Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

elektrobum
Nov uporabnik

Nakup avtomobila ( max 4000€)

Napisal/-a elektrobum To feb 19, 2013 10:22 am

Pozdrav,

Sem pred nakupom svojega prvega avtomobila. Moj "budget" se ocenjuje na zgornjo mejo 4000€.
Ker sem bolj "šparavite" narave, ne dam veliko na te reči (avto) ki še kako slaba investicija - a rabi pa se !
Okvrino; poraba do 6l/100km, moč max 100KM, avto se bo vozil cca. 80km dnevno, opreme ne rabim
bogve kaj važno mi je zgolj centralno zaklepanje več pa ne rabim - ni problem se vozit na način ruske klime, ročno
premikat sedeže, gonit ručko za šipo, itd....dilema med bencinarjem in dizlom ampak po mojih občutkih pride glede na
kilometrino v poštev dizel. Seveda se gre za rabljen avto, ampak tudi rabljeni avti so že pokazali
na trgu svoje slabosti in prednosti tk da s tega vidika bi raje imel kaj takega da ni treba šraufat non stop.
Se pa zavedam da doben avto ni " neuničljiv " in tudi avto direkt iz salona lahko zaškripa...

Prosim za nasvete znamk/ modelov na podlagi izkušenj ne takšnih " sem slišal " , jaz sem tudi marsikaj slišal ..

smusan
Nov uporabnik

Re: Nakup avtomobila ( max 4000€)

Napisal/-a smusan To feb 19, 2013 10:36 am

jaz bi ti priporočal nekaj takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6922630&show=1

Mi smo imeli limuzino 81kw, 2000 letnik in boljšega avta nismo imeli. Tankaj, delaj servise na 15k in vozi.
Ampak kot se za vsak rabljen avto spodobi, ga lepo preglej oz. oceni ohranjenost, poglej če ima servisno potrjeno, itd... Če je vse OK ti še glih ostane dost denarja da lahko narediš mali servis in zamenjaš kak del na avtu.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To feb 19, 2013 10:46 am

smusan je napisal/-a:jaz bi ti priporočal nekaj takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6922630&show=1

Mi smo imeli limuzino 81kw, 2000 letnik in boljšega avta nismo imeli. Tankaj, delaj servise na 15k in vozi.
Ampak kot se za vsak rabljen avto spodobi, ga lepo preglej oz. oceni ohranjenost, poglej če ima servisno potrjeno, itd... Če je vse OK ti še glih ostane dost denarja da lahko narediš mali servis in zamenjaš kak del na avtu.

Octavie so super, načeloma tudi TDI motorji, AMPAK...bodi res previden, preveri lastnika, pelji ga na pregled k nekomu ki obvlada in ima tester. Je pa res, da tudi na ta način ne bo šlo ugotovit vsega, kar bi lahko teoretično v prihodnosti šlo narobe. Jbg, to je pač rizik rabljenih avtov. Kolega je imel smolo, in v enak avto, kot ta na linku, zmetal prek 2000€. Eno za drugim je crkovalo. OK, je bila smola in je res, da ga je kupil za 2000€, in ne za skoraj 4000€. Ta na linku za ta keš bi žiher bil "brezhiben" in v nulo ohranjen.

elektrobum
Nov uporabnik

Napisal/-a elektrobum To feb 19, 2013 11:00 am

Hvala za odziv.

Naj še dodam. Avto naj bi bil po karoseriji limuzina
Višina od tal naj bo recimo dokaj normalna, ne nekaj spuščenega ali karkoli
sem vozil golf 4 - službeno(preko študenta) za moje pojme prenizek avto vse zahaklaš (
bodisi kakšne zvite/poškodovane ceste, .. malo pripremzaš se poniža in popraskaš...)
se zavedam da je mini loterija zadeti fini rabljen avto .. ampak sedajle se mi ne mudi ga
takoj kupiti ,, tk da imaš še čas spremljati ... vsaka izkušnja/trik če mi jo zaupate mi bo
prav prišla...

Uporabniški avatar
jmiki
Nov uporabnik

Kraj: Dravograd

Napisal/-a jmiki To feb 19, 2013 5:36 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6949533&show=1 - 109KM

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6390829&show=1 - 90KM

To ti js osebno priporočam.. ga vozim okoli 2 leti, naredo več kot 60000 km in nisem imel nobenih problemov.. za tak denar dober letnik, dobra oprema, udoben, varčen (moja poraba 5.2l, s tem da se skozi vozimo po 4 v avtu).. pazit moreš edino v kakšnem stanju je zadnja prema, potem imajo hibo da rad crkne sprednji motorček za brisalce..

elektrobum
Nov uporabnik

Napisal/-a elektrobum Pe feb 22, 2013 7:06 am

vidim da nima skor noben izkušenj oz. ne vozi nizko-cenovnega avta.
pol pa rečejo da je kriza :P

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Pe feb 22, 2013 7:59 pm

Jaz sem si za prvi avto kupil opel vectro b 2.0 dizla, za 2.000€. Opreme ima kar precej, marsikateri novi avto nima toliko opreme. Z avtom delam nekje med 80-110km dnevno. Lepe vožnje po avtocesti s tempomatom mi pije 6.1, čeprav ni noben problem spraviti nad 7.
Sam sem tudi študent, glej pri tak starem avti rabiš imeti zmeraj nekaj denarja na rezervi, ker nikoli ne veš kdaj bo kaj crknilo.

Drugače pa prebrskaj malo forum, je malo morje tem o takšnih avtomobilih.

Srečno pri izbiri :)

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe feb 22, 2013 9:42 pm

Jaz pa ti lahko povem kaj o peugeot 206. Jaz si ga lastim, moj je 1.4 HDI, je pa letnik 2002. Dobiš ga že za okoli 2-3 tisoč. Zelo neproblematičen avto, ima sicer nekaj hib v zvezi z elektroniko (recimo airbag lučka začne svetit, števec odpove in podobno), sicer pa kar se tiče motorja nisem imel nobenih problemov. V družini je že 5 let, v tem času je bilo z njim narejenih 70.000 km (skupno jih ima 130 tisoč). V tem času so bili v okvari oz. menjani naslednji deli: izpušni lonec (prerjavel), cevka na turbini (strošek 100€), popravljan števec (ki zopet ne dela), odpravljena težava z airbag lučko (nek kabel je bil slab pod sedežem, strošek zanemarljiv), menjane ploščice (70€), popravljano nekaj v zvezi z ročno zavoro (ni naredil tehničnega pregleda) ter poliranje luči (ni naredil tehničnega pregleda).
Mislim, da je zelo ekonomičen avto. Poraba je pri mestni vožnji (več ali manj skoraj samo kratke relacije) okoli 6 l/100 km

Mojo porabo lahko pogledaš tukaj: http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=8451

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne feb 24, 2013 7:01 pm

hahehihoh je napisal/-a:Jaz pa ti lahko povem kaj o peugeot 206. Jaz si ga lastim, moj je 1.4 HDI, je pa letnik 2002. Dobiš ga že za okoli 2-3 tisoč. Zelo neproblematičen avto, ima sicer nekaj hib v zvezi z elektroniko (recimo airbag lučka začne svetit, števec odpove in podobno), sicer pa kar se tiče motorja nisem imel nobenih problemov. V družini je že 5 let, v tem času je bilo z njim narejenih 70.000 km (skupno jih ima 130 tisoč). V tem času so bili v okvari oz. menjani naslednji deli: izpušni lonec (prerjavel), cevka na turbini (strošek 100€), popravljan števec (ki zopet ne dela), odpravljena težava z airbag lučko (nek kabel je bil slab pod sedežem, strošek zanemarljiv), menjane ploščice (70€), popravljano nekaj v zvezi z ročno zavoro (ni naredil tehničnega pregleda) ter poliranje luči (ni naredil tehničnega pregleda).
Mislim, da je zelo ekonomičen avto. Poraba je pri mestni vožnji (več ali manj skoraj samo kratke relacije) okoli 6 l/100 km

Mojo porabo lahko pogledaš tukaj: http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=8451

Hudi stroški. Moja mami ima isti avto, problemi praktično isti (razen airbaga... sem začuden ker je to serijsko pri peugeotih, ter števca). Turbinska cev je bila okoli 50e, menjal sam, ploščice so okoli 30e, menjal sam. Edino pri njej je šel še termostat, strošek cca. 20e (seveda, menjal sam :)). Števec kupiš rabljen (jih je dost razbiti na avto.netu, sam paziš kilometre).
Poraba pa je nekje primerljiva s tvojo s tem da ima zelo kratke relacije (9km v službo, občasno v trgovino cca. 10km in to je to) pa še kar dela. Je druga lastnica, kupljen pri cca 180.000, sedaj jih ima malo čez 200.000.

Drugače pa, če že najdeš kje, je bolje vzeti 1.6 HDi. Poraba bo praktično ista (oz. raje nižja), je pa 80kW (torej zadnja meja pred naslednjo stopnjo pri plačilu zavarovanja). Jaz sem ga imel, poraba med 5.8-6.5, sam da sem dosegel 6.5 je bila skos težka noga, na AC je vedno šlo kokr mu je duša dala :)
Če te zanima ta avto, preveri če je že bil menjan vztrajnik. Idealno bi bilo da je že bil menjan za enomasnega.

Aja, če že boš šel v nakup katerekoli 206, obvezno poglej zadnjo premo! Če ima luft, je obnova okoli 300e.

Drugače pa, lahko vzameš tudi bencinarja, 1.4 8v (16v - 90KM imajo probleme z dihtungo na glavi), 75 KM, poraba okoli 6l mestne vožnje, relacije še manj. Največ sem z njim dosegel 8l, ampak... zelo težka noga :)

Nikar pa ne 1.1 zato da bi imel majhno porabo. Gre nikamor, poraba 8+ ter problemi z cukanjem.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Ne feb 24, 2013 8:40 pm

DePalmo je napisal/-a:
hahehihoh je napisal/-a:Jaz pa ti lahko povem kaj o peugeot 206. Jaz si ga lastim, moj je 1.4 HDI, je pa letnik 2002. Dobiš ga že za okoli 2-3 tisoč. Zelo neproblematičen avto, ima sicer nekaj hib v zvezi z elektroniko (recimo airbag lučka začne svetit, števec odpove in podobno), sicer pa kar se tiče motorja nisem imel nobenih problemov. V družini je že 5 let, v tem času je bilo z njim narejenih 70.000 km (skupno jih ima 130 tisoč). V tem času so bili v okvari oz. menjani naslednji deli: izpušni lonec (prerjavel), cevka na turbini (strošek 100€), popravljan števec (ki zopet ne dela), odpravljena težava z airbag lučko (nek kabel je bil slab pod sedežem, strošek zanemarljiv), menjane ploščice (70€), popravljano nekaj v zvezi z ročno zavoro (ni naredil tehničnega pregleda) ter poliranje luči (ni naredil tehničnega pregleda).

Hudi stroški. Moja mami ima isti avto, problemi praktično isti (razen airbaga... sem začuden ker je to serijsko pri peugeotih, ter števca). Turbinska cev je bila okoli 50e, menjal sam, ploščice so okoli 30e, menjal sam. Edino pri njej je šel še termostat, strošek cca. 20e (seveda, menjal sam :)). Števec kupiš rabljen (jih je dost razbiti na avto.netu, sam paziš kilometre).
Poraba pa je nekje primerljiva s tvojo s tem da ima zelo kratke relacije (9km v službo, občasno v trgovino cca. 10km in to je to) pa še kar dela. Je druga lastnica, kupljen pri cca 180.000, sedaj jih ima malo čez 200.000.

Drugače pa, če že najdeš kje, je bolje vzeti 1.6 HDi. Poraba bo praktično ista (oz. raje nižja), je pa 80kW (torej zadnja meja pred naslednjo stopnjo pri plačilu zavarovanja). Jaz sem ga imel, poraba med 5.8-6.5, sam da sem dosegel 6.5 je bila skos težka noga, na AC je vedno šlo kokr mu je duša dala :)
Če te zanima ta avto, preveri če je že bil menjan vztrajnik. Idealno bi bilo da je že bil menjan za enomasnega.

Aja, če že boš šel v nakup katerekoli 206, obvezno poglej zadnjo premo! Če ima luft, je obnova okoli 300e.

Drugače pa, lahko vzameš tudi bencinarja, 1.4 8v (16v - 90KM imajo probleme z dihtungo na glavi), 75 KM, poraba okoli 6l mestne vožnje, relacije še manj. Največ sem z njim dosegel 8l, ampak... zelo težka noga :)

Nikar pa ne 1.1 zato da bi imel majhno porabo. Gre nikamor, poraba 8+ ter problemi z cukanjem.

Stroški so res nizki. Sicer pa se strinjam, če se le da vzami 1.6 HDI. 2.0 HDI jaz ne bi vzel, ker je precej len in požrešen (gre le malo bolje od 1.4 HDI , pije pa nekaj več).

Se pa ne strinjam, da 1.4 bencinar pije samo 6 litrov pri mestni vožnji. Jaz to porabo dosegam pri 1.4 dizlu in sem prepričan, da je pri bencinarju vsaj liter in pol višja. Aja, termostat mislim, da bo tudi na mojemu potrebno zamenjati.

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy To feb 26, 2013 12:35 pm

1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To feb 26, 2013 1:04 pm

Za ta denar dobiš relativno mladega (2007 ali novejšega) accenta. Letnik je dober, avto pa zanesljiv. Bencin ali diesel, na voljo je oboje.

elektrobum
Nov uporabnik

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Sr feb 27, 2013 8:02 pm

Sliši se kot velike težave :twisted:

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl Sr feb 27, 2013 10:40 pm

elektrobum je napisal/-a:Kaj pa pravite o tem :

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6961353&show=1

Takega vozi moja žena. Ko sem jst imel Scenica 1.9dCi nekaj čez 100 konjev, sem si želel ta motor iz cliota v scenicu.
Avto leti kot za šalo, tudi polno natovorjen z dvema bicikoma na strehi ni pil več kot 5.4 l po avtobanu tam do 160 km/h.
Drugače pa je šparovček kot zipo faracajh. Povpreček pod 4 l! Dela pa redne servise, olje in filtre, pa nosilec motrorja in
tu in tam kakšen končnik. Delamo dnevno 10km po makedamu. Drugih okvar na avtomobilu ni bilo. Scenic pa mi je
crkaval kot za šalo.

Našega klijota ne bomo dali stran dokler se bo še držal v enem kosu! :vrum
*** Hoy do I print my voice mail? ***

elektrobum
Nov uporabnik

Napisal/-a elektrobum Če feb 28, 2013 5:52 pm

hm...nekako mi je najbolj ušeč clio, čeprav je majhna lupina
važn da te pripelje do cilja. Sem dosti bral glede clio-tov...
pa jih kar grajajo vsaj dizle... do 2004 letnika ni priporočljivo kupovat...
od 04 dalje.. z 82KM + ..... bomo še vidl .. če pride kaj pametnega na avtonet

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če feb 28, 2013 6:10 pm

Nasploh 82km mašine ni priporočljivo kupovat. Moraš imeti preveliko srečo da dobiš takega ki je redno menjeval olja itd in bo delal. Glej raje za čim italjanskim če gledaš ta rang. Grande Punto 1,3 JTD..
I'm not speeding I'm qualifying...

elektrobum
Nov uporabnik

Napisal/-a elektrobum Ne mar 03, 2013 8:42 pm

sem šel malo avtov na okoli pogledat iz avtoneta...
pa kar res človek do 4000€ mora kupit pokitan/ pofarban avto .. wtf..

tale klijo mi je pado v oko zelo malo prevoženih , lepa barva, prvi lastnik ...
me pa moti ko je najbolj švoh mašina noter

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7027350&show=1

Uporabniški avatar
noucamp90
Nov uporabnik

Napisal/-a noucamp90 Ne mar 03, 2013 10:06 pm

elektrobum je napisal/-a:sem šel malo avtov na okoli pogledat iz avtoneta...

Kolega ima identični avto in ga lahko samo pohvalim... za moje pojme dobro potegne in je zelo poskočen do 90km/h... Tudi 130km/h ni problem... hitrosti nad tem pa so mučenje avta.
Njegova poraba je nekaj čez 5l/100km, ampak ga ne špara...
It's like a gift you know, it's like I can't control it...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 03, 2013 11:45 pm

noucamp90 je napisal/-a:
elektrobum je napisal/-a:sem šel malo avtov na okoli pogledat iz avtoneta...

Kolega ima identični avto in ga lahko samo pohvalim... za moje pojme dobro potegne in je zelo poskočen do 90km/h... Tudi 130km/h ni problem... hitrosti nad tem pa so mučenje avta.
Njegova poraba je nekaj čez 5l/100km, ampak ga ne špara...

Moj je 1.9 navadn dizl....64 konjev....enako s klimo. Vozil sem ga točno 500km :D potem je šel v refuzo. Ni se mi zdelo , da bi slabo potegnil. Tud prehitevanja mu niso bila lih problem. Tako , da sklepam, da tale, ki je še lažji ( 1.5 vs 1.9) mora it še bolje.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov