Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

plutonij
Nov uporabnik

VW Multivan

Napisal/-a plutonij Po feb 04, 2013 9:23 pm

Pozdravljeni.

Jaz sem nov na forumu, pa tudi o avtomobilih ne vem ravno dosti. Sedaj pa vprašanje/problem. S punco kupujeva VW T5 Multivan, ki bo v večini časa služil kot najin osebni avto (v službo se voziva drugače z vlakom), uporabljan bo predvsem za odhode na raznorazna nakupovanja in ostale dnevne opravke. Ob vikendih se bo pa spremenil v najino spalnico na raznoraznih lokacijah ob morju ali v gorah.
Ker sam še nikoli v življenju nisem kupil avta me zanima na kaj moram biti pozoren ob nakupu. Avto bo rabljen, cena bi morala biti nekje do 30.000 €, raje kakšen evro manj. Kupljen in uporabljan bo večinoma v Švici, ker tam živiva, nekajkrat na leto se bo pripeljal v SLO. Sedaj pa vprašanja.

-Kakšna je razlika v 2.0 motorju napram 2.5? Ali je res veliko bolje z močnejšim motorjem, oziroma ima močnejši motor daljšo življensko dobo?
-Na katere karakteristike motorja moram biti pozoren, pri čemu moram biti previden pri ogledu?
-Ali imajo VW kakšne tovarniške napake? Recimo serija med 2006 in 2010?
-Imate kakšen dodaten nasvet?

Hvala vnaprej za odgovore in lep pozdrav,

Matija

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Re: VW Multivan

Napisal/-a skopusnik Po feb 04, 2013 9:39 pm

Doma smo imeli Multivana 2.5TDI 174KM avtomatik. Bil je skorajda več na servisu kot doma. Okej malo pretiravam, ampak...toliko da zastopiš. Kaj točno je crknilo vse ne vem, lahko se pozanimam :) Mislim da med drugim tudi menjalnik, turbina in še kej...
www.mihafabijan.si
Renault Sport

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Re: VW Multivan

Napisal/-a divjak888 Po feb 04, 2013 10:53 pm

mi kupujemo caravello T4 ravno zaradi tega ker T5 ni več tako dober. verjemi da boš bolj zadovoljen z t4. veliko cenejši, kvalitetnejši in boljši v vseh pogledih. res da je star, a verjemi da bo šlo veliko manj stvari narobe pri dobro ohrenjnemu t4 kot pa pri t5.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov