liskas je napisal/-a:Prvič slišim, da bi bilo to mogoče. Glede na to, kako občutljiva je Mazda že na olje (mora biti glih njihovo, so mi rekli različni mehaniki, uradni in neuradni), nisem prepričan, če je to sploh alternativa. Nimam pojma o tehniki, se mi pa zdi, da je filter prašnih delcev tam z nekim namenom, torej da ščiti motor
pred poškodbami?
Vzameš katerokoli olje, ki ustreza predpisanemu standardu, torej da je namenjen motorjem z DPF/FAP in je ustrezne gradacija. Poglej v servisno knjižico in ne poslušaj mehanikov.liskas je napisal/-a:Prvič slišim, da bi bilo to mogoče. Glede na to, kako občutljiva je Mazda že na olje (mora biti glih njihovo, so mi rekli različni mehaniki, uradni in neuradni), nisem prepričan, če je to sploh alternativa. Nimam pojma o tehniki, se mi pa zdi, da je filter prašnih delcev tam z nekim namenom, torej da ščiti motor pred poškodbami?
liskas je napisal/-a:Če se bom odločil za menjavo, mi dejansko na omenjen način vožnje večina predlaga avto s pogonom na bencin+plin.
Energetik81 je napisal/-a: filter prašnih delcev je tam z namenom, ampak ne da ščiti motor, ampak pljuča mimoidočih. Zato ga ne odstranjuj.
Cefizelj je napisal/-a:Ekološke debate pa pusti za takrat ko bomo mel tovornjake na železnici pa avtobuse s filtri.
esem je napisal/-a:Cefizelj je napisal/-a:Ekološke debate pa pusti za takrat ko bomo mel tovornjake na železnici pa avtobuse s filtri.
Morda nisi na tekočem - ti delci so dokazano rakotvorni, torej to ni eko debata, ampak predvsem zdravstvena. Najbolj pa so občutljivi otroci in starejši
Ena Mazda mogoče ne, ampak gre za princip. A če tovornjak zraven izpušča PM10, pol bom pa še jst, a ne. Čeprav pri PM10 in podobnih zadevah (azbest) ni toliko odvisno od koncentracije, kot od verjetnosti. Tako da je lahko tudi samo 1 Mazda dovolj.Cefizelj je napisal/-a:Ne mislim se pa tukaj zapenjat zato, ker ena Mazda brez filtra ne bo pobila 2 upokojencev pa 4 otrok. In ja argument - kaj pa če bi vsi tako razmišljali.... ko bo tehnologija DPF delovala tako kot zdej delujejo katalizatorji (zanesljivo in dolgo časa), takrat se bomo pa pogovarjal o smislu odstranjevanja.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov