vidiš če kaj kadi plavo. Nočem te strašit ampak je težko dobit dober ESI motor pri nas.
Žal pa si vprašanje postavil na napačnem forumu, kjer boš poslušal samo da tolk stara honda ni vredna svojega denarja
gasolinedream je napisal/-a:Jaz sem imel podobno, HB verzijo, ESI, 1993. Mi je pa tole reeees reees lušn avto, gre dobro, popije nič, edino starost se pozna pri npr. zvočni izolaciji in podobnih lastnostih.
Torej, za pogledat:
- Večina ki sem jih jaz videl je bila konkretno razbitih. Pri moji bivši hondi je prodajalec vztrajal da je ne razbita, levi nosilec zadnje police pa je bil 2cm višje kot desni.
- Večina ki sem jih videl /vozil je imela zanič volansko letev. Pri teh km je to pač za zamenjat, je pa daleč od tega da bi bilo poceni.
- Če ima električen šibedah, pa ne deluje lepo je mnogo šans da je karoserija kriva od nesreče. Motorček spušča čudne zvoke saj je motorni mehanizem zamaknjen.
- Vtec bi moral spremenit režim motorja pri 4.800 obratih. Če tega ne naredi je z motorjem nekaj narobe. List pogojev pod katerimi vtec ne deluje je dolg, ampak nekaj je narobe če se ne vklopi:) (Pogosta napaka: Vtec oil pressure).
- ESI motorji so sicer bili bolj problematični kot recimo VTI ali 1.5 ampak nič kritičnega. Načeloma se probleme odpravi z menjavo hladilnika iz ESI na VTI verzijo:)
- Pazi da ne kadi plavo. Sicer se vse da popravit, ampak ne da pa se vedt koliko časa se je avto vozil v takem stanju.
- Slaba honda je zelo drag avto. Če je pri avtu veliko stvari narobe, so cene lahko večkratnik cene tega avtomobila. Deli so pač dragi.
- Večina ki sem jih videl /vozil je imela zanič volansko letev. Pri teh km je to pač za zamenjat, je pa daleč od tega da bi bilo poceni.
cky2k je napisal/-a:če je bla prešpricana je res plus upaj samo da ni bila huje razbita,že po sliki vidiš da linija med blatnikom in vrati je čisto mimo