Priznam, da sem na podobno vižo našel že dve temi, ki pa sta obe precej stari. Kakorkoli, sem en tistih moških, ki jim avtomobili pomenijo način prevoza in ne način življenja, zato jih tudi ne poznam prav dobro. Vozim 13 let star Subaru Legacy (kupil sem ga, ko je bil star 8 let) in bi pri njem tudi ostal, če ne bi življenje pisalo svoje zgodbe. Pričakujem še tretjega otroka, zato trenutni avto žal ne zadošča več. Trije otroški sedeži v drugi vrsti so izziv, ki ga ne premaga vsak osebni avto...
Od vozila, ki ga nameravam kupiti, imam enake zahteve, kot od trenutnega avta - zanesljivost, varnost in prostor za prtljago/prevoz gradbenega materiala. Cena je seveda zelo omejevalen faktor, namen se imam ustaviti nekje pri 10 do največ 12k€. Ker se zavedam svojih omejitev pri poznavanju avtomobilov, vas prosim za vaše mnenje glede primernega avtomobila. Nekako sem se odločil za večjega enoprostorca, od tu naprej pa nisem ravno pameten.
Trenutno gledam po avtomobilih, kot so Citroen C8, Renault Espace, VW Touran, Lancia Phedra, Fiat Ulysse, Peugeot 807 in podobno. Ti v glavnem omogočajo namestitev treh otroških sedežev, ostalih značilnosti pa ne poznam prav nič. Gledal sem tudi pickup izpeljanke (Kangoo in Berlingo), pa imajo premalo prostora v prtljažniku.
Če imate s katerim od teh avtomobilov izkušnje in bi ga priporočili, vas lepo prosim za vaše mnenje. Ne pričakujem linkanja konkretnih ponudb ali česa podobnega, zgolj mnenja glede posameznih tipov avtomobilov. Z nakupom se mi sicer še ne mudi, vendar se bojim, da imam veliko za nadoknadit.