tristan01 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:On "klobasa neumnosti", ti si pa njegovo trditev potrdil.

Skoraj vsak rabljen avto je "zanesljiv", če je odlično vzdrževan od prvega lastnika, ki je delal servise na 50% predpisanega intervala in avta ni "zlorabljal". In velika večina rabljenih avtov na avto.net je ravno takšnih

Tommy a ni nekaj takega pri vseh rabljenih vozilih? Se nekatere primerljive znamke prodajajo po precej bolj zasoljenih cenah pa tudi niso imune na okvare...
Samo za primer, pred dobrima dvema letoma sem kupoval avtomobil, z boljšo polovico sva postavila par kriterjev, starost 3 ali 4 leta, karavan, BMW ali AUDI, soliden paket opreme, znano poreklo in servisna zgodovina. Finančno sva bila pripravljena tudi preskočiti svoj okvir. Pa se je na koncu zgodilo, da sem namesto rabljenega avtomobila kupil novega manjšega. Le zakaj? Preprosto zato ker v več kot pol leta nisem našel avtomobila kjer bi prodajalec lahko podkrepil svoje navedbe s servisno knjižico ali računi.
Tak pač je danes trg rabljenih vozil. Pa ne samo Renaultov... ampak kar vseh. Avtor te teme kupuje avtomobil ki se danes prodaja za cca 3.000 EUR, ponudba je velika (Clio in Megane sta na srečo ljudska avtomobila), stroški popravila resne okvare so lahko katastrofalno visoki, ampak je to poleg tveganja za kupca, tudi dobra novica. Tisti avtomobili ki se pokvarijo bodo zelo verjetno romali na odpad - tveganje za nakup slabega se zmanjšuje. Dobra novica je tudi stanje na trgu rabljenih vozil, saj je trenutno na netu okrog 50 vozil ki ustrezajo željam kupca. Kupcev bolj malo. Tako ne bo pretežko najti dober primerek za zmerno ceno. Je pa jasno, da bo potrebno dosti potrpežljivosti da se najde pravi avtomobil.
Če hoče povsem varno izbiro, pa je tu še vedno dobri stari in preverjeni bencinar.
Lp Tristan01
Se strinjam s tabo. Sam sem hotel bencinarja zamenjati za dizla (megana), pa sem po dobrem mesecu obupal, saj so avtomobili, ki sem jih šel gledat, bili v slabem stanju, brez servisnih, računov ipd. Najbolj pa me je raz***, da po telefonu vprašaš in eksplicitno poudariš, da želiš servisiran avto z nekimi dokazili, nato pa prideš avta gledat, pa ti pokažejo nek star papir, potegnjen od bogvekod, prej so ti pa rekli, da imajo vse ...
Sem pa si sam lastil clia dci, kot ga kupuje avtor teme. Prodal sem ga pri 150 tkm ravno zaradi starosti, tudi iztrošenosti, možnih okvar (pumpe, turbina ...) in posledično večjih stroškov. Bil sem prvi lastnik, avto redno servisiran na 15 tkm, v tem času brez večjih težav.
Več pa naj povejo lastniki omenjenega dci motorja, ki so z njim naredili še več kilometrov.