Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ksmith
Nov uporabnik

Nakup nove opel astre (star model)

Napisal/-a ksmith Če jan 03, 2013 10:17 pm

Pozdravljeni,

odločam se za nakup avtomobila nekje med 8 in 12 tisoč evri. Najprej sem gledal oglase rabljenih avtomobilov, sedaj mi je pa v oči padel tale:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4018268&show=1

Nova opel astra (stari model), baje je vzdrževanje drago, ima kdo kake izkušnje?

V naprej hvala in lep pozdrav! Luka.

rs5
Novinec

Re: Nakup nove opel astre (star model)

Napisal/-a rs5 Pe jan 04, 2013 7:29 am

Uradni servisi so vsi zasoljeni,imaš pa nov avto z garancijo in 0 km.Ko preteče garancija pa servisi niso več tako dragi,če servisira popoldanec. :roll:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe jan 04, 2013 8:49 am

Na tvojem mestu bi ga vzel, zdi se mi odlična cena za tako opremljen avto tega razreda.
Glede servisov pa ne vem, zakaj bi bili zasoljeni kaj bolj kot pri drugih podobnih avtih.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

majesty
Nov uporabnik

Napisal/-a majesty Pe jan 04, 2013 10:52 am

Ja servisi so dragi. Moj prvi servis je bil 190€. Pa ni bilo nič narobe z avtomobilom. Se pa cena razlikuje, če ga daš servisirat pri drugem pooblaščenem serviserju- preverjeno. Poraba goriva pri novem z 0 km je dobrih 8 litrov. Ko pa prevoziš enih 5000km pa se spusti na 7,5. Če pa paziš na vožnjo pa je poraba komot tudi manj. Tale motor 1.6 pa je kar len.. Ko sem ga prodal je imel 80000km. Ni bilo nobenega problema - no 3x se menjal žarnice. :D

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Pe jan 04, 2013 11:13 am

nevem kje vi servise delate,mene je prvi redni servis prišel 130€,delal sem ga pa pri opel celea ker je tam biv avto tudi kupljen.......
z motorjem boš vrjetno razočaran ker ni ravno nek biser,zadovolji pa normalne potrebe,poraba bo pa kr 8l ker je karavan-jaz z svojim (B&W)sem imel porabo 7-8l,mel sem jo skoraj dve leti in ni bilo kakih težav,pa tudi novi lastnik še ni kaj potarnal da bi ga karkol zajebavalo

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp Pe jan 04, 2013 11:38 am

Jaz sem imel tako Astro 1.4, ne 1.6. Meni se ni zdela draga za vzdrževanje - dragi so Kia, Citroen, Renault itd. Pred Oplom sem imel Citroena in je bil kar dražji za vzdrževat. Pri Oplu se mali servisi delajo na 30.000 km in vsaki 2. je velik servis in je malo dražji. Moj je imel verigo, tako da je odpadla menjava jermena. Mali servis je bil 140€, velik 220€. Če pa sam kupiš originalno GM-ovo olje za servis lahko še dodatno prihraniš (avtohiša mi je računala 80€ za olje, sam sem ga pa kupil za 40€). Pri 1.4 sem imel porabo okoli 7.5, ko sem vozil 1.6 pa okoli 8.6 l/100km.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe jan 04, 2013 11:48 am

Glede na to, da je bencinski motor (atmosferc) bi se ga kar nekako izogibal. No odvisno kaj tudi pričakuješ od avtomobila. Pa ne, da je kaj s temi narobe...
Poraba zna biti visoka pa tudi nič ni od njega. Ampak ok. Za neko vsakdanjo umirjeno vožnjo bi znal biti ok.
Le pričakovati ne preveč kakšne živahnosti. Sem vozil Astro H s tem motorjem (5 vratno) pa se mi je zdelo, da bi lahko bolje šla.

edit:

povprečna poraba http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2

pa servisi so dokaj dragi na oplu ja. Jaz sem dal za drugi servis (sicer astra j dizel) cca 265€! S popustom pa okrog 245€!

Uporabniški avatar
IgorMM
Novinec

Napisal/-a IgorMM Pe jan 04, 2013 12:35 pm

vidim da bi se splačalo odpreti servis, ko vidim koliko nekateri plačujete :D bi hitro obogatel :D
ni čudn da jokate in stokate. sam kupim orginal GM olje 5/30 in vse filtre in odnesem na pooblascenca placam tist drobiz za "delo" in me skupaj pride redni servis 90~120€ (z materijalom)

kar se tice motorja ni nek dirkac je pa kakovosten... nerabis se bati glede ksnih okvar je kr orng zanesljiv :)
tudi sam sem pri njih kupil vozilo in sem super zadovoljen z vozilom.
cena je tudi uredu če pogledas da je to novo vozilo, karavan, avtomatska klima, mp3 radio, el. sipe..
za kak € bojo se ziher znizal :)

lp

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe jan 04, 2013 12:42 pm

Uf astra, pa še to karavan s tem motorjem je pogreb :? Imel astro GTC z tem motorjem, isto kupo z 0 km, poraba ni padla pod 8 litrov. Plus tega ko tukaj pri 60 km/h daš naprimer v 3 prestavo pa pohodiš gas do konca, misliš da se boš razjokal ker avto ne gre NIKAMOR, pa ne pretiravam, vliva pa takrat v motor kot tank...

Vglaunem, ta motor je pogreb! Plus tega ko pa je klima pa je kot da bi izgubil 1/2 moči :? :? Si misliš da je 116 konjev boljših, ampak s tem motorjem se bošr es jokal ko boš dal na gas pa ko boš tankal.

JAZ ODSVETUJEM NAKUP
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe jan 04, 2013 2:55 pm

crap od avta glede motorja/porabe.

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Pe jan 04, 2013 8:00 pm

Gre za kvaliteten avto z zanesljivim motorjem. Avto pelji na testno vožnjo in boš videl če ti ustreza tako motor in avto kot celota. Če boš pa poslušal posameznike na tem forumu kar se tiče zmogljivosti in porabe potem pa ti ne ostane drugega kot da kupiš TDI z porabo 4.658792.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe jan 04, 2013 8:42 pm

Zanimivo, da je 105 konjski predhodnik v Astri G karavan čisto solidno opravljal svoje delo, pa tudi poraba je bila po potovalnem pod 7 litrov. Sam sem menjal olje že pri 16K km in me je to stalo 80€, z njihovim materialom in delom.
30K km avto ni dočakal. :)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Pe jan 04, 2013 8:47 pm

2 leti vozil takšno astro, sicer je bil dizel, ampak mi nikakor ni bil všeč. Trd avto, cenena notranjost, glasen...
Če bi sam iskal avto za takšen denar, bi se odločil za rabljeno astro (nov model), razlika med staro/novo je ogromna. Se jih najde nekaj l.2012 za ta denar. Razen, če je pogoj karavan, kar pa nisi nikjer napisal. Moje mnenje. Premisli.

Lp
AH NI NAM LAHKO!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 04, 2013 9:48 pm

Sam sem imel astro h 1.9 cdti in lahko pohvalim motor, tudi udobje je bilo OK, servisi so bili v primerjavi z fordom smešno poceni, tam okoli 130 140 evrov sem dal z NJIHOVIM oljem na pooblaščencu. Skratka za ta denar je top če rabiš predvsem prevozno sredstvo, ki bo dobro in zanesljivo delalo. Ni pa to noben fancy šmekerski avto.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 04, 2013 9:49 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Uf astra, pa še to karavan s tem motorjem je pogreb :? Imel astro GTC z tem motorjem, isto kupo z 0 km, poraba ni padla pod 8 litrov. Plus tega ko tukaj pri 60 km/h daš naprimer v 3 prestavo pa pohodiš gas do konca, misliš da se boš razjokal ker avto ne gre NIKAMOR, pa ne pretiravam, vliva pa takrat v motor kot tank...

Vglaunem, ta motor je pogreb! Plus tega ko pa je klima pa je kot da bi izgubil 1/2 moči :? :? Si misliš da je 116 konjev boljših, ampak s tem motorjem se bošr es jokal ko boš dal na gas pa ko boš tankal.

JAZ ODSVETUJEM NAKUP

Patrik, tebi tudi dizli več žrejo kot nekaterim drugim, tale astra kamot shaja z ene 7 litri pomoje. Pa tudi tako švoh ni, je pa res da jo je treba malo v vrtljaje zapodit, ne pa šaltat na 1500 vrtljajih. Tole rabi kake 5000 da se res razživi
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Pe jan 04, 2013 10:32 pm

Ti avti so kante na kolesih in odsvetujem nakup, mnogo raje nov model astre, pa rabljen. Je čist drug svet sploh ni primerjave. Lp

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Pe jan 04, 2013 10:44 pm

Evo jaz lahko nekaj povem glede te astre. Sicer mi imamo karavana,kar se tiče motorja in ostalega je isto. Prvo poraba, sam v mestu če ni gužve dosežem tudi pod 7l, če je gužva je 8l. Ker pa avto uporabljamo nonstop po mestu (taxi) pozimi zna biti poraba 9,5l. SIcer porabo pokvari tudi nonstop užgan avto, zaradi gretja, poleti je pa poraba 8-8,5.
Kar se tiče zunaj mestne vožnje, avto zna biti šparovček, jaz sem imel porabo na 400 km tudi 5,2. Hitrost je bila max 110, povprečna okrog 90. To je bilo zunaj avtoceste. Na relaciji 1200 km, na avtocesti 110-120 je poraba okrog 6,2-,6,5. Nad 120 je že nad 7l, pa smo bili polni v avtu.
Zdaj v enem letu imamo prevoženih 60 tisoč, vse kar je šlo akumulator, žarnice niti ne pregorijo.
Kar se tiče vožnje, loh primerjam s svojim peugeot 307, da je veliko bolj mehek ampak bolj trd kot peugeot 206. Čeprav je nižji od 307, mi moj 307 nekako lepše gre v ovinek. Pri temu se mi zdi, da kr sprednji del bolj sili v ovinek in moreš ves čas popravljat. Mogoče, ker ga nisem navajen. Udobnost je kar vredu, hrbet ne boli ob daljši vožnji.
To da je motor len je res, hitrost doseže, ampak pospešuje slabo. Nekje sem bral da je to zaradi eco5? motorja, in je računalniško omejeni ti pospeški? Ker moj 307 ki ima manj poči, precej bolj poskočen, pa le 50kg razlike.
Pa vse te meritve sem delal brez tempomata, pod tempomatom, je poraba višja.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 So jan 05, 2013 6:21 pm

Madonca, tale Astra bo porabila in šla toliko kot vsak bencinar podobne velikosti. Ni nič kaj drugače "len" ta motor, kot vsak podoben bencinar.
Če OP misli delati malo kilometrino na leto in ni obremenjen z materiali itd, je tole čisto OK nakup. Če bo pa delal velike kilometrine, naj gre pa gledat dizelske različice.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ So jan 05, 2013 6:39 pm

mati ima tako astro 1.6 (115 konjev). poraba med ankaranom in izolo (bolnica) je 8 litrov, z tem da moja mati ne pazi kako vozi :mrgreen:
na relaciji po stari cesti (90-100 km/h) sem jo jaz vozil z 5.5 (prazen avto). je pa res da to ni raketa, ampak avto za normalnega uporabnika.
v 4.5 letih niti ene napake, vse laufa brez problema ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So jan 05, 2013 7:06 pm

Energetik81 je napisal/-a:Madonca, tale Astra bo porabila in šla toliko kot vsak bencinar podobne velikosti. Ni nič kaj drugače "len" ta motor, kot vsak podoben bencinar.

Chevrolet cruze 1.6 pa 1.8 so fanj leni glede na zmogljivosti motorja. Tovarniški podatki so tudi nerazumno počasni, 12.0 sekund 0-100 za 1.6 124km ter 10.1 za 141 km.
Toyota auris 1.6 132 km ima 10.0 sekund naprimer. i30 1.6 120 ima 10.9, 1.6 135 9.9...
In tale astrin motor 1.6 115 mogoče je tesno v sorodu z talenim cruzejevim? http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Family_1_engine
mogoče je tudi v astri len. Tovarniški podatki za prejšnjo astro: 1.6 115 11.7 sekund do 100. 1.8 140 10.2 sekund. Neka žalost v glavnem.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov