Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Modri lev -Peugeot servis Moste-Lj---katastrofa

Napisal/-a GT4turb0 Po jan 12, 2004 10:27 pm

Modri lev-to so na kratko povedano malomarni, nesramni oderuhi.

Peljam avto na kontrolni pregled-kao pol ure in 3-4 tisoč tolarjev. Rezultat:en kup ur čakanja, pol motorja (dobesedno) razdrtega ker je avto prvo pregledal štromar in menjal svečke, senzorje, tuljavo,...
Plačam kao kontrolni pregled.+menjavo jetrmena-po načelu: itak imaš zdrt motor-menjaj !!
Rezultat: še jermen alternatorja je bil slab-fuuul cvili-oni da je to normalno???!!! + uničen zadnji disk. Jaz sem jim celo predložil list z opozorilom naj pogledajo zadnje zavore-oni: ma to se verjetno samo premikajo ploščice...???!!!
Reklamiram oni po tem ko ugotovijo da če mi bodo grozili ne bo nič: ja, zamenjamo ploščice-haloo-rečem da je treba disk-oni potem pa nič (ja disk stane malo več). Za mejavo ploščic bi računali kao 14ooosit jaz sem pa na Suzuki servisu dal 2500sit.??!!!

Urad za varstvo potrošnikov pa nima sile...

Kličem strokovnega izvedenca: ja oni imajo en kup takih problemov a jim ni mar ker so itak glavni servis in bo folk še hodu k njim...
Zadnjič spremenil GT4turb0, dne Ne sep 05, 2004 10:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SPEED?!-NO PROBLEM!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To jan 13, 2004 12:53 am

Če rabiš pomoč, jih dava lahko v cajteng. Js mam o teh pizdah oziroma lepše rečeno pofukanih kurcih tudi eno podobno zgodbico. Res bi rad najdu način, da se maščujem takim pizdam. Unim šefom tam se prov j**e zate in te pustijo čakat u 3 p.m.

Smrt modremu levu! F....rs!
Slika

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 To jan 13, 2004 10:18 am

Jaz bi bil kar za. Kot je rekel strokovni izvedenec: "oni imajo dosti takih problemov a jih to sploh ne briga"
SPEED?!-NO PROBLEM!

klemen
Novinec

Napisal/-a klemen Sr jan 14, 2004 9:07 pm

Sam sem Peugeota na prvi servis peljal v avtohišo Vič in je bila tudi klatastrofa. To je pa tudi edini servis s katerim nisem bil zadovoljen (od 4 Peugeotovih serviserjev).

Drugič pa raje vprašat kam peljati avto. Rodex ni tako daleč iz Lj.

Kakšen pa zgleda račun, prevoženih km ?
Slika

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 Pe jan 16, 2004 10:34 pm

pri 110000km 80000sit. menjava jermena+par drobnarij
SPEED?!-NO PROBLEM!

Uporabniški avatar
Alexx
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Servisi v Slo so samo dobičkonosna dejavnost

Napisal/-a Alexx Sr jan 28, 2004 6:05 pm

Pri nas so servisi podn in to dobesedno. Prvič- nimajo pojma kaj sploh delajo, drugič zaračunavajo storitve po takšnih tarifah, ki jih v Evropi nimajo....
Jaz vozim svoj avto na servis v Avstrijo. Tam mi takoj odkrijejo napako, povejo koliko časa bo trajalo, da jo odpravijo, pokažejo cenik rezervnih delov in njihovo časovno predpisano tarifo katere se držijo. Če traja popravilo dlje, mi tega ne zaračunajo.Za menjavo olja, svečk, se pravi servis plačam za svojega Suzukija cca.70 EUR, pri nas na servisu je cena 100 EUR. Serviserji so asi, vedo kaj delajo in so ful prijazni. Mene naši serviserji ne bodo videli nikoli. :vrum

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Sr jan 28, 2004 7:16 pm

Poznam enga ko je avto pelal na servis oz pregled. Ko je prišel tje jim je točno povedal kaj naj pogledajo in kaj naj zamenjano. Ko je prišel po avto je bilo na računu še en kup drugih stvari, ki niso bile potrebne zamenjave, pregleda. No nato se je lepo skregal z njimi in plačal samo tisto kar jim je naročil. Če imate kakšnega znaca ki je mehanik naj vam raj on pogleda avto, potem pa ga peljite na servis če hočete.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Sr jan 28, 2004 7:19 pm

naj bi biolo tako da se lahko menja samo tisto kaj se n apiše na delovni nalog, če se kaj drugega menja ti ni potrebno plačati
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr jan 28, 2004 7:29 pm

Sam original bremz ne tm kupit. Sem šel u RODExa vprašat kolk bi me prišel komplet Xdiski in ploščice: skor 30.000 SIT!! Povsod drugje pa 12k SIT. :roll:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Redman
Nov uporabnik

Napisal/-a Redman Sr jan 28, 2004 8:02 pm

Ena zanimiva zgodba se je zgodila meni. V delavnico pripelje ena zenska kateri so pri nas pred pol leta montirali Alpine avtoradio in modul za obvolanski daljinec ki je atestiran in naj nebi povzrocal tezav. Problem je bil ker se ji je prizigala lucka za airbag avto ji je pa vsake tolko casa umrl. Na uradnem servisu na Jesenicah so ji po hitrem pregledu zatezili da ima vgrajen drug avtoradio in da je narobe priklopjen (na modulu za obvolanski daljinec bi mogli odklopiti dve zici ki v bistvu sluzita za komunikacijo med radijem in racunalnikom in bi s tem odklopili daljinec.). No pri nas smo ugotovili da je avtoradio priklopljen tako kot je treba ampak smo ga za vsak slucaj odklopili da res izkljucimo naso napako. Avtu se je po tem postopku totalno zmesalo. Ko si dal kontakt so se avtomatsko prizgali brisalci, sipe so sle kar same od sebe dol, brez kontakta so pa luci zmigale kot da bi bil vgrajen stroboskop. Ko ga je zenska hotela odpeljat na servis se ga sploh ni dalo vzgat in podobne stvari. No po priblizno pol ure smo ga nekako spravili k zivljenju. Kaj so potem naredili na servisu ne vem, so ga pa nekaj postimali, avtoradio in modul priklopli tako kot smo ga mi in adijo. Aja omenili so se da je mozno da je napaka na racunalniku in da ga bo verjetno potrebno zamenjati, cena pa bo zelo visoka. Cez priblizno en teden je avto umrl. Nic od njega. Avto odslepajo na en drug servis in tam ugotovijo da je problem masa ki ni imela dobrega stika na karoseriji. Toliko o strokovnosti servisa na Jesenicah. Nic drugega ne znajo kot pa samo valit krivdo na drugega in mastno zaracunavat za servise. Jebes tak servis. :evil:

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Sr jan 28, 2004 8:19 pm

Pri nas doma mao tudi pugija, ki smo ga kupli pri rodexu. Ko je bil nazadnje na rednem servisu sploh niso zamenjali filtra za kabino, na računu je pa bil. Sreča da je oče to opazu in potem so ga kar hitro zamenjali brez besed. Zdaj mislim da ne bomo več tja hodili na servis razen če bo kaj nujnega.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če jan 29, 2004 9:10 am

Znanc dela pr RODEXu pa nima Peugeota. To pove vse. :P Pa še norca se dela iz RODEXa ker je baje tak oderuh. Men so hotli prodat originalne fedre (rabljene) za 8k SIT. Dubu sem jih potem pol ceneje. Ne pri njih.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Pirček Če jan 29, 2004 10:12 am

Jst pr Rodex-u nimam nbenih problemov. Tam vedno naredijo tko kot je treba in dostkrat mi tut ne zaračunajo dela ampak samo material! Sm iz Lj in nikol ne grem na Avtohišo Vič ali Modri lev.....
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če jan 29, 2004 10:20 am

Uglavnem, če kdo najde eno avtohišo, kjer bi vse štimal, nej pove. Dam mu 5 čukov. Mislm, sj js mam svojo, k drgač nebi mel več puga, ampak če bo kdo drug tja prišel bo tenko piskal, pa vazelin bo rabil...
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če jan 29, 2004 11:00 am

Pugi je napisal/-a:Uglavnem, če kdo najde eno avtohišo, kjer bi vse štimal, nej pove. Dam mu 5 čukov. Mislm, sj js mam svojo, k drgač nebi mel več puga, ampak če bo kdo drug tja prišel bo tenko piskal, pa vazelin bo rabil...

AH Tratnik v Šempetru v Savinjski dolini.
Slika

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica Če jan 29, 2004 11:34 am

zupi13 je napisal/-a:
Pugi je napisal/-a:Uglavnem, če kdo najde eno avtohišo, kjer bi vse štimal, nej pove. Dam mu 5 čukov. Mislm, sj js mam svojo, k drgač nebi mel več puga, ampak če bo kdo drug tja prišel bo tenko piskal, pa vazelin bo rabil...

AH Tratnik v Šempetru v Savinjski dolini.

avto hiša velhavrh kjer sem jaz svojega kupila
lp tigrica

DJ Dry Visage
Novinec

Napisal/-a DJ Dry Visage To jun 29, 2004 12:43 pm

Npr. se je že tud zgodil kje da so hotl da zapustim delavnico medtem k bojo delal servis. Sm jim lepo povedu da če me ne bojo pstil zravn lahk da avto kr dol iz mize pa so si hitr premisnl.
ASI v Idriji dobr rihta. Ma fiat in peugeot pa mi je do zdej zrihtu pa našu take napake, kjer so drgje sam gledal.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Po jul 05, 2004 4:21 pm

Se ena glede Modrega leva!

Pred dvemi leti smo tm kupili novega p206. Pridemo po avto full veseli in ga zacnemo gledat iz navdusenja. Nakar fotr opazi, da se levi prednji blatnik za nianso razlikuje od ostale barve.
Hotl so nam uturit razbit avto, ki je bil prestrihan. In pazi njihov izgovor.... Takega smo mi dobili iz Francije :shock: Yeah right! Pol pride g. Direktor in nam dajo enga druzga, ki je bil kao drazji za cca. 200k SIT.

Bogve kaj je blo s tem.

L.P.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin So jul 24, 2004 12:45 pm

Pugi je napisal/-a:Če rabiš pomoč, jih dava lahko v cajteng. Js mam o teh pizdah oziroma lepše rečeno pofukanih kurcih tudi eno podobno zgodbico. Res bi rad najdu način, da se maščujem takim pizdam. Unim šefom tam se prov j**e zate in te pustijo čakat u 3 p.m.

Smrt modremu levu! F....rs!

Ufff, mi smo pa pri Modrem Levu naso 406 kupl. Ok, res, da smo kupl cist na zacetku, k se je avtohisa na novo odpirala, pa je blo vse vredu,tip-top...itd., ne vem kako je pa zdj. Je res taka kriza?
There is no time...

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ So jul 31, 2004 9:00 pm

Symon je napisal/-a:Znanc dela pr RODEXu pa nima Peugeota. To pove vse. :P Pa še norca se dela iz RODEXa ker je baje tak oderuh. Men so hotli prodat originalne fedre (rabljene) za 8k SIT. Dubu sem jih potem pol ceneje. Ne pri njih.

Samo ne mi omenjat RODEXa, ker bom takoj pike dubu! :evil: Zgodovina njihovih PREVAR ima ze dolgo tradicijo, mene so nategnili pred 12 (z besedo: DVANAJSTIMI!!!) leti :!: Moj prvi avto je bil P 504! Joj, kako sem bil jaz v ta avto zaljubljen... :oops: Delal je kot urca, potem mi pa enkrat ni hotel vec vzgat. Ga odslepam do BARABEXa, pustim cez noc, pridem next day, placam (danes bi bilo nekaj podobnega kot 30.000 sitnih) in se odpeljem :vrum Avto dela :D ... do naslednjega jutra, ko spet noce vzgat :shock: Poklicem nazaj v SVINJEX, dobim generalnega prasca osebno in... veste, kaj mi prijavi :?: Citiram: Mi smo ga ocistili in je delal, ta avto je star model in mi to NE MOREMO popraviti... Naslednji dan sem hodil naokoli s takole faco na obrazu: :huh: Potem mi je kolega priporocil enega elektricarja, avto odvlecemo na Brezovico, in cez 2 uri sem se odpeljal in se peljal BP vse dokler ga nisem prodal! Bilo je pa tesnilo na sistemu za neposredno vbrizgavanje goriva (504 Ti avtomatik -stroj od avta, letnik 1978!!!), strosek: eno pivo :pivo

Gospod NATEGALEX ima sreco, da sem bil takrat se mulc, star 16 let in me je lahko ostrigel kot ovco! Lekcija pa je bila zelo poucna in danes se me taksni mehaniki na dalec izognejo :twisted: Tako kot prvega sexa tudi prvega natega (v bistvu je to ista stvar :EE ) ne pozabis nikoli in tudi jaz ga ne bom! Temule PODGANEXu bo enkrat se zelo zal, da me je spoznal... :wink:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov