Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

montezer
Nov uporabnik

Fiat Bravo ali Fiat Stilo?

Napisal/-a montezer Sr jan 09, 2013 1:22 pm

Pozdravljeni,

Mene pa zanima kaj menite, katero vozilo bi kupil, ali Bravota (letnik 2000) ali Stilota
Še nimam izpita za avto, vendar sem precej zagret za fiate in enega od teh 2 bi imel za svoj prvi avto. Katere slabosti ima določen avto itd. Če bi kupoval bencinarja bi kupil 1.6 16v, dizla pa 1.9 JTD. Hvala za vnaprej :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Fiat Bravo ali Fiat Stilo?

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 09, 2013 2:32 pm

Malo napiši koliko denarja imaš namen dat, koliko misliš prevozit letno ipd., ker drugače ti bo težko kdo kaj svetoval. Vsekakor pa raje ohranjenega Bravota s preverjeno zgodovino, kot kakšnega "sumljivega" Stilota, ker če ni pravilno vzdrževan, boš imel cel kup stroškov.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

montezer
Nov uporabnik

Napisal/-a montezer Sr jan 09, 2013 2:39 pm

Mene tudi nekako bolj privlači Bravo, zanj pa bi dal okoli 1500€. Sej Stilo po eni strani tudi ni tko slab sam nekaj sem bral da nekaterim ljudem ni ravno najboljša izbira. Vozil bi se kar veliko, recimo 5 dni v 1 tednu. Kakšne pa so kaj hibe Bravota?

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Sr jan 09, 2013 2:47 pm

1.6 16v je zelo soliden motor in je ena zadnjih stvari na avtu, ki bi vzela slovo. Po mojih izkušnjah glej predvsem sprednje in zadnje roke - zračnost puš.
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Sr jan 09, 2013 2:54 pm

Za 1500€ se stilota sploh ne dobi oz. če se slučajno najde kakšen bo verjetno zjahan do konca, tako da za 1500€ glej definitivno za bravotom ;) Koliko kilometrov letno nameravaš delati?

montezer
Nov uporabnik

Napisal/-a montezer Sr jan 09, 2013 3:01 pm

Sem tudi sam ravnokar preveril in se res za tak denar ne dobi stilota. :lol: Za kilometre ti pa neznam natanko povedati, je pa res da sem 17 let pa pou star šmrkovec tko da niti nevem kako in kaj ŠE. S avtom se imam v planu se kar precej vozit sam do končane šole bom dajal dinarčke samo za bencin oz. nafto, drugače pa ga imam tudi željo zrihtati, pobarvati na novo, litke, spustit itd. sam to bom začel šele čez 2 leti :cry:

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Sr jan 09, 2013 4:15 pm

1.6 16v je zelo soliden motor in je ena zadnjih stvari na avtu, ki bi vzela slovo.

Tko se bere tut po forumih in res ni nekih velikih napak. Vendar kaki injektorji so lahko problematicni (recimo pri nas smo morali menjati kar 3, vsak je 50€, lahko bi jih tudi dali na čisščenje, pa že samega dela je kar nekaj za zamenjavo... ), pa tudi sparovcek ravno ni masina, čeprav na relacijah se da zaradi dolge 5te met kar nizko porabo, mesto je pa hudič. ČE delaš več kot 10k km, si oglej tudi kakega jtd.

šinki²
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki² Sr jan 09, 2013 8:55 pm

Tud jaz ti svetujem bravota. Sam si že 4 leta lastim 1.6 16v, naredu sm okrog 60kkm in resnih težav še nisem imel z njim. Kar je bilio popravil je bil sam potrošni material, avspuh, sklopka zavore, končniki. Sploh končniki so vsaj pri mojem šipka točka, saj jih menjam vsako leto. Temu gre pripisati tudi 15col feltne, medtem ko so končniki zasnovani za 13col, kakršne je imel še stari tipo. Iz tipota izvirajo tudi zavore, katere bi si tudi želel boljše, saj se le te ob hitrejših spustih kmalu pregrejejo.
Slika
Edina stvar ki mi je crknila je bil eden od injektorjev in avto je delal le na tri bate. Ker sem doma imel še en tak motor sem zamenjal komplet vbrizg. Dela za ene pol ure.
Si razmišljal tudi kaj o 1.9 jtd motorju ? Kolikor sem se vozil z njim mi je bil kar všeč, le da ko sem jaz kupoval bravota je bil vsaj enkrat dražji od bencinarja.
Drgač pa mislim da se ti razno barvanje itd na tako starem avtu, ki ni kakšna rariteta niti ne izplača. Pač daš gor ene druge feltne, če se ti gre mogoče tudi nižanj in to je to.
ex šinki

okužen z rallyus virusom

montezer
Nov uporabnik

Napisal/-a montezer Sr jan 09, 2013 9:50 pm

Zakon, hvala :D . Drugače pa je to avto na katerega sem pripravljen dati kar nekaj denarja, ker to pač rad počnem in to s srcem. Prej sem veliko prešraufal Tomose in sem si svojega tako rekoč povrnil od mrtvih kajti od njega ni bilo popolnoma nič, niti papirjev ni imel. Enako bi žele narediti s tem avtom in se zavedam da je dražje samo bom pa pač delal malce za to 8)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jan 09, 2013 11:08 pm

Bravo je že precej preživet avto tko da tak avto rihtat pa met nepotrebne stroške se mi ne zdi smisleno ampak to je tvoja stvar.Kupi navadnega i tisto kar imaš v planu nanj zmetat lepo na stran daj pa čez 2 leti nabavi nekaj boljšega...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 09, 2013 11:40 pm

čare je napisal/-a:Bravo je že precej preživet avto tko da tak avto rihtat pa met nepotrebne stroške se mi ne zdi smisleno ampak to je tvoja stvar.Kupi navadnega i tisto kar imaš v planu nanj zmetat lepo na stran daj pa čez 2 leti nabavi nekaj boljšega...

x2

Na tak povprečen avto je brezveze zmetat en kup denarja, ker ne bo nikoli nič vreden (zate ker ne bo šel nikamor in ne bo izstopal, za ostale pa sploh). Raje si zdaj nabavi neko poceni ropotuljo, pa se potem loti česa malenkost bolj resnega. Sicer za dušo se splača tak avto rihtat, realno boš pa zmetal en kup denarja v njega in na koncu ne boš imel "nič" in nič ti ne bo ostalo za vsaj malo resnejši "projekt".
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

montezer
Nov uporabnik

Napisal/-a montezer Če jan 10, 2013 12:30 am

Ja sej mate po eni strani prav. Sej bomo videli kako bo čez 2 leti, morda se bom še 10x premislil :lol: Sicer pa če bo denar bom mogoče res kupil kaj močnejšega ter novejšega čez čas. Mogoče novejši Bravo, mogoče Grande Punto itd. Sam zenkrat lahko o tem samo sanjam :huh: Drugače pa dosedaj ste mi dali zelo dober vtis na Bravota in mislim da bo res kar moj prvi avto :D Edino kar me moti je velika količina prevoženih kilometrov, je pa res da je vozilo že staro.

montezer
Nov uporabnik

Napisal/-a montezer Če jan 10, 2013 1:20 pm

Aja pa sem tudi opazil da je zelo malo JTD motorjev (očitno so tko dobri da jih nočjo prodajat :lol: ). Drugače pa imamo doma Mareo 1.9 JTD HLX in morem reč da je avto odličen in upam da je tudi Bravo tak

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Če jan 10, 2013 1:41 pm

Imel bravota, sedaj imam stilota, tako da lahko malo iz osebnih izkušenj povem.
Obakrat sem mel 1.6 motor, ki je v bistvu enak v enem in drugem, z njimi pa ni težav.
Sicer se mi pa zdi da je stilo res zelo velik napredek napram bravotu, razlika je več kot očitna. Ne pravim da je bravo slab avto, ampak treba je vedeti, da je bil narejen leta 95, stilo pa 2001 in tu je velik razlika.

je pa res, da za 1500€ stilota ne kupuj, ker zjeban stilo bo vrjetno povzročal zelo veliko problemov zaradi precej elektronike.

Sicer pa nisem imel ne z enim ne z drugim nobenih problemov.

montezer
Nov uporabnik

Napisal/-a montezer Če jan 10, 2013 2:00 pm

Blink-182- je napisal/-a:Imel bravota, sedaj imam stilota, tako da lahko malo iz osebnih izkušenj povem.
Obakrat sem mel 1.6 motor, ki je v bistvu enak v enem in drugem, z njimi pa ni težav.
Sicer se mi pa zdi da je stilo res zelo velik napredek napram bravotu, razlika je več kot očitna. Ne pravim da je bravo slab avto, ampak treba je vedeti, da je bil narejen leta 95, stilo pa 2001 in tu je velik razlika.

je pa res, da za 1500€ stilota ne kupuj, ker zjeban stilo bo vrjetno povzročal zelo veliko problemov zaradi precej elektronike.

Sicer pa nisem imel ne z enim ne z drugim nobenih problemov.

Sicer Stilota tako zelo ne poznam zato ga niti ne morem ocenjevati, samo nekateri pravijo d ima stilo kar nekaj težav. Sem tudi bral na Top Gearu za novega Bravota d je veliko boljši kakor ''GROZNI'' Stilo in mi ni ravno jasno kaj mislijo s GROZNIM. Mogoče so to mislili za Abarthou Selespeed menjalnik. Se ti kaj sanja?

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Če jan 10, 2013 2:09 pm

Ja vem, da se stilo omenja kot polom, sicer po mojem predvsem zaradi slabih prodajnih številk, zakaj so bile pa nizke pa ne vem. Je pa res da ima avto veliko elektronike in možno da so se tu pojavljale kakšne težave, predvsem pri bolj "zjahanih" avtih.
Sam ga imam 2 leti in ene 50k km pa do sedaj ni bilo še niti ene težave z njim, je pa res da sem kupil res lepo ohranjenega in od prvega lastnika.

montezer
Nov uporabnik

Napisal/-a montezer Če jan 10, 2013 2:18 pm

Blink-182- je napisal/-a:Ja vem, da se stilo omenja kot polom, sicer po mojem predvsem zaradi slabih prodajnih številk, zakaj so bile pa nizke pa ne vem. Je pa res da ima avto veliko elektronike in možno da so se tu pojavljale kakšne težave, predvsem pri bolj "zjahanih" avtih.
Sam ga imam 2 leti in ene 50k km pa do sedaj ni bilo še niti ene težave z njim, je pa res da sem kupil res lepo ohranjenega in od prvega lastnika.

Kakšne pa so po tvojem mnjenu kaj vozne lastnosti med tema dvema? :)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če jan 10, 2013 2:25 pm

Prve serije Stilotov so imeli težave z vžigalnim tuljavam.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jan 10, 2013 2:52 pm

Ja pa s čim drugim tudi.Vozne lastnosti?? Ne športno ne udobno.Neki povprečnega.Dizlov pa ni,ker kakor mi je znano se JTD-ji v sloveniji sploh niso prodajali in je vse uvoženo.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 10, 2013 3:04 pm

Blink-182- je napisal/-a:Ja vem, da se stilo omenja kot polom, sicer po mojem predvsem zaradi slabih prodajnih številk, zakaj so bile pa nizke pa ne vem. Je pa res da ima avto veliko elektronike in možno da so se tu pojavljale kakšne težave, predvsem pri bolj "zjahanih" avtih.

Pri rabljenih zna bit problem elektronika in tudi podvozje. Če kupiš zjahanega, si pač finančno gledano v riti, čeprav na prvi pogled deluje dober. Osnovni sedeži so tudi katastrofa.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Gricko, tomzzi in 11 gostov