sem potencialni novinec glede lastnistva Honde. Tko da, malce povečajte buffer potrpljenja

V glavnem, zelo blizu sem nakupu rabljene FR-V-jke. In sicer gledam tole:
1. 1.8 ali 2.0 bencinski motor
2. ce se da, elegance oprema (xenonke imam na trenutnem avtu in bi jih imel rad tudi pri vseh naslednjih)
3. ce se da, avtomatik (torej, naceloma 1.8 bencinar)
Zdej pa par vprasanj:
1. Ce prav razumem, je 2.0 motor gnan z verigo. Kako je z 1.8 motorjem?
2. Kaksen je kej ta 5 stopenjski avtomatik, ki so ga tlačili notri? Spomnim se, ko sem vozil starega (2 gen nazaj) accorda avtomatik (4 prestave, ce se ne motim) in tisto je bilo več al manj dizaster. Tudi toyote, ki sem jih vozil, avtomatik, so bile v resnici precejsnja katastrofa. V primerjavi z evropsko konkurenco namrec. Sam, kolikor sem seznanjem, so zadnjih 5 let japonci tudi v plebejski razred avtomobilov dali solidne menjalnike? Je res?
3. Mi lahko kdo potrdi stevilo sidrišč na isofix sedežih? V mislih imam tisti top tether al kako se že reče.
4. Avto bi predelal na plin. 2.0 motor ne bi smel biti problematičen, kako je pa s tem novejsim 1.8? Je kakšen haklc? Predelava bo Prins.
5. Kako je z vzdrzevanjem avtomatika? Je eden izmed tistih, ki se ga kao ne vzdrzuje (ala renault, mercedes, čeprav se tudi te v resnici vzdrzuje), ali ima kaksno svojo foro?
6. Kako je z navorom pri teh novejsih honda bencinarjih? Bom moral avto rukat v neverjetno visoke vrtljaje, da se bo sploh premaknil? Ker ce ja, potem bo najbrz problem tudi zvocna izolacija, kjer ne-premium japonci niso ravno radodarni?
Gledam avto za okoli 10k evrov.
hvala vam!