Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

plavko61
Novinec

Kraj: Štajerska

2.lastnik

Napisal/-a plavko61 Sr apr 03, 2013 7:05 pm

Zakaj je toliko 2. lastnik na avto net?

A so to tile ki so se nategnili z uvoženo jajco, pa jo naprej prodajajo?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: 2.lastnik

Napisal/-a sašo5 Sr apr 03, 2013 7:47 pm

plavko61 je napisal/-a:Zakaj je toliko 2. lastnik na avto net?

zato, ker več kot 2 ne gre (sistem ne sprejme) plus to, da je se 1(prvega) vedno da preverit, potem so pa do desetega itak vsi drugi....

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Sr apr 03, 2013 8:12 pm

sašo5 je napisal/-a:
plavko61 je napisal/-a:Zakaj je toliko 2. lastnik na <a style="" id="xClaimOglasId-57361-2" target="_blank" class="xClaimClass">avto</a> net?

zato, ker več kot 2 ne gre (sistem ne sprejme) plus to, da je se 1(prvega) vedno da preverit, potem so pa do desetega itak vsi drugi....

Saj po številki prometne in reg. tablici lahko preveriš koliko lastnikov je avto že zamenjal. Vsaj dalo se je.

lp
AH NI NAM LAHKO!

kalsekgrega
Nov uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a kalsekgrega Sr apr 03, 2013 8:55 pm

zanima me kje lahko preverim lastništvo hvala za odgovore.Lp.

Uporabniški avatar
bedolin
Novinec

Napisal/-a bedolin Sr apr 03, 2013 9:20 pm

https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava

Hvala za povpraševanje;lp

Je pa po eni strani je bedno tole na avto.net ja... Na bolhi je tudi tretji ali več opcija, sam je večina raje 2. lastnik. Potem pa pokažeš iz e-uprave, pa poslušaš: avto je bil od dedka, pa od babice, pa strica, tete, brata, na lizing je bil, avtohiša ga je kupila 2x.... :lol:

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Sr apr 03, 2013 10:32 pm

Konec koncev ali je važno kateri lastnik je? Iz mojih izkušenj sem kupil slabše avte od prvih lastnikov kot od 3-,4 ali celo 5 lastnika.

Uporabniški avatar
bedolin
Novinec

Napisal/-a bedolin Sr apr 03, 2013 10:59 pm

Isto kot bi se vprašal: Je sploh smiselno kupovat avto s servisno knjigo oz. vnešenimi podatki o servisih v bazo?
Saj lahko nekdo v garaži bolj vestno in kvalitetno opravlja servise, kot en pooblaščen avtomehanik.

Verjamem, da si kupil boljši avto. Lahko pa ne bi...

Sam jaz vseeno raje stavim na avto od 1. lastnika s potrjeno servisno. Če ne drugega vsaj kilometrom bolj verjamem... :)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če apr 04, 2013 9:43 am

A ne gre tukaj predvsem za avte na lizing, ko je 1. lastnik lizing firma?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če apr 04, 2013 10:27 am

No, ko smo se že ravno dotaknili tega (res pojma nimam o tem). Če vzameš lizing, je vzdrževanje vozila na tebi ali ga oni za to poskrbijo (redni servisi)? Namreč dva avtomobila na lizing (hypo) sem uspel videl, ki sta bila stara par let, z nekaj pod 100k km, pa sta imela v servisni vpisan en servis.
Glede lastnikov je pa po navadi bolje kot samo število lastnikov, pogledat koliko časa je avto v lastništvu pri aktualnem lastniku - če malo, potem ali je preprodajalec, ali se avta želi znebit (lahko je še kaj drugega, ampak v glavnem je to to).

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Če apr 04, 2013 8:12 pm

Energetik81 je napisal/-a:

A ne gre tukaj predvsem za avte na lizing, ko je 1. lastnik lizing firma?

Ko enkrat avto odplačaš, si ti napisan kot prvi lastnik. Ni več lizing hiše v prometni.

Po drugi strani pa tisti podatki o lastnikih niso čisto realni, ker je noter vsak zapis, ko se vozilo odjavi. Kar pomeni, da če ti odjaviš vsako leto vozilo, potem izgleda kot da je vsako leto bil nov lastnik.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če apr 04, 2013 8:16 pm

Veliko je tudi testnih oz sluzbenih od avtohis kupljenih in si potem drugi lastnik

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Če apr 04, 2013 8:26 pm

thunderbolt je napisal/-a:No, ko smo se že ravno dotaknili tega (res pojma nimam o tem). Če vzameš lizing, je vzdrževanje vozila na tebi ali ga oni za to poskrbijo (redni servisi)? Namreč dva avtomobila na lizing (hypo) sem uspel videl, ki sta bila stara par let, z nekaj pod 100k km, pa sta imela v servisni vpisan en servis.
Glede lastnikov je pa po navadi bolje kot samo število lastnikov, pogledat koliko časa je avto v lastništvu pri aktualnem lastniku - če malo, potem ali je preprodajalec, ali se avta želi znebit (lahko je še kaj drugega, ampak v glavnem je to to).

V službi smo imeli avte, ki so bili na lizing in, ko je bil čas servisa, so nas poklicali, naj avto damo na servis. Servisne knjige pri nekaterih avtih so bile potrjenje pri drugih spet ne. Če kupiš avto na lizing, kot fizična oseba pa žal ne bi vedel, kako je s tem. Pred kratkim sem kupil avto iz uvoza, ki je bil kupljen od lizing hiše. Servisne sploh nisem dobil zraven je pa v renault bazi vse zavedeno, ampak res čisto vse, od zamenjave žarnic, zamenjave baterije v kartici do rednih servisev.
Kar se pa lastništva tiče, koliko časa je bil kdo lastnik je pa možno nekaj od tega, kar si sam povedal, druga varianta pa so tudi takšni, kot sem jaz, da imam avto od 1 do 1.5 leta in se ga naveličam ter zamenjam. Pa do sedaj še pri nobenem ni bil razlog zamenjave, da je z avtom bilo kaj narobe :)
AH NI NAM LAHKO!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: kiki13 in 7 gostov