Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

zidnidvojnik
Novinec

Nakup avta do 5000€

Napisal/-a zidnidvojnik Sr jan 02, 2013 2:51 pm

Lep pozdrav vsem skupaj :)

Prišlo je do tega da bo potrebno kupiti "nov" rabljen avto, zato se obračam na vas, ker pač več glav več ve.

Kot že naslov pove se avto kupuje do nekje 5000€.

Ostali pogoji:
-obvezno bencinc (1.2 ali 1.4, več ne :D )
-letnik 2006-naprej
-prvi oziroma največ drugi lastnik
-Po možnosti servisna knjiga (ni nujno da so vsi servisi delani na pooblaščenem)
-nekaramboliran
-brez prevelikih prask in odrgnin
-redno servisiran
-5vratni
-slovenski avto
-do 50.000 prevoženih

Avto mora biti evropske znamke (odpade edino renault clio 2, ker se mi ne dopade).

To je to, zdej pa me zanima vaše mnenje kaj je najbolše vzet, če ima kdo kaj takega za prodat oziroma če je kaj takega na avto.net (vsaj kolikor sem gledal ni nič pametnega).

Aja pa avto ne sme biti iz regije 03 in po možnosti naj bo čimbližje primorski, ker se nebi rad nekam preveč daleč vozil.

Hvala vsem za nasvet pa srečno pa zdravo vsem skupaj :)

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Re: Nakup avta do 5000€

Napisal/-a gusti85 Sr jan 02, 2013 4:42 pm

Zelo malo avtov ustreza vsem tvojim kriterijem. Tole je najboljše kar sem našel: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6631521&show=1

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr jan 02, 2013 5:34 pm

zidnidvojnik je napisal/-a:Lep pozdrav vsem skupaj :)

Prišlo je do tega da bo potrebno kupiti "nov" rabljen avto, zato se obračam na vas, ker pač več glav več ve.

Ostali pogoji:
-obvezno bencinc (1.2 ali 1.4, več ne :D ) 1.
-letnik 2006-naprej 2.
-Po možnosti servisna knjiga (ni nujno da so vsi servisi delani na pooblaščenem)
-nekaramboliran
-redno servisiran
-5vratni
-slovenski avto
-do 50.000 prevoženih 2.

Avto mora biti evropske znamke (odpade edino renault clio 2, ker se mi ne dopade).

To je to, zdej pa me zanima vaše mnenje kaj je najbolše vzet, če ima kdo kaj takega za prodat oziroma če je kaj takega na avto.net (vsaj kolikor sem gledal ni nič pametnega).

Aja pa avto ne sme biti iz regije 03 in po možnosti naj bo čimbližje primorski 3., ker se nebi rad nekam preveč daleč vozil.

1. Zakaj 1.2 ali 1.4 več pa ne!? Pri 1350ccm je prelomnica če te skrbi cestnina (od 1350 do 1800 je razred), pri porabi pa je odvisno od avta - lahko 1.6 celo manj pije kot 1.4 ali pa isto, ob tem da je 1.6 lepše vozit (manj šaltanja, lažja varnejša prehitevanja)
2. 6 let star avto in 50k km max - to pomeni max 8333km na leto - kaj misliš da je boljše da avto čimveč stoji ali da se pelje? Nič ni narobe če je avto delal 15-20k km na leto..
3. Že iz oglasa lahko vidiš a je stvar VSAJ za pogledat ali ne. Lahko tudi link nalimaš pa ti kdo naredi iz foruma uslugo in skoči pogledat.. Bolje en tank goriva stran vržt pa kupit ok avto kot pa šparat in kupit nekje blizu pa potem stran metat na servisih..

zidnidvojnik
Novinec

Napisal/-a zidnidvojnik Sr jan 02, 2013 8:47 pm

gusti85 je napisal/-a:Zelo malo avtov ustreza vsem tvojim kriterijem. Tole je najboljše kar sem našel: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6631521&show=1

Hvala za link, ampak zaradi slabih izkušenj pride v poštev nakup samo od fizične osebe :)

zidnidvojnik
Novinec

Napisal/-a zidnidvojnik Sr jan 02, 2013 8:53 pm

Badzo je napisal/-a:
zidnidvojnik je napisal/-a:Lep pozdrav vsem skupaj :)

Ostali pogoji:
-obvezno bencinc (1.2 ali 1.4, več ne :D ) 1.
-letnik 2006-naprej 2.
-nekaramboliran
-redno servisiran
-5vratni
-slovenski avto
-do 50.000 prevoženih 2.

Aja pa avto ne sme biti iz regije 03 in po možnosti naj bo čimbližje primorski 3., ker se nebi rad nekam preveč daleč vozil.

1. Zakaj 1.2 ali 1.4 več pa ne!? Pri 1350ccm je prelomnica če te skrbi cestnina (od 1350 do 1800 je razred), pri porabi pa je odvisno od avta - lahko 1.6 celo manj pije kot 1.4 ali pa isto, ob tem da je 1.6 lepše vozit (manj šaltanja, lažja varnejša prehitevanja)
2. 6 let star avto in 50k km max - to pomeni max 8333km na leto - kaj misliš da je boljše da avto čimveč stoji ali da se pelje? Nič ni narobe če je avto delal 15-20k km na leto..
3. Že iz oglasa lahko vidiš a je stvar VSAJ za pogledat ali ne. Lahko tudi link nalimaš pa ti kdo naredi iz foruma uslugo in skoči pogledat.. Bolje en tank goriva stran vržt pa kupit ok avto kot pa šparat in kupit nekje blizu pa potem stran metat na servisih..

Se čisto strinjam s vsem napisanim. 1.2 ali pa 1.4 pa ravno zaradi porabe. Sej vem da je včasih boljše močnejši avto ki na relacije tudi manj pije. Ampak avto bo vožen 2x na dan po 10 km. Pač samo za hodit delat in se nisi segrel ne bo. Tako da je najboljše da je majhne prostornine ker če je stalno mrzel tudi pije malenkost več kot pa na relacije. Z zadnjim stavkom se pa definitvno strinjam. Rajši potrošit en tank bencina kot pa slabo kupit, sam vseeno bi rad avto nekje v bližini Če se ga bi le dalo dobit. V nasprotneem primeru bo pa ravno kam dlje treba it ja :)

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr jan 02, 2013 9:47 pm

Bencinar se ti bo tako ali tako po cca. 2km segrel - poleti še prej, pozimi ko je res zelo mrzlo zna tudi 4-5km trajat da se ogreje.

Brez problema gledaš tudi 1.6 - naš megane 1.6 se hitreje ogreje kot kolegov 1.2, toliko o tem da se bo manjša mašina hitreje ogrela. Vse je odvisno od avta do avta. OSEBNO bi si postavil mejo 1.8 in 80kW kar se tiče motorja..

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr jan 02, 2013 10:00 pm

Evo recimo tkole:

C3
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6604055&show=1

P207
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6737530&show=1

Clio 3 (ne dopade se ti samo dvojka)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6811832&show=1

Vsi so ugodni za registracijo, poraba bo tam tam pri vseh, najbolj poskočen bo sigurno clio.

zidnidvojnik
Novinec

Napisal/-a zidnidvojnik Sr jan 02, 2013 10:36 pm

hvala vsem za odgovore. Sem dobil par novih idej ja, tako da bom vesel če bo še kdo kako dodal. :D

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To jan 15, 2013 7:47 pm

A si sploh prebral kakšne so njegove zahteve, glede vozila.
Poišči znotraj NJEGOVIH zahtev in ne tvojih. Ter mu svetuj zakaj je tvoj izbor vozila dober, ki mu ga predlagaš. Tako boš uporabniku pomagal, za izpolnjevanje tvojih fantazij pa imaš druge teme.

Kot da bi spraševal za kolo, linka pa se mu letalo.

zidnidvojnik
Novinec

Napisal/-a zidnidvojnik Sr jan 16, 2013 8:29 am

to kar ti kupi ;) Za ta denar se da dobiti avto star par z malo kilometri ne pa 10 let stare zjahana bmwje ;)))

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr jan 16, 2013 2:05 pm

Jest sm mu predlagov dobre avte, tudi poceni vzdrževanje. Naj pogleda malo tudi v to smer. Vi ste mu pa predlagali avte za ženske, jajčke po domače. Kokr vem je to Avtomobilizem forum ki se gleda samo poraba, pa da je čim novejši.

Ta 10 let str bmw je boljši avto kot ga boš ti imel celem tvojem življenju, če boš gledal po teh Avtomobilizem.com kriterijih
Slika Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jan 16, 2013 2:43 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Jest sm mu predlagov dobre avte, tudi poceni vzdrževanje. Naj pogleda malo tudi v to smer. Vi ste mu pa predlagali avte za ženske, jajčke po domače. Kokr vem je to Avtomobilizem forum ki se gleda samo poraba, pa da je čim novejši.

Ta 10 let str bmw je boljši avto kot ga boš ti imel celem tvojem življenju, če boš gledal po teh Avtomobilizem.com kriterijih

Uh, to so pa avti :D
Kripe stare 12 let. Važno, da je velika škatla z BMW znakom, tipičen avto za ljudi s kompleksi... Pravi mačo si v njih 8)

DrYuri
Nov uporabnik

Napisal/-a DrYuri Sr jan 16, 2013 6:05 pm

No dobr to zdj spet ničemur ne pripomore tak komentar... Ne vidm problema če si nekdo želi tazga avta, da kup tut 12 let starga bmwja, zakaj pa ne? Samo tale tema res ni o teh avtih.

zidnidvojnik
Novinec

Napisal/-a zidnidvojnik Sr jan 16, 2013 9:20 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Jest sm mu predlagov dobre avte, tudi poceni vzdrževanje. Naj pogleda malo tudi v to smer. Vi ste mu pa predlagali avte za ženske, jajčke po domače. Kokr vem je to Avtomobilizem forum ki se gleda samo poraba, pa da je čim novejši.

No no sej pravim. Kar hitro Evre na plano pa ga it kupit ;)))

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Pe jan 18, 2013 4:51 pm

Če bi kupoval zdej avto za 5k, bi ga šel iskat ja. Ti bi pa 107 pežoja? :D

Res se jim ne pozna teh 10 let :) resno. Večinoma delov se dobi obnovljenih, tko da smo na istem. Pa še bolj varni so.
Slika Slika

opelcar
Nov uporabnik

Napisal/-a opelcar Pe jan 18, 2013 10:55 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Če bi kupoval zdej avto za 5k, bi ga šel iskat ja. Ti bi pa 107 pežoja? :D

Res se jim ne pozna teh 10 let :) resno. Večinoma delov se dobi obnovljenih, tko da smo na istem. Pa še bolj varni so.

bmw za poceni denar ni poceni vzdrževanje, da ti povem iz lastnih izkušenj ker imamo bmw 10let pri hiši. smo kupili redno servisirano serijo 3 kot si prilimal pa me je na leto vstalo vzdrževanje 600-800€ tako da ni poceni.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne jan 27, 2013 8:53 pm

Jaz ti priporočam kaj takšnega Seat Ibiza. Lahko bi gledal tudi 1.6, ker se v porabi ne pozna veliko.
Če potrebuješ večji avto pa poglej mogoče kakšno Seat Cordobo.

Za ta denar pa lahko dobiš tudi Renault Megana. Toda tega boš težje našel z motorjem 1.4.
Če si ti pa ta dva avtomobila nista všeč, pa boš najlažje kupil kakšnega Renault Clia tretje generacije.

To so avtomobili, ki ti jih lahko priporočam, ker sem jih imel možnost preizkusiti, oziroma si Seata tudi lastim, in lahko povem da sem z njim zelo zadovoljen. Priporočam pa ti, da gledaš avto tudi z malo več kilometri kot 50 000 ( vsaj do 70000), ker boš tako našel veliko več avtov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov