Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Berlingo vs Doblo

Napisal/-a bzzero Po mar 11, 2013 4:03 pm

Pozdravljeni.

Kupujem nov družinski avto in v finalu sta ostala Citroen Berlingo in Fiatov Doblo. Pri obeh pride v poštev tudi 7 sedežna varianta.
Jaz se med tema dvema nikakor ne morem odločiti.... da boste lažje razumeli zakaj ne:

Prednosti Berlinga:
Notranjost, veliko predalčkov, veliko več dodatne opreme brez doplačila, cena, manipuliranje s sedeži

Prednosti Dobloja:
Zunanji izgled, motor, 6 prestav, stekla na drsnih vratih je možno odpirat, visoko sedenje, 5 let garancije, v drugo vrsto grejo trije otroški sedeži

Pri obeh je v igri 1.6 dizelski motor (multijet oz hdi). Oba sem probal vozit, pa se še vedno ne morem odločit. V njem bi se prevažala 2 odrasla in (zaenkrat) 2 otroka v svojih sedežkih.

Lepo prosim za mnenja, samo brez krega prosim.

W3s7_S1D3
Novinec

Re: Berlingo vs Doblo

Napisal/-a W3s7_S1D3 Po mar 11, 2013 5:07 pm

Za Berlinga ti lahko povem naslednje:
- ima 100 predalčkov, izmed teh pa je mogoče 1 uporaben. Sredinski predal je preveč velik. Mogoče če imaš namen dajat notr 1,5l plastenke - potem super. Za drobnarije pa je katastrofa. Ob radiu pa so za moje pojme čudni - mogoče edino za keke ključe uporabno.
- mera pnevmatik. Kdo zaboga se je spomnil dajat 215/55 R16 na Berlingeca? Samo Francozi se lahko spomnejo kaj takega. Aja, cena je pa tudi luštna, ko za ubogo Savo daš dobrih €100 po gumi. Je pa lep za pogledat, to pa res.
- bež oblazinjenje je delikatno na madeže. Če boš kupoval bingeca, kupi s čimtemnejšim blagom na sedežih.
- paneli na vratih se radi nabijejo s statiko in nase potem vlečejo prah.

+ motorček niti ni slab. Mogoče pogrešam kakega konjička več (92KM izvedba), ampak za regionalke je dovolj. Na AC pa trpi, vendar spet ne toliko (poraba dobrih 7l pri 130 km/h). Zaenkrat BP. Aja, trenutno imam porabo 6,5l/100km od kar je avto pri hiši (90% je na AC, 10% regionalke)
+ pred koncem 2-letne garancije imaš možnost podaljšanja na (mislim da) 5 let. Z doplačilom seveda.
+ Servisi na 20k, čeprav sam delam na 15k. Cena servisa z vsem materialom na pooblaščencu je dobrih €150.

Trenutno sem se to spomnil. Če te kaj zanima, pa kar vprašaj.
Sem pa tudi jaz gledal za Dobloja ampak, če bi vzel bi 2,0 JTD. Vendar mi oblika ni bila všeč, pa tudi glasen (po testih sodeč. Sam ga nisem šel niti probat) naj bi bil. Če bi še enkrat kupoval, pa bi raje dodaj še dobrega jurčka in še po Caddyja z manj opreme.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Berlingo vs Doblo

Napisal/-a kljukec Po mar 11, 2013 10:15 pm

sam bi se odločil za doblota, saj se za ta razred res dobro pelje

Če se ti ne mudi in kupuješ novo vozilo, je morda smotrno počakati na kangooja, ki pride prenovljen, in bo zgledal vsaj po slikah sodeč zelo solidno
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov