maniaxxx je napisal/-a:Nujno karavan? Lahko ti predlagam svojega bivšega focusa če te zanima, samo je 5 vratni, pa sport oprema ( je dokaj trd, ampak meni osebno je bil zelo udoben)
greddy je napisal/-a:o, na skodo sem pa čisto pozabil..pa tale 105hp motor bi naj bil baje OK, mislim sobe?
Torej se kaksna zanesljiva alternativa v tem cenovnem rangu..?
greddy je napisal/-a:@abbe ne govorim samo o klasicnih motorjih..Lahko tudi CR, ampak ne o modelih passat 2.0tdi, pri katerih šobe crkujejo, kot bi bile po 20€![]()
Recimo konkretno C5 HDI 1.6 FAP (110HP), relacija AC, poraba po BC 5.2, ok to je res umirjena voznja, ampak se da..
@ ban zanimivo, na skodo sem pa čisto pozabil..pa tale 105hp motor bi naj bil baje OK, mislim sobe?
Torej se kaksna zanesljiva alternativa v tem cenovnem rangu..?
abbe je napisal/-a:in for bo mel porabo 5.5 litra na 100 km?
pa zanesljiv motor majo al kaj?
tut mzde niso glih nekaj zanesljive.
sploh pa lah pozabis da bos ob prisotnosti elektronike v današnjih vozilih,samo vozu avto pa delal redne servise pa da se nebo nc pokvarlo...
maniaxxx je napisal/-a:abbe je napisal/-a:in for bo mel porabo 5.5 litra na 100 km?
sploh pa lah pozabis da bos ob prisotnosti elektronike v današnjih vozilih,samo vozu avto pa delal redne servise pa da se nebo nc pokvarlo...
zakaj pa ford ne bi imel take porabe, a sam tdi to zmore?. Pa zanesljiv je tud kolikor vem, VSAJ toliko kot TDI, kje si pa našu da mazde niso zanesljive?..mislim kr neki je tale tvoj post a veš?
maniaxxx je napisal/-a:abbe je napisal/-a:in for bo mel porabo 5.5 litra na 100 km?
zakaj pa ford ne bi imel take porabe, a sam tdi to zmore?. Pa zanesljiv je tud kolikor vem, VSAJ toliko kot TDI, kje si pa našu da mazde niso zanesljive?..mislim kr neki je tale tvoj post a veš?
abbe je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:abbe je napisal/-a:in for bo mel porabo 5.5 litra na 100 km?
no dj da ti razlozim k ze tok velik veš oz k si celo znanost pojedu.
1. nikjer nisem preferiral vw-ja ali tdi-ja.tko da res nevem zakaj to neki sravn rines.
2. zapel se do enga dizl serviserja, vinder,burja pa vprasaj kok tdci-jev stimajo, pa bos dobu odgovor.
3. poraba 5.5 litrou na fordu k ma 1.5 tone ob normalni voznji po omejitvah (ne 110 m/h na ac, pa na se vlešeč ko pospešuješ da je za tabo kolona) nebos dosegel.mogoce po bc-ju kar pa ni merodajno.
4.mazde majo tud napake ce govorimo o mazdi 6.
jst za svojimi posti stojim in jih lahko vedno podprem z razlago,kar ti za svoje ne mores trditi sem preprican.
tko da jst mislm da je tale tvoj post kr neki a veš?
hahehihoh je napisal/-a: povej mi prosim za katerega, ki je v splošnem bolj zanesljiv/varčen od TDCI-ja.
hahehihoh je napisal/-a:abbe je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:abbe je napisal/-a:in for bo mel porabo 5.5 litra na 100 km?
1. nikjer nisem preferiral vw-ja ali tdi-ja.tko da res nevem zakaj to neki sravn rines.
2. zapel se do enga dizl serviserja, vinder,burja pa vprasaj kok tdci-jev stimajo, pa bos dobu odgovor.
3. poraba 5.5 litrou na fordu k ma 1.5 tone ob normalni voznji po omejitvah (ne 110 m/h na ac, pa na se vlešeč ko pospešuješ da je za tabo kolona) nebos dosegel.mogoce po bc-ju kar pa ni merodajno.
jst za svojimi posti stojim in jih lahko vedno podprem z razlago,kar ti za svoje ne mores trditi sem preprican.
Klatiš neumnosti brez vsakršne osnove. TDCI motorji so dejansko zelo vzdržljivi, če govorimo točno o 1.6 TDCI (ki je mimogrede od PSA), pa celo zelo varčni. 1.6 TDCI se v 307-ici ob normalni vožnji pelje z okoli 6 litri, kar je zelo ugodno. Varčni vozniki bi dosegli tudi 0,5-1 litra manjšo porabo. 1.8 TDCI naj bi bil pregovorno malce bolj požrešni, so pa definitivno eni bolj zanesljivih dizelskih motorjev. Drugače pa čisto vsak avto ima napake in povej mi prosim za katerega, ki je v splošnem bolj zanesljiv/varčen od TDCI-ja.
abbe je napisal/-a:zj če si ti nepismen potem pjt vo šolo.
govorimo o mondeotih,kjer motorjev 1.6 ni.tm notr so 2.0 tdci (ce govorimo o letniku katerega avtor teme isce(sepravi cena do 8000 titanium oprema)
pa 1.6 tdci ne obstajaker je to psa motor je 1.6hdi.pa ja v pežoju kuri 6 litrou,kok bi po tvoje kuru v avtu k ma 300 kil več (mondeo).avtor je napisal, da bi mel vozilo, ki nebi pilo več kot 5.5. pa ga ti najdi,k si tok izobražen pa razgledan.
kar se tiče bol zanesljivih od tdci-jev.definitivno jtd pa tdi tut.
aja napaka 1.6 hdi motorjev mašenje sita pred turbino,posledično ribajo turbine,pa šobe se odsšraubajo (no ne šobe ampak drzala šob).
seveda ti lahko še marsikaj naštejem sam se mi ne da,ker nisi na mojem nivoju.
ti poznaš samoto kar prebereš v revijah,kok si pa dejansko v delavnicah pa lahko ti poveš,jst zaradi narave dela vsak dan po par ur (delam ne gledam).
p.s. je ze moj predhodnik napioal, da majo 2.0 tdci-ji napake,šobe(delphi) so zelo problematišne.pa pumpe tut prav tako delphi.
abbe je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:abbe je napisal/-a:in for bo mel porabo 5.5 litra na 100 km?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov