Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Andraz3d
Novinec

Kupujem FR-V, prosim, pomoč

Napisal/-a Andraz3d So dec 01, 2012 10:57 am

Pozdrav vsem

sem potencialni novinec glede lastnistva Honde. Tko da, malce povečajte buffer potrpljenja :)

V glavnem, zelo blizu sem nakupu rabljene FR-V-jke. In sicer gledam tole:

1. 1.8 ali 2.0 bencinski motor
2. ce se da, elegance oprema (xenonke imam na trenutnem avtu in bi jih imel rad tudi pri vseh naslednjih)
3. ce se da, avtomatik (torej, naceloma 1.8 bencinar)

Zdej pa par vprasanj:

1. Ce prav razumem, je 2.0 motor gnan z verigo. Kako je z 1.8 motorjem?
2. Kaksen je kej ta 5 stopenjski avtomatik, ki so ga tlačili notri? Spomnim se, ko sem vozil starega (2 gen nazaj) accorda avtomatik (4 prestave, ce se ne motim) in tisto je bilo več al manj dizaster. Tudi toyote, ki sem jih vozil, avtomatik, so bile v resnici precejsnja katastrofa. V primerjavi z evropsko konkurenco namrec. Sam, kolikor sem seznanjem, so zadnjih 5 let japonci tudi v plebejski razred avtomobilov dali solidne menjalnike? Je res?
3. Mi lahko kdo potrdi stevilo sidrišč na isofix sedežih? V mislih imam tisti top tether al kako se že reče.
4. Avto bi predelal na plin. 2.0 motor ne bi smel biti problematičen, kako je pa s tem novejsim 1.8? Je kakšen haklc? Predelava bo Prins.
5. Kako je z vzdrzevanjem avtomatika? Je eden izmed tistih, ki se ga kao ne vzdrzuje (ala renault, mercedes, čeprav se tudi te v resnici vzdrzuje), ali ima kaksno svojo foro?
6. Kako je z navorom pri teh novejsih honda bencinarjih? Bom moral avto rukat v neverjetno visoke vrtljaje, da se bo sploh premaknil? Ker ce ja, potem bo najbrz problem tudi zvocna izolacija, kjer ne-premium japonci niso ravno radodarni?

Gledam avto za okoli 10k evrov.

hvala vam!

gogoslo
Nov uporabnik

Re: Kupujem FR-V, prosim, pomoč

Napisal/-a gogoslo So dec 01, 2012 9:35 pm

jaz sem lani ta čas zaradi povečanja družine bil primoran prodati golfa5 tdi, ki sem ga kupil novega in ga drajsal 5 let. Kaj kupiti za družino z 4 otroki je bilo veliko vprašanje ter veliko preživetih ur na internetu za lovom na informacije. Odločitev je padla na Honda FR-v. Avto na pogled mi ni nevem kako lep je pa funkcionalen. Torej si ga sedaj lastim že 1 leto. Odločitev je padla na 2.2i cdti mašino, ker sem pa naletel na ohranjenega in še povrhu z executive opremo, torej z maximalno opremo odločitev ni bila težka. Predvsem sem pa iskal močnejšo mašino, ker moraš vedeti, da sam avto tehta 1650 kg, če se ne motim. Kar se tiče zavarovanja avtomobila me je lani prišla cca 320 eur in cca 107 eur cestnine z 50 % popustom. Po 1 letu uporabe sem zadovoljen z avtom. Samo enkrat sem ga peljal na original servis v Ljubljano in sicer so mi menjali ležaj na sklopki alternatorja in je prišlo vse skupaj 220 eur. Menjal motorno olje, oljni filter, filter goriva ter filter klime in dal za meterijal 120 eur. Če se bo prijatelj-mehanik prepoznal v tem postu se mu iskreno iz srca zahvaljujem za prijateljsko pomoč. Na uradnem servisu te sigurno olupijo za cca 400 eur. Je pa res, da je ves materijal nabavljen pri slovenski uvoznikih aftermarket. Sedaj sem si tudi kupil prednje in zadnje zavorne ploščice za katere sem dal 100 eur, na vprašanje na servisu hočejo cca 450 eur z delom. Saj bi jim človek privoščil, če bi imel sam večjo plačo. Povprečna poraba je nekje 7 litrov po mestu, avtocesta 6,3-6,5 pri 130 km/h z tempomatom. Če ga teraš 150 - 170 km/h pa tudi cca 7,2 l/100 km. Motor je zelo prožen in zlahka poseže po visokih hitrosti, je lepo odziven, mehak. če malo pogooglaš boš videl da je bil ta motor leta 05, ko je prišel ven nagrajen za najboljšo mašino v razredu 2000-2500 ccm3 ter potem še enkrat tudi pri vrhu. Res je da imam nekaj pripomb na nastavitev sedeža gor-dol ter sedalni del je nekako prekratek. mislim na tisti del, ki bi se mogel končati pod kolenih pa se ne. Slaba preglednost skozi zadnje okno,... pač japonsko razmišljanje, ki ni podobno evropskemu. Vendar je na koncu samo stvar navade. Evo toliko pavšalno z moje strani. Kako je z manj močnimi mašinami pa se nisem preveč spraševal, ker tudi po testih tujih moto revij vsi priporočajo 2.2i cdti. Je pa moj letnik 2006, uvoz iz italije, sem 2 lastnik v SLO, na števcu bilo 109000 km. Lani sem dal za njega 9600 eur. Nisem neki maher za avte in vseeno sem ga šel sam pogledat. Sem se pa nehal živcirat a bo avto ok ali ne, je bil razbit ali ne, za km na števcu pa itak nikomur več ne verjamem, tudi domačim ne. Avto je pač potrošna roba in kakor naletiš.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Ne dec 02, 2012 8:21 am

Hvala za tole!

ja, dizla ne kupujem predvsem zato, ker na dan naredim ene 6 vozenj po 3 km max. Imam trenutno 150 konjskega odlicnega dizla v odlicnem avtu, pa ga bom s takim stilom voznje v kratkem uncil oz. pricakujem neumne stroske v obliki FAP filtra, pa EGRja, pa tko dalje. Ravno zato ne mislim več dizla kupovat, ker je moj slog povsem neprimeren.

Ce mi slucajno uspe priti do solidne FR-V, bi se priporocal za tale servisni kontakt. Tudi mene je namrec uradnih servisov strah (japonskih). Vem, kako je bilo z mazdo, bankrot.

btw, ali imate mogoce stresno okno? Ce ja, kako se obnese? Malce me je strah teh zadev, ker ce se tam kej unici, so stroski lahko hitro velikanski.

Kako kaj klima deluje? Kej posebnega?

hvala

gogoslo
Nov uporabnik

Napisal/-a gogoslo Ne dec 02, 2012 8:15 pm

slepam, da imaš sedaj BMW-ja. Pa ni me treba vikati. Kar se tiče mehanika žal nebo šlo, ker mi gre na roko ker sva prijatelja in zate cena nebi bila ista. Za menjavo osnovnih stvari pa ti bo lahko zrihtal kakšen lokalni mehanik. Kar se pa tiče večjih okvar je pa problem, ker FR-v jevke so " ekzotika" in jih ne šraufajo vsak dan tako kot renoje ali pa VW, pač nimajo izkušen. Imam strešno okno in z njim ni problemov, dihta tako kot mora, sem pa letos vsa vodila in gumo lepo očistil in ponovno namazal z oljem. Sicer imam 2 avtomobila in na drugem imam celo panoramsko streho z strešnim oknom in ni problema, čeprav je avto star 12 let, dela ko šus. Klima nič posebnega, da bi mel kakšno pripombo. Opravlja svojo funcijo, do zdaj sem samo zamenjal filter in to je to. Filter je cca 9 eur, na servisu 27 eur. zaenkrat nisem nič filal klimo, ker dela ok, sem pa s sprejem od Wurta pošprical po sistemu oz. z zračnikih za vsak slučaj proti plesni. Cena 12 eur. Kar se tiče bencinarjev nimam pojma kako se obnesejo, je pa bil na prodaj FR-v se mi zdi 1.8 benz oz. se spomnim da je imael 125 KS in je bil že predelan na plin. Tako da se najde kakšen, ki je že predelan. Nekih posebnosti z avtom ni. Oziroma sem se spomnil, da ko dvigneš prednji pokrov motorja malo poglej in boš videl, da je kar nekaj cevi rjavih, tudi egr ventil napaden z rjo,... človek se vstraši da je bilo kaj z avtom, da je stal kje na dovrišču razbit in čakal na popravilo, pa temu ni tako. Sem jih pogledal kar nekaj in ti povem, da je na skoraj avtih vseh ta problem. Sem prej pogledal svojga golfa in ti povem, da je bil skoraj blindiran po celotnem podvozju, da kar nisi mogel prit blizu mašine, HONDA ma pa zelo malo zaščite pod motorjem in zija velika lukna tako da verjamem, da pride do rje komot.
Zadnjič spremenil gogoslo, dne Ne dec 02, 2012 8:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

gogoslo
Nov uporabnik

Napisal/-a gogoslo Ne dec 02, 2012 8:18 pm

Ker je 2.2i cdti ista mašinam kot pri hondi accord sem veliko info našel na spletu. Poglej si malo tudi na Wikipediji glede hond, pa maš Honda forum,.. lp
aja, s katerega konca SLO si?

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Po dec 03, 2012 10:42 am

hehe, odlicen dizel, odlicen avto = bmw :).

nene, ceprav bi ga rad imel. Mam fiat cromo, ki jo, glede na financni vlozek, ne morm prehvalit.

V glavnem, tudi mene dejstvo, da je fr-v dost ekzotika, precej skrbi. Pri fiatu sem tudi nasel cel kup navodil za lastno vzdrzevanje (EGR sam pucam, ventilator klime sem sam zamenjal, tudi filtre/olje bi lahko brez problemov, ce bi mel dvigovalko, etc...), kar pa bom pri tej hondi najbrz zelo tezko.

Ja, 2.2 CDTI je znan motor, sej je tud 1.8 iVtec, ga imajo civici prejsnje in, se mi zdi, zdejsnje generacije. In kot kaze, jih je kar nekaj na LPG predelanih, pa slisim, da je treba mal ventile štelat zarad tega... Upam, da to ni prevelik problem, no.

fajn slisat glede stresnega okna. Ker okoli teh zadev slisim tolk enih grozljivih zgodbic (hyundai, ford...), ki so lastnike stale par 1000 evrov.

Iz Kranja.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov