Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

vanili
Nov uporabnik

Kia Proceed - se splača kupit rabljenega?

Napisal/-a vanili Pe feb 08, 2013 3:47 pm

Nekako si želim edino tale avto, ker se mi najbolj dopade od avtomobilov do 15.000 (ja, mogoče sem čuden :D). Zanima me ali se splača kupit enega rabljenega za 6, 7.000, ali je bolje privarčevat še 2000 za novega (sicer ne vem če ma tisti klimo)? Kako je s temi rabljenimi, starimi Kiami? Se kaj kvarijo?

Kaj takega recimo:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6932485&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6873637&show=1

maarkec
Stalni uporabnik

Re: Kia Proceed - se splača kupit rabljenega?

Napisal/-a maarkec Pe feb 08, 2013 4:56 pm

zelo ok avtek, neprolematičen, velik prostora v kabini, vreden svojega denarja

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So feb 09, 2013 8:10 am

Uni beli 1.4 LX ima za moje pojme preveč znucan voznikov sedež je že mal oguljen na belo pri sam 39 tkm :?: :idea: MOgoče mal v rikver vozil :) Ali ima res tok slabe materijale ? Moj predlog oglej si jih čim več z več prevoženimi km pa si zapomni :idea:

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 So feb 09, 2013 8:28 am

Po moje so slabi materiali. Sem videl že 3 leta star sportage ki je imel bol zjahano usnje kot moj bivši 15 let star passat. Ne kupim kie ali hyundaia samo zarad tega ker preveč šparajo na kvaliteti materialov v notranjosti.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So feb 09, 2013 12:05 pm

če lahko primakneš 2000€ za novega, ti svetujem da si vzami nov avto! Novo je novo! Če je lastnik m****n, lahko avto tudi pri 60 000km "pojaha" . Pri novem pa vsaj veš kaj imaš.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi So feb 09, 2013 1:32 pm

če lahko primakneš 2000€ za novega, ti svetujem da si vzami nov avto! Novo je novo! Če je lastnik m****n, lahko avto tudi pri 60 000km "pojaha" . Pri novem pa vsaj veš kaj imaš.

Točno tako. Če lahko, vzami novega pro_cee'da. Če mora biti star, poišči takega z znano zgodovino - nikoli ne veš, kaj je nekdo delal z njim.

O izkušnjah z rabljenimi cee'di si lahko sicer prebereš več na: http://avtonasveti.com/kia-ceed-2007-2012/. Pozitivno 8)
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So feb 09, 2013 2:28 pm

Usnje volana pred faceliftom je bilo zelo slabo, rado se popraska in znuca.

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar So feb 09, 2013 2:32 pm

Ceed je pa najbolj precenjen rabljen avto (med "kitajci"). Če le imaš dovol denarja kupi novega, boš vedel kaj imaš!!

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Sr feb 13, 2013 8:36 am

Če je precenjen, obstajajo za to verjetno razlogi. Precenjenost oziroma ceno rabljenih cee'dov lahko dirigira zgolj povpraševanje in slednje je po mojem veliko predvsem zaradi 7-letne garancije, kjer kupiš 5 let star avto in imaš zanj še vedno garancijo. Seveda so tudi drugi atributi, a se mi zdi ta pri rabljenem avtomobilu daleč najpomembnejši. :D

Veronika

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr feb 13, 2013 8:41 am

Kolega ima ceeda, 100k km, notranjost je precej izrabljena (sploh sedež, stranska opora je čisto posedena), je pa res da je možaka nekaj skupaj. Avto sicer dela popolnoma bp, je pa noter definitivno bolj izrabljen kot bi smel bit pri teh kilometrih.

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares Sr feb 13, 2013 8:50 am

Avto res ni napačn.

A v tvojem primeru bi vsekakor raje kupil novega. Mah, bejž je le nov, veš pri čem si. Ne vem no res ni baš nešto razlika v ceni. Rabljeni se mi zdi imajo malce pretirano ceno.

Tko da še malce šparat, pol pa v nakup :D

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Sr feb 13, 2013 9:03 am

NoF3ar je napisal/-a:Ceed je pa najbolj precenjen rabljen avto (med "kitajci"). Če le imaš dovol denarja kupi novega, boš vedel kaj imaš!!

ti si en taprav kitajc :)

Na tvojem mestu bi kupil lepo ohranjenega s par tisoč km, preveril zgodovino na pooblaščencu (redni servisi zaradi garancije,...) in prišparal nekaj xxxx eur kot pri nakupu novega ;)

Volan pa se res hitro obrabi, jbg slabo usnje je bilo na teh prvih ceedih. Imaš še na forumu mojstra ki ti ga preobleče v pravo usnje za nekaj 10 eur pa imaš avto skoraj kot nov. Kar bi mogoče moral narediti tudi pri novem po nekaj letih uporabe....
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Po feb 25, 2013 8:31 am

Na tvojem mestu bi kupil lepo ohranjenega s par tisoč km, preveril zgodovino na pooblaščencu (redni servisi zaradi garancije,...)

Glede na to, da ima cee'd 7-letno garancijo, je lahko po mojem avto tudi kakšno leto ali dve star. Pomembni so predvsem: znana zgodovina, redni servisi in dejstvo, da avto ni bil poškodovan v kakšni nesreči. Tudi v tem primeru po mojem zmagaš, saj dobiš avto pri katerem se ne rabiš obremenjevati s pomislekom, kaj pa če se bo kaj pokvarilo ... bodo pač zamenjali, saj je v garanciji. :D

Veronika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po feb 25, 2013 9:37 am

Glede na to, da ima večina rabljenih garancijo, bi ga jaz vzel za 6-8.0000 EUR in vozil. Preveri samo, če ima uredu servisno knjigo (torej da še vedno velja garancija) - pač preveri šasijo na servisu in to je to.

Kar se materialov tiče. Usnje je (bilo) slabo tako pri prejšnjih Hyundai-ih kot Kia-h. Ostalo pa je bilo ok. Je pa odvisno "odnosa" do avtomobila. Jaz sem i30 prodal s 105.000 km in je bila notri kot nova. Sem pa videl tudi take, kjer je bila notranjost pri 100k popolnoma "povožena".

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če feb 28, 2013 1:00 pm

Zopet vidim, da ste se našli nekateri modeli, ki kar takole na pamet brez izkušenj, da bi si avto lastili, govorite o hudi obrabi notranjosti po določenem št. prevoženih km ter s tem o slabi kvaliteti, kar je že itak večna fama pri korejcih. :roll:

Ko sem jaz svojega Proceeda prodal, je bila notranjost pri 3 leta starem avtu s cca. 50k km še skoraj kot nova. Nobene obrabe ni bilo vidne ne na volanu, ne na sedežih. Tu se strinjam s predhodnikom, veliko je odvisno tudi kako se z avtom ravna. Pa vendar Polo letnik 2001, prav tako kupljen nov, je bil pri teh kilometrih na oko v notranjosti slabše ohranjen. Sedeži so se začel "muckat", ročaji na vratih pa lupit. Pa sem isto, če ne še bolj pazil na avto. Je pa to tako, da so v manjših avtih dostikrat uporabljeni slabši materiali, ki se tudi hitreje obrabijo in to načeloma velja za vse znamke.

Skratka, če je lastnik dobro čuval avto, tudi Kia/Hyundai pred 100k km ne bi smela kazat nekih hudih znakov obrabe notranjosti. V nasprotnem primeru večjo krivdo pripisujem lastniku in tak avto bi tako ali tako hitro odpisal iz izbora.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Pe mar 01, 2013 9:25 am

Skratka, če je lastnik dobro čuval avto, tudi Kia/Hyundai pred 100k km ne bi smela kazat nekih hudih znakov obrabe notranjosti. V nasprotnem primeru večjo krivdo pripisujem lastniku in tak avto bi tako ali tako hitro odpisal iz izbora.

In točno takšen avto je treba kupiti, če teče beseda o rabljenem. Glede komentarja o večji obrabi v VW lahko dodam še jaz eno pikro. Moja mati ima passata s 100K kilometri, prva lastnica. Avto ima notri sedeže v izvedbi alkantara-usnje. Alkantara, ki je pri novem avtu bila tako prefinjena, je danes vsa zmuckana in na pogled grda - pa mama pazi na avto, ne nosi jeansa in ima povsem normalno telesno težo. Sedeži, sicer iz navadnega blaga, delujejo v mojem pro_cee'du v primerjavi s passatovimi, kot da bi bili dejansko novi. :D

Veronika

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy So mar 02, 2013 11:45 am

Toliko enega "prepucavanja" s to VAG grupo v vsaki temi.. Včasih je res težko brati kakšne budalaštine nastajajo iz tem.
On topic: dejstvo je, da razni VW-ji, Audi-ji, Seati, itd. uporabljajo boljše in trpežnejše materiale kot npr. Kia, Hyundai - obrni kakorkoli hočeš.
Ne vidim pa povezave z vprašanjem, ki ga je avtor zastavil. Pa saj ne kupuje 10let+ stare Kie, ki je s 400kkm že čisto prežvečena. Zdaj, če ste pa taki picajzel, da vas moti vsaka praskica in kakšna odluščena plastika potem pač avto ni za vas - vse skupaj je namreč le dobra tona pločevine in plastike, katere prvotni namen je uporaba in ne malikovanje posameznih sestavnih delov..

Avtorju pa: če imaš denar za novo+vse servise na pooblaščencu kupi novo, drugače rabljeno - simple as that :)

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Po mar 04, 2013 7:51 am

Avtorju pa: če imaš denar za novo+vse servise na pooblaščencu kupi novo, drugače rabljeno - simple as that

Načeloma je res tako "simple". Ampak človek rabi vedno še kakšno potrditev, da je na pravi poti. Če zadevo obvladaš, si lahko samozavesten in je "simple", če ne, je pa težje. Pa tudi pri nakupu rabljenega avta je veliko dilem. Več glav pa vedno, več ve. :D

Veronika

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 Po mar 04, 2013 8:04 am

Kupiš rabljeno Kio in preveriš vse druge komponente (motor,servisiranje,pleh).
Če je volan znucan ga oblečeš za 50 eur.
Če so sedeži znucani, si jih oblečeš po svoji željah in bodo unikatni usnjeni za 500 eur.
Če je kje na vratih plastika popraskana, jo oblečeš v črno mat folijo za 30 eur.
Skratka naj te ne odvrnejo malenkosti kozmetične narave. Kljub temu boš še vedno dal manj kot za nov avto z vsemi opdravami vizuelnih napak.

Ko boš ta avto prodajal verjemi, da bo zelo malo vloge igralo to, da imaš cel volan in nič znucan sedež. Kia je pač Kia in nikoli ne bo VW,Audi ali kakšen drug nemški avto v smislu zaupanja, cene in prepričanja v glavah ljudi, da je vse iz Azije slabo. Še vedno hitreje prodaš Golfa 4 dizla kot Kio Ceed. Žal.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov