Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

leeon
Nov uporabnik

nakup passat cc

Napisal/-a leeon Sr nov 28, 2012 9:34 am

Zdravo. Kupujem passata cc, motor 2.0 tdi, model pred faceliftom. Preiskal in prebral sem vse teme na forumu, kjer se pojavlja beseda passat in ugotovil sledece:

crkovale sobe in pokale glave motorja. ce pa kaksna soba crkne ti jih brezplacno zamenjajo do 7 let oz. 250.000 km
od letnika 2007 naprej ni vec tezav z 2.0 motorji

motorji s 170 KM naj ne bi imeli tezav s sobami, saj naj bi imeli bolj kvalitetne sobe kot 140 KM motorji

Sem se kaj spregledal oz. Bi moral biti pozoren se na kaj drugega.

Gledal sem tega na avto.net
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6645947&show=1

Lp

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Re: nakup passat cc

Napisal/-a MRV Sr nov 28, 2012 11:20 am

ja, če si visok se pejdi raje peljat z njim. meni je recimo audi a5 bil hudo neudoben.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Sr nov 28, 2012 12:30 pm

Passati CC so že vsi common rail, tako da motorji nimajo teh napak, ki si jih naštel.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Sr nov 28, 2012 1:18 pm

Prodajalec je v tem oglasu "pozabil" obkljukat nepoškodovan, nekaramboliran. Sej lepo da pošteno pove, ampak odkar sem videl razliko pri trčenju med nekaramboliranim in karamboliranim + popravljenim avtom sem se močno zamislil. Glej link: http://www.youtube.com/watch?v=yjxM9chA ... ture=share
Včasih sem tudi jaz mislil, da če je bil avto malo zbit in da je kvalitetno popravljen da ti nima kaj bit.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Sr nov 28, 2012 2:10 pm

Če je avto bil popravljen kvalitetno in z original deli, je dobro. Vendare ta Focus v posnetku ki si ga prilepil je bil popravljen "Ekonomično", torej nahitro in z čimmanjšimi stroški.
Je bil pa v Motoreviji objavljen en članek, v katerem so delali primerjavo med nekaramboliranim avtom in pa karamboliranim in popravljenim z original deli, in dejansko pri trku ni prišlo do razlik. Avto je bil pa Volkswagen Golf mk5
Tako da tudi če je bil razbit, ga nebi takoj odpisal ampak bi ga pred nakupom le bolj temeljito pregledal in ga dal pregledat k dobrem mehaniku kakšno je dejansko stanje avte.

Lahko pa tudi da ni bil razbit spredaj ali pa da je bil samo močneje popraskan (sprednji blatnik, bok , vrata...) ali pa da je bil zadaj naslonjen...
Freunde am fahren.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Sr nov 28, 2012 3:23 pm

In do kje je bil karamboliran tale iz testa? Verjetno toliko da še ni ocenjen na totalko? Če je bil pa do polovice kabine in nato iz dveh skup sešvasan je pa nemogoče da bi se isto obnesel pri naslednjem karambolu. Tist kateri ga poči toliko da ostanejo kolesa na mestih pa nebi smelo biti problema tudi če ga "ponaredki" popraviš.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Sr nov 28, 2012 8:48 pm

verjetno je bil toliko da še ni bil deformiran potniški prostor, in se da je dalo popravit z zamenjavo delov, brez večjih posegov v samo karoserijo (ogrodje).
od tega članka je že nekaj let kar je bil objavljen (cca 5 let), če pa ga kdo najde pa ga lahko prilepi.
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Sr nov 28, 2012 8:48 pm

gusti85:@ Tale test je nerealen. Tale avto iz videa je bil za na odpad. Mislim da je vsem jasno da nemoreš od avta, ki je bil v hudi totalki, ter pri tem ni bil pravilno popravljen pričakovat enakih testov.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr nov 28, 2012 10:20 pm

leeon je napisal/-a:Zdravo. Kupujem passata cc, motor 2.0 tdi, model pred faceliftom. Preiskal in prebral sem vse teme na forumu, kjer se pojavlja beseda passat in ugotovil sledece:

crkovale sobe in pokale glave motorja. ce pa kaksna soba crkne ti jih brezplacno zamenjajo do 7 let oz. 250.000 km
od letnika 2007 naprej ni vec tezav z 2.0 motorji

motorji s 170 KM naj ne bi imeli tezav s sobami, saj naj bi imeli bolj kvalitetne sobe kot 140 KM motorji

Sem se kaj spregledal oz. Bi moral biti pozoren se na kaj drugega.

Gledal sem tega na avto.net
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6645947&show=1

Lp

če se ti kupuje, lahko mirne duše kupiš ta avto, poznam avto in lastnika (mimogrede poznan optik v našem koncu in širše http://www.bizi.si/STUSEK-DEJAN-S-P/ ) delal večina dolge ture, kajti še cel kup drugih avtov v lasti...in ni bil razbit, kot je nekdo omenil, zakaj ni obkljukal, ne vem - vprašaj

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če nov 29, 2012 7:46 am

gusti85 je napisal/-a:Prodajalec je v tem oglasu "pozabil" obkljukat nepoškodovan, nekaramboliran. Sej lepo da pošteno pove, ampak odkar sem videl razliko pri trčenju med nekaramboliranim in karamboliranim + popravljenim avtom sem se močno zamislil. Glej link: http://www.youtube.com/watch?v=yjxM9chA ... ture=share
Včasih sem tudi jaz mislil, da če je bil avto malo zbit in da je kvalitetno popravljen da ti nima kaj bit.

Glej posnetek od 2.30 dalje... Tole ni bil le karamboliran avtomobil ampak totalka - šalabajzersko je bil zamenjan šasijski krak.... Tale Fokus je že preživel eno tako nesrečo kot je ta v začetku videa. Kar je nekaj povsem drugega kot pa manjši trk, kjer so poškodovani nenosilni deli.

Po takem posnetku sklepat da so vsi karambolirani avtomobili nevarni je tudi svojega denarja vredno. Je treba malce poznati kako so avtomobili zgrajeni in katere poškodbe vplivajo na trdnost karoserije in katere le na izgled.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Ne jan 19, 2014 1:09 pm

Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj nadaljeval...
Čedalje bolj me mika, da bi zamenjal avto in najbolj všeč mi je passat cc.
Zanj se pripravljen dati do cca. 16.000€, to pa pomeni da pride v poštev letnik 2008 do 2010.
Na leto delam cca. 15.000 km, do službe imam 7km. Najbolj se nagibam k motorju 2.0 diesel 140KM. Močnejšega ne potrebujem, bencinarjev pa rabljenih skorajda ni.
Ima kdo kakšne izkušnje, predvsem s tem motorjem, na kaj je potrebno biti pozoren, so kakšne pomanjkljivosti teh avtov...... ?

Lp

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 To jan 21, 2014 7:04 am

Nima res nobeden kakšne informacije o tem vozilu?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jan 21, 2014 7:49 am

Kolikor sem se jaz peljal v njemu mi avto deluje totalno nepregleden sploh nazaj. Motor 2.0 tdi je itak isti kot v vseh drugih znamkah vw grupe.
Lp

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat To jan 21, 2014 11:41 am

Jaz sem kupil tak avto pred dvema mesecema in sem zelo zadovoljen. Pelje se super, mislim pa da je moj čipan.

Motor je enak kot vseh ostalih iz VW skupine, po letu 2007 so novi motorji commomrail, ki niso težavni...

Pozoren bodi na splošne stvari kar zadeva nakup avtomobila (realni kilometri, servisna klnjiga, računi servisov, debelina laka ipd...)

Lp D

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Sr jan 22, 2014 10:50 am

Hvala za odgovore.

Kaj pa glede na to da imam 7 km do službe, je sploh diesel za takšen način vožnje? S tem mislim predvsem na DPF filter.
Z veseljem bi kupil bencinarja, samo kaj ko rabljenih ni. Vsi kupujejo samo dizle...

Lp

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Če jan 23, 2014 7:01 am

Pepo25 je napisal/-a:Hvala za odgovore.

Kaj pa glede na to da imam 7 km do službe, je sploh diesel za takšen način vožnje? S tem mislim predvsem na DPF filter.
Z veseljem bi kupil bencinarja, samo kaj ko rabljenih ni. Vsi kupujejo samo dizle...

Lp

Žal dizel ni priporočljiv za tako kratke relacije, posebej, če ima dpf... Boš kasneje lahko imel velike težave, daj saje ne morejo izgoreti, če ni primerne temperature, v 7km poti ga pa ni dizla, ki bi se vsaj malo segrel... Absolutno bencinar, pa imaš mir...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jan 23, 2014 7:47 am

.com je napisal/-a:
Pepo25 je napisal/-a:Hvala za odgovore.

Lp

Žal dizel ni priporočljiv za tako kratke relacije, posebej, če ima dpf... Boš kasneje lahko imel velike težave, daj saje ne morejo izgoreti, če ni primerne temperature, v 7km poti ga pa ni dizla, ki bi se vsaj malo segrel... Absolutno bencinar, pa imaš mir...

Osebno ti tudi priporočam bencinarja, ampak kolikor vem jih je malo ker je večina dizlov
Lp

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če jan 23, 2014 12:10 pm

Haha, sem ti hotel predlagat downgrade na passata, ki je podoben avto (sicer naj bi bil CC boljši..), pa sem opazil da so tudi tam bencinarji redki, ali pa absurdno preveč hudi:)

Sem mislil da jih je veš, po Šk. Loki se vozita dva FSI-ja..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 20 gostov