raven@ je napisal/-a:Lep pozdrav.Sem nov na forumu in imam eno vprašanje.Kupujem audi a6 3.0 tdi tiptronic 225-233-240PS od letnika 2005 do 2009 do max 150000 tisoč prevoženih kilometrov.Zanima me če ima kateri od naštetih motorjev kakšne serijske okvare ter katerega vzeti?.pa kako se kaj ti tiptronici obnesejo?...
sem kupoval tak avto, pregledal cel kup forumov in povprašal par dobrih mehanikov audijev; glede same kilometrine imajo predhodniki prav, težko boš dobil tak avto, če že, bo pa cena ulalaaa; glede motorja je tako, da tisti s siemensovimi šobami crkujejo kot za stavo, tisti z boschevimi so boljši, preveriš lahko to samo preko vin cifre vozila, no saj jaz drugače ne znam, skoraj vsi so jih menjali že, zdej, če jih na pooblaščencu jih to stane cca. 3000€, tudi vsak vaški mehanik, pa brez zamere, jih ne more zamnejat če nima orodja za to, v mislih imam, da je potrebno kodo prepisati in zapisati v ecu iz vsake šobe posebej; eventuelno bi lahko menjal le tiste "slabe", drugače se jih menja v paketu vseh 6, no znane so težave z loputami, lučko lahko načeloma pretentaš, zato bodi pozoren na to, menjava loput in "kalibracija" stane 500 € po kosu + delo...drugih težav ni, menjalnik je zelo dober , kot tudi sam avto, no mene moti le notranjost

, s čipom si blizu 300 km in poraba ti pade za cca. dober liter, sploh če delaš relacije...upam, da ti je bilo kaj v pomoč, jaz še nisem uspel najti dobrega

več bo pa povedal kakšen audijaš

In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.