Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jakanovi
Nov uporabnik

Kupljen novi prikrito poškodovan avto!

Napisal/-a jakanovi Ne mar 03, 2013 8:40 pm

Pozdravljeni!
Mi lahko kdo svetuje, kako preverit ali je bil avto preden sem ga kupil razbit in poflikan?
Ker mi je avto zelo sumljiv. Gre za Citroenov avto, star 3 tedne in šele zdaj opažam, da so na koncih haube soolze od lakiranja in na dveh straneh pri prednji šipi in med haubo dva konca tesnil pokrova raztrgani!
Kot drugo sem opazil na zvočni izolaciji pod pokrovom rahle odtenke bele barve in to po robovih te izolacije.
Prosim za kak nasvet, kako najlažje preverit in kako dokazat......

Hvala za odgovor!

lp jakanovi

čare
Mojster foruma

Re: Kupljen novi prikrito poškodovan avto!

Napisal/-a čare Ne mar 03, 2013 8:53 pm

Premerit debelino laka in avto reklamirat.Ali zamenjat za novega ali povrniti določeno vsoto kupnine.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne mar 03, 2013 8:54 pm

Ta je enmu s kamiona padu! Poslikaj in takoj jutri k prodajalcu ! Pa še odvetnike klicat ;) Verjetno je preko lisinga to vzeto ??? Neka mahinacija pol !
Zadnjič spremenil Ivan36, dne Ne mar 03, 2013 8:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 03, 2013 8:54 pm

čare je napisal/-a:Premerit debelino laka in avto reklamirat.Ali zamenjat za novega ali povrniti določeno vsoto kupnine.

x2

jakanovi
Nov uporabnik

Napisal/-a jakanovi Ne mar 03, 2013 8:58 pm

Pa še sumljivo mi je blo to, da so me vprašali kdaj bi želel avo dvignit, glede na to, da je bil avto že v salonu. Na kar rečem da takoj če je možno in seve da so začeli nekaj jamrat, da tako hitro to ne gre, čeprav vem, da takoj res ne. Govorili so o nekih brezveznih procedurah in šele potem lahko dobim.

lp

jakanovi
Nov uporabnik

Napisal/-a jakanovi Ne mar 03, 2013 9:00 pm

Ja, preko lisinga.

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Ne mar 03, 2013 9:31 pm

Glede debeline laka ne vem če ti bo kaj uspelo, ker lahko v tovarni še enkrat prebarvajo, tako da bo merilec pokazal več, čeprav ni bil nič razbit.
V tem primeru lahko da tudi v salonu nič ne vejo o temu, da je bil še enkrat prebarvan.
Lahko reklamiraš tista tesnila.
Najboljše ti pa je da greš do enega avtoličarja in ti bo znal boljše preverit in povedat ali je bilo kaj rihtano.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po mar 11, 2013 11:41 pm

najbolje čimprej ukrepat, morda ne bi bilo slabo najprej prodajalcu povedat da nekaj ni ok, ne da boš čez

1 mesec ugotovil pa bo prodajalec rekel - ja ta čas ste ga razbili pa popravili zdaj pa hočete drugega :?:
Alergičen na rjo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov