Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

triki nasveti

Napisal/-a Quik Po jan 19, 2004 9:59 am

imate kaksne trike nasvete kako ob nakupu novega avtomobila dobite zravn se cim vec opreme, vec popusta.... :twisted:
Obeta se nakup cca. 3MIO avta dokaj pocen samo vse en bi rad da bi dobil cim vec popusta, oz dodatne opreme :)
gre pa za avto seat ibiza 1,4 (75), ali pa 1,9TDI(100)
lp[/img]

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Po jan 19, 2004 10:12 am

sam vzemi dizla, ne bo ti zal :!:

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Po jan 19, 2004 10:24 am

Punto ABARTH je napisal/-a:sam vzemi dizla, ne bo ti zal :!:

Popolnoma se strinjam! 8)

Uglavnem ko greš na ogled avta, reči prodajalcu da imaš sicer denar sabo, samo da se nisi še odloču, da se bojiš da bo treba kaj popravljat, da bojo kaki veliki stroški, bo treba hmalu kupit še letne gume... :wink:

Uporabniški avatar
toti
Novinec

Napisal/-a toti Po jan 19, 2004 11:21 am

Skull23 je napisal/-a:Uglavnem ko greš na ogled avta, reči prodajalcu da imaš sicer denar sabo, samo da se nisi še odloču, da se bojiš da bo treba kaj popravljat, da bojo kaki veliki stroški, bo treba hmalu kupit še letne gume... :wink:

Pol pejt pa še na Gorjance na testno vožnjo!

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Napisal/-a Quik Po jan 19, 2004 11:32 am

[Pol pejt pa še na Gorjance na testno vožnjo![/quote]
Ne hvala :(

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe jan 23, 2004 3:29 pm

Ja ce imas na razpolago 1.4 pa 1.9, potem raje vzemi dizel powah.

P.S. Mater sem sestavil skupaj en obupen stavek :mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jan 23, 2004 3:35 pm

Definitivno bencinca, ce nebi rad da ti roke smrdijo ko cvickarja tankas, pa da se pajtlas ko starcek :D :D
hehe
No najboljse probat oba pa bos videl kaj ti bolj pase :D

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Napisal/-a Quik Pe jan 30, 2004 7:38 pm

na papirju je napisan da 1,9 velik bolj leti k bencin 1,4.)
tko da nevem
sj dizla itak mal kdaj tankas tko da ni panike.)

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Pe jan 30, 2004 7:50 pm

prašaj razliko v ceni če je avto naročen in da neki cajta čakaš kot pa avto ki je v salonu, povej da ti je konkureca ponudla istega za manj, dobil boš večji popust na avto ki ga naročiš in ga čakaš kot pa na avto ki je v salonu in ga dobiš takoj.
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe jan 30, 2004 8:20 pm

Vzemi dizel 1.9 (100)boš zlo zadovoljen jst sm lani kupil sicer 1.2 bencinerja sm mislu vzet 1.4 ali 1.9 dizel pa mi finance niso dopuščale.Zapufat se pa nisem hotel za avto.
Prnes dnar v trgovino pa malo oklevaj bnoš vidu kako bodo hodili okol tebe.
Jst sm "zglihal" ceno za 80k sit.Pa se tepihe mi je dal dvojne pa majico,kapo,pa korigirno barvo za pikice.Mal oklevaj pa jamraj boš vidu kako bodo medeni prodajalci.
:P :P :P :P :P
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Pe jan 30, 2004 9:43 pm

Veš kakšna raketa je 1.9 TDi proti unmu mlinčku...
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo So jan 31, 2004 7:42 am

monster_d je napisal/-a:Definitivno bencinca, ce nebi rad da ti roke smrdijo ko cvickarja tankas, pa da se pajtlas ko starcek :D :D

He he, sej majo na petrolu rokavice.

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc So jan 31, 2004 9:54 am

jaz sem predkratkim dubil klic da mi ponujajo ibizo 75km z polno opremo+lite feltne za 2.6miljona sit sicer je pa avto iz lanskoletne zaloge tako da letnik 2003 pa sem se mal okol klicu pa na bledu ponujajo ibizo 100km povna oprema 1000km letnik 2003 za 2.4miljona tako da spet nam nic kupu :(
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc So jan 31, 2004 11:28 am

Ej zdej pride Seat Ibiza 1.4 16V Fresh 75 KM l. 2004 (oprema Stella + alu 15"+ avtomatska klima + drugačni sedeži + nekej malenkosti 2.560000 SIT. Sem bil zdejle pri Slaku. Baje še ni nobene v SLO oz. je ena na carini v Kopru.

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc So jan 31, 2004 11:38 am

monster_d je napisal/-a:Definitivno bencinca, ce nebi rad da ti roke smrdijo ko cvickarja tankas, pa da se pajtlas ko starcek :D :D
hehe
:D

očitno nimaš dizla, ker bi ti bilo drugače jasno, da v nove TDI motorje ni priporočjivo tankat cvička - cviček je namenjen za v grlo, spravlenga mamo pa v cisternah ki se imenujejo sodi :!: (vsaj dolenci)

če misliš pajtlati kot voziti pol naj ti povev d je Ibiza 100 KM čist dost poskočna in hitra tud, Ibiza 130 KM pa kar preveč za navadnega voznika... za divjaka pa tud 270 KM neb blo dost
če pa misliš pajtljati kot opletati je pa pravi cviček čist dost, ponavad zadostuje nekaj deci.

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc So jan 31, 2004 12:24 pm

SAFRANE je napisal/-a:jaojao fantje a pa res mislte da smo mi prodajalci tko primitivni da vam bomo kar peljal vaše fore a? ..hehehe....jaojao...

Men je jasno d še zmerej dost profitirate, čeprov mal spustite pa še kakšno opremco date. sam če pogledaš mal drugač:

postavljena je cena, vse kar je manj je ceneje /četudi sam 100000/, sam ponavadi se da dobiti več "popusta", pa tudi kej več opreme (katera je, če jo naročaš posebej vsaj po Vašem ceniku katastrofalno visoka, čeprav dejanska cena mogoče 50% tega).

Kokr se prišpara (lapsus), je nekej. Velikim firmam in bogatašem se ta tolar ne pozna, ne preveč bogatim pa kar.

ps. nekateri so očitno kr primitivni (tako si se ti izrazil), ker sem sam na ta način avto 1. ceneje kupil in 2. starega dražje prodal (staro za novo), ravno na principu konkurence

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc So jan 31, 2004 1:36 pm

Ko sem kupil moj sedanji avto (Seat Ibiza 1.9 TDI) sem bil pri trgovcu natanko 3x (res pa je da me je prodajalec že poznal ker sem pri njemu že kupil avto)
1. ko sem mu povedal, da bom kupil avto
2. ko sem podpisal pogodbo (zmenil popolnoma vse)
3. ko sem prevzel vozilo (čez cca. 2 meseca, en mesec pred končnim rokom)
+ 3x telefon, od tega me je prodajalec klical 2x. Povem ti da sem glede na ceno katero sem plačal za avto pogojno zadovoljen, verjetno bi šlo še mal dol, če bi mel boljši dan. dodatno opremo mi je ponudil sam...

če je tako kot si napisal ti, potem ne razumen določenih stvari in sicer oglaševanja več ali manj za vsa vozila in sicer popust ki je = 10% že v štartu: in pol razmišljam: če je dal 10% sam od sebe, zakaj mu nebi še mal vzel, očitno si to lahko privošči (meni naprimer že 50.000 sit nekej pomeni, če nič drugeča obvezno zavarovanje avtomobila).

mislim da se prej nisva razumela: šlo je za menjavo staro za novo, stari avto je bil nerazbit itd. sam ni bil vreden toliko kot nov. in uspelo mi je dobil 100.000 sit več, kolikor bi najverjetneje dobil, če bi ga sam prodal na trgu.

in še nekej sistem eurotax, ki ga prodajalci uporabljate za cenitev rabljenih vozil je kakor sem videl za cca. 250000 SIT manj ugoden kot dejanske razmere na trgu, zato reklama v stilu Eurotax +230000 sit za staro vozilo meji na zavajanje kupcev - nikjer se ne omenja, da je sistem Eurotax manj ugoden od lastne prodaje, in potem s tistimi 230000 sit kao samo pokrije do "polne" cene rabljenega vozila na trgu - stranka (kupec) tako nič ne pridobi, trgovec pa proda nov avto (nova pikca pri uvozniku). Zakaj ne pridobi? Ker če avto sam proda se 230000 SIT nikjer ne pozna, še najmanj pa pri ceni novega vozila.
Ne mi govorit da je Eurotax cena taka zato, ker imate probleme z nadaljno prodajo teh vozil. malo morgen. s kakšnim jugecem so morda res problemi, z drugimi pa ne. In to ne zato, ker ga ceneje kot ga je kupil ne bo prodal, raje 300000 sit. več. Sej to mi je povedov eden ki se ukvarja s prodajo avtomobilov. pa je iz ljubljane. kaj šele iz province, kjer je manjša konkurenca.

da bo jasno: meni kot kupcu je pomembno, da bom za čimmanj denarja dobil čimboljši avto s čimveč opreme. Prodajalcu gre za ravno obratno, ker gre "višek" v buđet firme, od tam pa v plače, ampak ponavadi samo če si lastnik firme, prodajalci imajo uravnilovko. In tukaj bo vedno: "kdo bo koga".

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax So jan 31, 2004 3:28 pm

safi če je profit porazen mi povej zakaj sploh prodajajo avtomobile???? bi pa meli samo servis!

po mojem se tu kar lep denar vrti okoli avtov pa ti tudi po mojem vsega ne veš ker gre marsikaj zdilat. sploh ko sem ti pred letom o eni merkli govoril ko je prišla v nemčiji (fabrika) nekj mio tolarjev ceneje kot pa tukaj. pa še darilo je tako dobil da se lahko vikaš
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

edis20
Nov uporabnik

Napisal/-a edis20 So feb 07, 2004 10:53 am

Kolega je pri eni renault avtohisi narocil twingota z vso opremo, ki ga je bilo treba cakatikaksen teden dva in kot zagotovilo pustiti kavcijo, ki je bila po njegovi odlocitvi kar milijon in pol. Vse lepo in prav dokler ni minilo leto in pol avta pa se od nikoder. Res je da je dobival nadomestna vozila in morem rect da so bila vsa boljsa od twingota lagune dci vglavnem. Seveda je vsake toliko sel do njih da vidi kaj se dogaja. No po kar nekoliko pretecenem casu so ugotovili da ne morejo dobiti avta in so mu denar tudi vrnili z obrestmi. Dal jim je 1.3mio dobil pa je 2.3mio :D , kar niti ni tok svoh zasluzek on je seveda hotel avto. Ampak mogoce jih je izucilo, sicer so oni njegov denar pomoje obracali samo kar je je.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov