Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ekipa1
Nov uporabnik

Izbira novega avta (Ceed, i30, Astra, Focus)

Napisal/-a ekipa1 To mar 12, 2013 2:04 pm

Pozdravljeni,

Že nekaj časa se pripravljam za nakup novega avta. Že na začetku sem si določil, da me zanimajo avti s ceno nekje okrog 16-17000€.
Sedaj sem svojo izbiro skrčil na 4 avte Focusa (85kw), Astro (96kw), Ceeda (81 kw) in I30 (81kw). V vseh primerih gre za dizla z zelo podobno opremo. Tudi cenovno sem pri ponudnikih prišel dokaj na podobno raven. Pri okvirnih ponudbah se gibljejo cene nekje med 16000 in 17500€. Bi prosil za kakšno vaše mnenje za katerega od teh bi se odločili in zakaj? Zanima me tudi kvaliteta teh dizlov?

LP,
Marjan

hahehihoh
Uporabnik

Re: Izbira novega avta (Ceed, i30, Astra, Focus)

Napisal/-a hahehihoh To mar 12, 2013 2:52 pm

Kvaliteta novih dizlov je več ali manj pri vseh znamkah tam-tam. Mislim, da z nobenim od naštetih ne moreš zgrešiti. Pri ceedu in i30 imaš celo 5- in 7-letno garancijo, seveda ob predpostavki, da avto servisiraš na uradnih pooblaščenih servisih. Načeloma naj bi bili servisi za ceeda med dražjimi (mislim pa, da garancija odtehta svoje). Predlagam ti, da vsak avto testiraš, ter ugotoviš, kaj ti najbolj ustreza. Od naštetih sem preizkusil le astro in i30 in o slednjem ti lahko povem, da bi se ga osebno izogibal. Vozil sem ga sicer v kombinaciji z 1.6 bencinarjem, ki se je izkazal obupno - ne gre nikamor, pije pa v mejah normale (testni je imel porabo 8,8l na sto prevoženih km. Tudi drugače mi vožnja ni prav zelo všeč. Je preveč mehek, volan lahko obračaš z mezincem. Meni osebno bolj pristaja trši volan in vzmetenje. Astra se je izkazala precej bolje. Vozil sem jo v kombinaciji z 1.7 dizlom in lahko povem sledeče: avto kot celota zelo ok, sedeži in trdota mi precej ustrezata, malce bolj me je zmotila notranjost. Nikakor se nisem mogel sporazumeti z vsemi tistimi gumbi na sredinski konzoli. Motor je zelo v redu, poraba v mejah normale (dobrih 6,5l). Menjalnik veliko boljši (natančnejši) kot v i30. O ostalima naj ti raje povedo drugi...

Sicer pa, si dokončno odločen, da boš izbiral med naštetimi štirimi ali si odprt še za kakšen nov predlog?

ekipa1
Nov uporabnik

Napisal/-a ekipa1 To mar 12, 2013 3:42 pm

Ne, če se pojavi še kakšen dober predlog sem ga vseekakor pripravljen upoštevati. Nekako sem čist dokončno odkrižal le Renault Megan, ker mi je sedanji avto povzročil obilico težav in bi rad zamenjal znamko. Pogoji pa so cena med 15-17500€, dizel (zaradi relacij MS-LJ), tempomat, srednja oprema...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To mar 12, 2013 4:26 pm

Tega bi pa jaz, ker 1.5 ali 1.6 dizli so premajhni za AC vsak dan ;) 2.0 je bolj kulturen http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5646546&show=1 Cruze !
Kia Sportage ŽE ZA 14.990 + DARILO http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6533016&show=1
Opel Zafira 1.7 CDTI 125KM - AKCIJA SAWAL http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2586206&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5078198&show=1 Mitsubishi Lancer Sportback 1.8 DI-D Invite SAMO 1 VOZILO
Zadnjič spremenil Ivan36, dne To mar 12, 2013 4:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To mar 12, 2013 4:30 pm

ekipa1 je napisal/-a:Ne, če se pojavi še kakšen dober predlog sem ga vseekakor pripravljen upoštevati. Pogoji pa so cena med 15-17500€, dizel (zaradi relacij MS-LJ), tempomat, srednja oprema...

Golf 6 1,6tdi 105KM comfortline, ni vrag, da se ne bi našel še kakšen na zalogi http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6087682&show=1
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To mar 12, 2013 4:36 pm

Ako se boš vozil sam ali v 2h je ok za 4 pa rabiš bolj daljšo medosno drugać ti bojo v hrbet kolena tiščali ;)

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To mar 12, 2013 4:51 pm

Ivan36 je napisal/-a:Ako se boš vozil sam ali v 2h je ok za 4 pa rabiš bolj daljšo medosno drugać ti bojo v hrbet kolena tiščali ;)

Če to leti na golfa 6 se pa prekleto motiš. Glede na to, da je med najkrajšimi, če že ne najkrajši v razredu, ima zadaj presenetljivo veliko prostora... ni to star audi A4, ki ima zadaj manj prostora za noge kot prejšnji model nissan micre :mrgreen:

Kia sportage, ki je v akciji za 14.990€ ima sport paket brez klime kar v današnjem času odpade. K temu je potrebno dodati fun (v bistvu doplačaš klimo), ki dvigne ceno nekoliko višje, na 15790€. Motor je v tem primeru 1,6 bencinar gdi s 135konji.
Za dizla 1,7 116KM in opremo fun hočejo z akcijskim popustom 18890€... kar je čez avtorjev proračun.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To mar 12, 2013 5:18 pm

A se vsakodnevno voziš na tej relaciji ali samo za vikende? Če se vsakodnevno potem i30, ker ma edini od teh 5 let garancije BREZ omejitve kilometrov. Sicer pa od teh najranje focusa, potem i30 pol astro nazadnje kio...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

ekipa1
Nov uporabnik

Napisal/-a ekipa1 To mar 12, 2013 5:20 pm

Ivan36 je napisal/-a:Tega bi pa jaz, ker 1.5 ali 1.6 dizli so premajhni za AC vsak dan ;) 2.0 je bolj kulturen

Mogoče sem se malo narobe izrazil. Ne vozim se vsak dan MS-LJ. Ponavadi le za vikend. V LJ pa imam 1,5km do službe, tako da v večini primerov hodim kar peš.
Drugače pa hvala za primere.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To mar 12, 2013 5:23 pm

ekipa1 je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:Tega bi pa jaz, ker 1.5 ali 1.6 dizli so premajhni za AC vsak dan ;) 2.0 je bolj kulturen

Mogoče sem se malo narobe izrazil. Ne vozim se vsak dan MS-LJ. Ponavadi le za vikend. V LJ pa imam 1,5km do službe, tako da v večini primerov hodim kar peš.

V tem primeru bi lahko razmislil tudi o bencinarju...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To mar 12, 2013 5:26 pm

Mislim, da potrebuješ predvsem udoben in varčen avto. Sicer pa 150 km ni prevelika razdalja, mislim da bi jo enkrat tedensko lahko povsem normalno opravil z avtom nižjega razreda, sicer je pa avto velikosti golfa 'puna kapa'.
Sam bi ti predlagal kar golfa, če ti je všeč in če za ta denar dobiš novo generacijo, ustrezno opremljeno z 1.6 TDI motorjem, ki slovi predvsem po zelo tihem delovanju, nizki porabi in kar udobni vožnji. Kot že prej omenjeno, je tudi astra dobra izbira. Poglej si še C4, morda celo giulietto (je pa res, da so nove 17 tisoč in več) ter ostale, ki so ti všeč. Predlagam ti, da vsak avto, ki ti je všeč, preizkusiš na testni vožnji. Ta ti bo povedala največ.

Dober nakup ti želim!

ekipa1
Nov uporabnik

Napisal/-a ekipa1 To mar 12, 2013 5:43 pm

maniaxxx je napisal/-a:
ekipa1 je napisal/-a:

V tem primeru bi lahko razmislil tudi o bencinarju...

Izračunal sem si, da v "povprečnem" tednu opravim 500/600 km. To na letni ravni znese okrog 30000 km. Svetovali so mi, da je kao meja dizel-bencin nekje pri 25000 km. Ker pa tudi večino teh km opravim na daljši relaciji (200km v eno smer) se mi zdi primernejši dizel.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To mar 12, 2013 5:48 pm

to imaš prav, sam sem računal, da jih narediš cca 300 na teden oziroma 1200 na mesec, nisem upošteval še kakšnih dodatnih voženj oops .

Si katerega od kandidatov že vozil?

ekipa1
Nov uporabnik

Napisal/-a ekipa1 To mar 12, 2013 7:15 pm

Do sedaj sem "sprobal" Astro in Ceeda. Astra mi je bila bolj všeč. Boljše leži na cesti, tudi motor je bil bolj odziven. Predvidevam, da je I30 nekje tu kot Ceed. Čakam pa še na testno vožnjo Focusa.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To mar 12, 2013 7:17 pm

ekipa1 je napisal/-a:Do sedaj sem "sprobal" Astro in Ceeda. Astra mi je bila bolj všeč. Boljše leži na cesti, tudi motor je bil bolj odziven. Predvidevam, da je I30 nekje tu kot Ceed. Čakam pa še na testno vožnjo Focusa.

Glede same vožnje ti bo sigurno najbolj všeč, je pa motor relativno len, pa ergonomija je na trenutke čudna...kaj pa mazda 3?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To mar 12, 2013 7:22 pm

No jest bi v enačbo vrgel še Citroenčka C4, kot je že nekdo predlagal. Je pa res, da v končni fazi se boš najlažje odločil sam, glede na občutek pri vožnji. Ko se v nekem avtu bolje počutiš kot v drugem tudi tistih par 100€ razlike ne igra bistvene vloge.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To mar 12, 2013 7:59 pm

Vsi so tu nekje. Odloči se na podlagi popustov in pa predvsem na podlagi malo daljše testne vožnje. Sploh so si vsi ti dizli dokaj konkurenčni. Razlika je definitivno v vožnji - Ford pregovorno "športno" podvozje, Hyundai pregovorno "mehak" oz nimaš tistega 100% občutka na volanu (kljub temu, da se da volan nastavljati). Ampak je tudi res, da 90% ljudi sploh ne opazi razlike oz je mnogim celo všeč, da je volan mehak ipd. Torej to, kar nekdo smatra pri i30 za slabost, bo drugi smatral za prednost. Če imaš namen avtomobil voziti na poobl. servis, potem ni napačno premisliti tudi o prednosti garancije določenih prodajalcev. Ne vem ali kdo še ponuja 2 leti, ampak zame je to absurd..

Pa srečno pri nakupu ;)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To mar 12, 2013 8:04 pm

ejsim je napisal/-a:Vsi so tu nekje. Odloči se na podlagi popustov in pa predvsem na podlagi malo daljše testne vožnje. Sploh so si vsi ti dizli dokaj konkurenčni. Razlika je definitivno v vožnji - Ford pregovorno "športno" podvozje, Hyundai pregovorno "mehak" oz nimaš tistega 100% občutka na volanu (kljub temu, da se da volan nastavljati). Ampak je tudi res, da 90% ljudi sploh ne opazi razlike oz je mnogim celo všeč, da je volan mehak ipd. Torej to, kar nekdo smatra pri i30 za slabost, bo drugi smatral za prednost. Če imaš namen avtomobil voziti na poobl. servis, potem ni napačno premisliti tudi o prednosti garancije določenih prodajalcev. Ne vem ali kdo še ponuja 2 leti, ampak zame je to absurd..

Pa srečno pri nakupu ;)

ford ima 2 leti garancije, prav tako renault, tudi astra :mrgreen:

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To mar 12, 2013 8:07 pm

maniaxxx je napisal/-a:
ejsim je napisal/-a:Vsi so tu nekje. Odloči se na podlagi popustov in pa predvsem na podlagi malo daljše testne vožnje. Sploh so si vsi ti dizli dokaj konkurenčni. Razlika je definitivno v vožnji - Ford pregovorno "športno" podvozje, Hyundai pregovorno "mehak" oz nimaš tistega 100% občutka na volanu (kljub temu, da se da volan nastavljati). Ampak je tudi res, da 90% ljudi sploh ne opazi razlike oz je mnogim celo všeč, da je volan mehak ipd. Torej to, kar nekdo smatra pri i30 za slabost, bo drugi smatral za prednost. Če imaš namen avtomobil voziti na poobl. servis, potem ni napačno premisliti tudi o prednosti garancije določenih prodajalcev. Ne vem ali kdo še ponuja 2 leti, ampak zame je to absurd..

Pa srečno pri nakupu ;)

ford ima 2 leti garancije, prav tako renault, tudi astra :mrgreen:

:cry: :cry:

Okej, potem očtino ni absurd, amapk neka normala :DDD

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To mar 12, 2013 8:09 pm

Pa srečno pri nakupu ;)

x2

Če ti je za vozit všeč Focus (bolj "športen"), tudi jaz toplo priporočam še Mazdo3. Če delaš 30k letno, poglej še porabe teh avtomobilov na http://www.spritmonitor.de , če so kakšne večje razlike.

P.S.: Tudi Golf 6 je dober predlog, če je še kaj na zalogi, sicer star, ampak na ta račun preverjen model, po vozni dinamiki oz. občutku je (oz. naj bi bil) recimo nekje med Focusom in Astro. Po spritmonitorju je če se ne motim za odtenek varčnejši od Focusa in kakšnega pol litra od Ceed-a in Astre.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov