Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

do 7000-8000 jurjev

Napisal/-a greddy Če dec 20, 2012 7:59 pm

Torej, budget je limitiran ze v naslovu teme.

pogoji..

1.lahko, limo ali karavan, raje karavan
2.dizel, z majhno porabo (glede na to, da je bistvenega pomena poraba (50.000km/letno), nekaj takega z max 5.5l/100km)
3.udoben, razni sport paketi itd odpadejo.
4.zanseljiv (rad bi kupil in vozil)

Gledal sem razne Mondeote, focuse karavane, C5, ipd...Japoncev ne poznam kaj dosti...

Torej vsak nasvet je dobrodosel..
AUDI S2, little modified

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: do 7000-8000 jurjev

Napisal/-a maniaxxx Če dec 20, 2012 8:06 pm

Nujno karavan? Lahko ti predlagam svojega bivšega focusa če te zanima, samo je 5 vratni, pa sport oprema ( je dokaj trd, ampak meni osebno je bil zelo udoben)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Če dec 20, 2012 8:14 pm

maniaxxx je napisal/-a:Nujno karavan? Lahko ti predlagam svojega bivšega focusa če te zanima, samo je 5 vratni, pa sport oprema ( je dokaj trd, ampak meni osebno je bil zelo udoben)

nene, če ford potem titanium;)
AUDI S2, little modified

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če dec 20, 2012 11:18 pm

in for bo mel porabo 5.5 litra na 100 km?
pa zanesljiv motor majo al kaj?
tut mzde niso glih nekaj zanesljive.
sploh pa lah pozabis da bos ob prisotnosti elektronike v današnjih vozilih,samo vozu avto pa delal redne servise pa da se nebo nc pokvarlo...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Če dec 20, 2012 11:49 pm

nasel sem, da bi bil kaksen passat bluemotion 105 hp, kr dobra izbira, samo bo treba se kakega jurja vec dat..

ford ni pozresen, ker enega mondeota tddi 115 hp (2002) ze imam...tudi motor ni slab..ima ketno in klasicno bosch pumpo, tako, da strosek menjave sob odpade. ;)
AUDI S2, little modified

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe dec 21, 2012 12:28 am

aha ti govoris se o bosch pumpi,jaz sem mel v mislih cr motorje.sam da ma tko velk voz tko malo porabo vseen malo dvomim.mogoce z zelo umirjeno voznjo?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe dec 21, 2012 7:39 am

Kakšna škoda oktavia mogoče? Spodnji link je samo kot primer
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6587189&show=1

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Pe dec 21, 2012 9:11 am

@abbe ne govorim samo o klasicnih motorjih..Lahko tudi CR, ampak ne o modelih passat 2.0tdi, pri katerih šobe crkujejo, kot bi bile po 20€ :D
Recimo konkretno C5 HDI 1.6 FAP (110HP), relacija AC, poraba po BC 5.2, ok to je res umirjena voznja, ampak se da..
@ ban zanimivo, na skodo sem pa čisto pozabil..pa tale 105hp motor bi naj bil baje OK, mislim sobe?
Torej se kaksna zanesljiva alternativa v tem cenovnem rangu..? :roll:
AUDI S2, little modified

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe dec 21, 2012 10:07 am

greddy je napisal/-a:o, na skodo sem pa čisto pozabil..pa tale 105hp motor bi naj bil baje OK, mislim sobe?

Če mene vprašaš, 1.9 TDI z 77 kW (105 konjev) je ena boljših izbir med TDIji, če nimaš kakih res izjemnih zahtev po res močni mašini (je pa za avte takega ranga tudi ta mašina najmanj spodobno močna, da ne bo pomote).
Motor je lepo prožen in varčen, poraba 5,5 litrov je ob avtocestni vožnji brez težav dosegljiva (malo sicer odvisno od aerodinamike karoserije in v povezavi s hitrostmi, kakršne boš imel).
Glede zanesljivosti med TDIji teh letnikov verjetno med najmanj problematičnimi. Preveri edino če je DPF v redu - sicer pri tem konkretnem primerku, če so od 2007 naklepali 175 tisoč km, verjetno niso DPFja zapacali. Jaz bi vsekakor bil bolj miren, če mašina nima DPF, ampak kaj čmo.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

pohecfan
Nov uporabnik

Napisal/-a pohecfan Pe dec 21, 2012 10:46 am

greddy je napisal/-a:@abbe ne govorim samo o klasicnih motorjih..Lahko tudi CR, ampak ne o modelih passat 2.0tdi, pri katerih šobe crkujejo, kot bi bile po 20€ :D
Recimo konkretno C5 HDI 1.6 FAP (110HP), relacija AC, poraba po BC 5.2, ok to je res umirjena voznja, ampak se da..
@ ban zanimivo, na skodo sem pa čisto pozabil..pa tale 105hp motor bi naj bil baje OK, mislim sobe?

mam passata 2.0 tdi km285000 in nevem hvala bogu kako sploh zgledajo šobe :shock:
pa brez zamere poglej da je avto iz Nemčije pa si zmagal ................
sam delam letno 55000km redni servis obvezno na 15000 mejava komplet filtrov tudi tistih ,ki bi se naj menjali na 30000 pa bo :mrgreen: sam sem izredno zadovoljen končna izbira je pa vedno tvoja,mneje se lahko upošteva ali pa tudi ne

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe dec 21, 2012 3:47 pm

abbe je napisal/-a:in for bo mel porabo 5.5 litra na 100 km?
sploh pa lah pozabis da bos ob prisotnosti elektronike v današnjih vozilih,samo vozu avto pa delal redne servise pa da se nebo nc pokvarlo...

zakaj pa ford ne bi imel take porabe, a sam tdi to zmore? :roll: . Pa zanesljiv je tud kolikor vem, VSAJ toliko kot TDI, kje si pa našu da mazde niso zanesljive?..mislim kr neki je tale tvoj post a veš? :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe dec 21, 2012 10:07 pm

maniaxxx je napisal/-a:

zakaj pa ford ne bi imel take porabe, a sam tdi to zmore? :roll: . Pa zanesljiv je tud kolikor vem, VSAJ toliko kot TDI, kje si pa našu da mazde niso zanesljive?..mislim kr neki je tale tvoj post a veš? :roll:

Ja, fordov znakec pa prej zbledi od volkswagnovega, a nisi vedel? :D

Šalo na stran, jaz bi ti ob takem budgetu in številu letno prevoženih kilometrov predlagal kakega focusa, astro, 308 (če se za ta denar dobi) ali golfa, morda pa kaj večjega, kot je recimo alfa 159 (zelo dober avto), passata (meni se sicer toliko ne dopade, sicer pa v kombinaciji z 1.9 TDI motorjem precej zanesljiv), morda laguno ali kaj podobnega.

Najbrž pa boš dobil novejši in bolj ohranjen ter avto z manj kilometri, če boš kupil nekaj v golfovem razredu. Pomoje bi za 50 tisoč km letno mogel tudi tak avto biti dovolj dober in udoben. Sam bi v ožji izbor dal prav focusa. Tudi zgoraj omenjena octavia je zanimiva možnost.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe dec 21, 2012 10:53 pm

maniaxxx je napisal/-a:

no dj da ti razlozim k ze tok velik veš oz k si celo znanost pojedu.
1. nikjer nisem preferiral vw-ja ali tdi-ja.tko da res nevem zakaj to neki sravn rines.
2. zapel se do enga dizl serviserja, vinder,burja pa vprasaj kok tdci-jev stimajo, pa bos dobu odgovor.
3. poraba 5.5 litrou na fordu k ma 1.5 tone ob normalni voznji po omejitvah (ne 110 m/h na ac, pa na se vlešeč ko pospešuješ da je za tabo kolona) nebos dosegel.mogoce po bc-ju kar pa ni merodajno.
4.mazde majo tud napake ce govorimo o mazdi 6.
jst za svojimi posti stojim in jih lahko vedno podprem z razlago,kar ti za svoje ne mores trditi sem preprican.
tko da jst mislm da je tale tvoj post kr neki a veš :roll: ?
Ni vse res kar napišem

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So dec 22, 2012 10:51 am

abbe je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

1. nikjer nisem preferiral vw-ja ali tdi-ja.tko da res nevem zakaj to neki sravn rines.
2. zapel se do enga dizl serviserja, vinder,burja pa vprasaj kok tdci-jev stimajo, pa bos dobu odgovor.
3. poraba 5.5 litrou na fordu k ma 1.5 tone ob normalni voznji po omejitvah (ne 110 m/h na ac, pa na se vlešeč ko pospešuješ da je za tabo kolona) nebos dosegel.mogoce po bc-ju kar pa ni merodajno.
jst za svojimi posti stojim in jih lahko vedno podprem z razlago,kar ti za svoje ne mores trditi sem preprican.

Klatiš neumnosti brez vsakršne osnove. TDCI motorji so dejansko zelo vzdržljivi, če govorimo točno o 1.6 TDCI (ki je mimogrede od PSA), pa celo zelo varčni. 1.6 TDCI se v 307-ici ob normalni vožnji pelje z okoli 6 litri, kar je zelo ugodno. Varčni vozniki bi dosegli tudi 0,5-1 litra manjšo porabo. 1.8 TDCI naj bi bil pregovorno malce bolj požrešni, so pa definitivno eni bolj zanesljivih dizelskih motorjev. Drugače pa čisto vsak avto ima napake in povej mi prosim za katerega, ki je v splošnem bolj zanesljiv/varčen od TDCI-ja.

Uporabniški avatar
petrolhead_RS
Nov uporabnik

Napisal/-a petrolhead_RS So dec 22, 2012 11:17 am

hahehihoh je napisal/-a: povej mi prosim za katerega, ki je v splošnem bolj zanesljiv/varčen od TDCI-ja.

Mogoče JTD?

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream So dec 22, 2012 1:51 pm

Z 2.0 TDCI 100kw je bilo kar nekaj problemov. Je pa zelo lušten za vozit.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe So dec 22, 2012 3:14 pm

hahehihoh je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

Klatiš neumnosti brez vsakršne osnove. TDCI motorji so dejansko zelo vzdržljivi, če govorimo točno o 1.6 TDCI (ki je mimogrede od PSA), pa celo zelo varčni. 1.6 TDCI se v 307-ici ob normalni vožnji pelje z okoli 6 litri, kar je zelo ugodno. Varčni vozniki bi dosegli tudi 0,5-1 litra manjšo porabo. 1.8 TDCI naj bi bil pregovorno malce bolj požrešni, so pa definitivno eni bolj zanesljivih dizelskih motorjev. Drugače pa čisto vsak avto ima napake in povej mi prosim za katerega, ki je v splošnem bolj zanesljiv/varčen od TDCI-ja.

zj če si ti nepismen potem pjt vo šolo.
govorimo o mondeotih,kjer motorjev 1.6 ni.tm notr so 2.0 tdci (ce govorimo o letniku katerega avtor teme isce(sepravi cena do 8000 titanium oprema)
pa 1.6 tdci ne obstajaker je to psa motor je 1.6hdi.pa ja v pežoju kuri 6 litrou,kok bi po tvoje kuru v avtu k ma 300 kil več (mondeo).avtor je napisal da bi mel vozilo ki nebi pilo več kot 5.5. pa ga ti najdi,k si tok izobražen pa razgledan.
kar se tiče bol zanesljivih od tdci-jev.definitivno jtd pa tdi tut.
aja napaka 1.6 hdi motorjev mašenje sita pred turbino,posledično ribajo turbine,pa šobe se odsšraubajo (no ne šobe ampak drzala šob)
seveda ti lahko še marsikaj naštejem sam se mi ne da,ker nisi na mojem nivoju.
ti poznaš samoto kar prebereš v revijah,kok si pa dejansko v delavnicah pa lahko ti poveš,jst zaradi narave dela vsak dan po par ur (delam ne gledam).
p.s. je ze moj predhodnik napioal da majo 2.0 tdci-ji napake,šobe(delphi) so zelo problematišne.pa pumpe tut prav tako delphi
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So dec 22, 2012 4:17 pm

abbe je napisal/-a:zj če si ti nepismen potem pjt vo šolo.
govorimo o mondeotih,kjer motorjev 1.6 ni.tm notr so 2.0 tdci (ce govorimo o letniku katerega avtor teme isce(sepravi cena do 8000 titanium oprema)
pa 1.6 tdci ne obstajaker je to psa motor je 1.6hdi.pa ja v pežoju kuri 6 litrou,kok bi po tvoje kuru v avtu k ma 300 kil več (mondeo).avtor je napisal, da bi mel vozilo, ki nebi pilo več kot 5.5. pa ga ti najdi,k si tok izobražen pa razgledan.
kar se tiče bol zanesljivih od tdci-jev.definitivno jtd pa tdi tut.
aja napaka 1.6 hdi motorjev mašenje sita pred turbino,posledično ribajo turbine,pa šobe se odsšraubajo (no ne šobe ampak drzala šob).
seveda ti lahko še marsikaj naštejem sam se mi ne da,ker nisi na mojem nivoju.
ti poznaš samoto kar prebereš v revijah,kok si pa dejansko v delavnicah pa lahko ti poveš,jst zaradi narave dela vsak dan po par ur (delam ne gledam).
p.s. je ze moj predhodnik napioal, da majo 2.0 tdci-ji napake,šobe(delphi) so zelo problematišne.pa pumpe tut prav tako delphi.

Bom popravil abbe-tov post (če lahko temu tako rečem), da bodo ljudje lahko normalno brali.

Če si ti nepismen potem pojdi v šolo.
Govorimo o Mondeotih, kjer motorjev 1.6 ni. Tam so motorji 2.0 tdci (če govorimo o letniku katerega avtor teme išče (se pravi cena do 8000€ in Titanium oprema).
Pa 1.6 tdci ne obstaja, ker je to psa motor in je 1.6 hdi. V peugeotu porabi 6 l/100 km, koliko bi pa v tvojem avtu, kateri ima 300 kg več (Mondeo)? Avtor je napisal, da bi imel vozilo, katero ne bi pilo več kot 5,5 l/100km, pa ga poišči ti, ki si toliko izobražen in razgledan.
Kar se tiče bolj zanesljivih od tdci-jev so definitivno jtd ter tdi.
Aja, napaka 1.6 hdi motorjev je mašenje sita pred turbino, posledično zaribajo turbine in šobe se odvijačijo (no, ne šobe ampak držala šob).
Seveda ti lahko še marsikaj naštejem, ampak se mi ne da, ker nisem na tvojem nivoju.
Ti poznaš samo to, kar prebereš v revijah, koliko si dejansko v delavnicah pa ti lahko povem jaz zaradi dela, katerega opravljam vsak dan po par ur (delam, ne gledam).

p.s. Je že moj predhodnik napisal, da imajo 2.0 tdci napake (delphi šobe in pumpe so zelo problematične).

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe So dec 22, 2012 8:01 pm

hvala :D
Ni vse res kar napišem

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 23, 2012 10:44 am

abbe je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

Govorimo o focusu, kateri ima 1300 kg in ima porabo 5.5 brez večjih težav oziroma je primerljivo varčen kot konkurenca.

Kok tdci-je štimajo....po moje ravno toliko kot konkurenco, mogoče še več. Lahko se oglasi kdo, ki lahko reče, da hvala bogu za TDI-je, ima vsaj kaj za delat ( je mehanik). Torej pod črto, vse skupaj je isto sranje.

Mazda 6 ima napake, prav tako kot vsak avto, ampak konkurenca focusu, okoli katerega se je začela debata je mazda 3..ta pa nima napak :mrgreen:

Aja, če so že napake na tdci, so te pri PSA motorjih ( 1.6 in 2.0 ), za katere si pa SAM izjavil da nimajo veze s fordom..torej :mrgreen: .

Aja pa čeprav sem imel forda, nisem noben fan forda ali kaj, ma svoje napake, ima pa tudi ogromno pozitivnih lastnosti in je ZAME eden najboljših avtov v svojem razredu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov