Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Gorgh
Novinec

Kaj vzeti

Napisal/-a Gorgh Pe dec 14, 2012 10:41 am

Živjo,

Ker sem v postopku menjave in glede na to, da je moj avto tržno zelo nezanimiv in sem dobil dve ponudbi za menjavo vas sprašujem kateri od teh dveh je boljši nakup (svojega bi se rad ekspresno rad znebil, ker mi avtomatski menjalnik nikakor ne potegne in pogrešam šaltanje).

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6764951&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6459141&show=1

Pri vsakem bi nekaj doplačal za doplačilo.

Vem da sta vozili čisto vsak na svoji strani bregov glede namembnosti/uporabnosti/stila itd ampak mi je oboje všeč, bolj me zanima glede kvalitete/zanesljivosti same tehnike in dobavljivosti delov, če kdo kaj pozna o dotičnih mašinah itd....na kaj biti pozoren itd...

Moj prvi glas gre seveda BMW-ju, saj mi je zanimiv 4x4 pogon, vendar kako je s temi 10 let starimi bmwji, to dela ko šus ali znajo bit kakšni problemi, predvsem na račun ogromnih km, ki verjetno niso realni itd...če je bil zaleten katerikoli od dveh me ne zanima, dokler je sestavljeno ok, važna je tehnična izpravnost.

Hvala in lp,
Jure

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: Kaj vzeti

Napisal/-a ban Pe dec 14, 2012 12:06 pm

A ma ta lancia res samo 16900 km? Al tam na konc še ena ničla manjka :D

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Pe dec 14, 2012 1:34 pm

Kakšen avto pa imaš? Ker tale lancija je še veliko veliko bol nezanimiva za prodajo + tega so dragi deli ko kaj pogine. Če se nemotim je samo ena roka okrog 250€.

Moj glas gre BMW-ju,

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Pe dec 14, 2012 3:02 pm

Srce pravi Thesis, razum pravi BMW. Bojim pa se da bi znal z obema imeti stroške :) Sam bi se v končni fazi odločil za thesisko :)

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Pe dec 14, 2012 3:32 pm

Sam bi definitivno izbral BMW-ja ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe dec 14, 2012 3:32 pm

thesis je "novejši" ( beri: design, oprema), bmw je pa le bmw torej ima verigo za katero se ti ni treba "bati" tu in tam se jo "napne" in voziš dalje.

2.5xi poezija za ušesa in srce, ki pa zna biti v teh zimskih časih dokaj zabavna igračka.

thesiska ima turbo kar pomeni možnost okvare, tega pri bmw-ju ni.

moj glas gre bmw.

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Pe dec 14, 2012 4:30 pm

Tudi sam se sicer nagibam bolj k BMW, a vendar se mi porajajo dvomi, da ne bo to lagerlista da ga bom skoz samo popravljal.....al so to dovolj zanesljivi avto v kolikor so bili kolikortoliko gospodarno vzdrževani?

Meni tudi srce pravi Thesiska, vendar nisem nič naredil, ker prodat thesisko je ista misija kot mojega trenutnega (Rover 45 v6 2.0 avtomatik ), avto bo bolj za prehodno obdobje 2-3 let potem pa nekaj konkretnega pade....če bo vse po "planih"....

Se mi zdi 325 kakorkoli bolj racionalna izbira za kupit med tema dvema no matter what...iščem samo "potrditev" :)

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Pe dec 14, 2012 4:38 pm

Gorgh je napisal/-a:Živjo,

Ker sem v postopku menjave in glede na to, da je moj avto tržno zelo nezanimiv in sem dobil dve ponudbi za menjavo vas sprašujem kateri od teh dveh je boljši nakup (svojega bi se rad ekspresno rad znebil, ker mi avtomatski menjalnik nikakor ne potegne in pogrešam šaltanje).

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6764951&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6459141&show=1

Pri vsakem bi nekaj doplačal za doplačilo.

Vem da sta vozili čisto vsak na svoji strani bregov glede namembnosti/uporabnosti/stila itd ampak mi je oboje všeč, bolj me zanima glede kvalitete/zanesljivosti same tehnike in dobavljivosti delov, če kdo kaj pozna o dotičnih mašinah itd....na kaj biti pozoren itd...

Moj prvi glas gre seveda BMW-ju, saj mi je zanimiv 4x4 pogon, vendar kako je s temi 10 let starimi bmwji, to dela ko šus ali znajo bit kakšni problemi, predvsem na račun ogromnih km, ki verjetno niso realni itd...če je bil zaleten katerikoli od dveh me ne zanima, dokler je sestavljeno ok, važna je tehnična izpravnost.

Hvala in lp,
Jure

Z odebeljenim tekstom, se ne morem strinjat. Priznam pa, da sem tudi jaz nekoč tako mislil. Poglej si video: http://www.youtube.com/watch?v=yjxM9chA ... ture=share
Razlika je med življenjem in smrtjo.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Pe dec 14, 2012 5:50 pm

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe dec 14, 2012 5:51 pm

Jest sem za BMW.

lp

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe dec 14, 2012 8:48 pm

Tudi jaz bi se odločil za BMW-ja, ker Lancia res, da je v vseh pogledih daleč spredaj proti BMW-ju samo kupcev za tak avtomobil jih je pa samo peščica in tukaj bo nastal problem in boš BMW-ja sigurno lažje prodal čez čas.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
petrolhead_RS
Nov uporabnik

Napisal/-a petrolhead_RS So dec 15, 2012 12:42 am

nwm, če si opazo, v bistvu te je en nad mano napiso več informacije, pa naj bi bil avto poškodovan, če sem prav prebral za bmw?

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So dec 15, 2012 12:52 am

Ni bil dosti poškodovan.
Jaz bi se odločil za Thesis 8) Po obliki, udobju, tudi izdelavi se težko kakšen primerja z njo. Notranjost je pa itak razred zase... ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So dec 15, 2012 3:01 am

lancia hf je napisal/-a:Tudi jaz bi se odločil za BMW-ja, ker Lancia res, da je v vseh pogledih daleč spredaj proti BMW-ju samo kupcev za tak avtomobil jih je pa samo peščica in tukaj bo nastal problem in boš BMW-ja sigurno lažje prodal čez čas.

x2 Če je tvoj namen prodat, boš sigurno imel manj težav s predhodno karamboliranim BMW-jem, kot s to Lancio...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Napisal/-a dottore So dec 15, 2012 11:46 am

BMW ni bil zelo karamboliran.
Avto je bil barvan sprednji blatnik vrata in špic pokrova motorja, ostalo je v prvi barvi, 100%, če to ne drži avto podarim ker sem zraven ko ga je prvi lastnik prodajal in smo celega primerli.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So dec 15, 2012 11:55 am

za taki denar, takšen letnik ---> jaz bi tole raje gledal:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6763183&show=1

1.8 T, pa še 2004 letnik
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream So dec 15, 2012 1:22 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:za taki denar, takšen letnik ---> jaz bi tole raje gledal:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6763183&show=1

1.8 T, pa še 2004 letnik

Mislim da ta avto ne preide vpoštev, ker uporabnik lahko dobi BMWja ali Lancio v menjavo za svojega.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So dec 15, 2012 1:24 pm

Če res ni bil resneje razbit, vzemi BMW-ja.

Razlogi: 4x4 ter:
~toMmy~ je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Tudi jaz bi se odločil za BMW-ja, ker Lancia res, da je v vseh pogledih daleč spredaj proti BMW-ju samo kupcev za tak avtomobil jih je pa samo peščica in tukaj bo nastal problem in boš BMW-ja sigurno lažje prodal čez čas.

x2 Če je tvoj namen prodat, boš sigurno imel manj težav s predhodno karamboliranim BMW-jem, kot s to Lancio...

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So dec 15, 2012 2:37 pm

dottore je napisal/-a:BMW ni bil zelo karamboliran.
Avto je bil barvan sprednji blatnik vrata in špic pokrova motorja, ostalo je v prvi barvi, 100%, če to ne drži avto podarim ker sem zraven ko ga je prvi lastnik prodajal in smo celega primerli.

Kaj je to špic?
Ne ni bil le blatnik... še levi A stebriček in vrata so bila vsekana. Seveda tudi vetrobransko steklo...

Če seveda pravega mislim. Kakšne pol leta nazaj se je prodajal poškodovan na avto.netu.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Napisal/-a dottore So dec 15, 2012 5:24 pm

Nimam pojma, kaj bi bil špic motorja. To sem citiral z BMWslo foruma.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 21 gostov