uros11 je napisal/-a:Nič mu ne bo, tole te samo flancajo. Edino kakšen DPF bi utegnil zafrkavat. Jaz z mojim naredim takih kratkih fur dnevno po enih 10x 3-4 km. Včasih tudi samo 1x v eno smer po 3 km, in čez par ur nazaj. Pa še vedno laufa.
Blinder je napisal/-a:finančno se ti nebi splačal nakup dizla, investicija se ti nebi povrnila. Je pa tako da tudi če voziš na dolge relacije avto nekaj kilometrov je mrzel, tako da tle ni nobenga straha, da bi turbina cedla zaradi kratkih relacij. Isto velja za vztrajnik. Ljudje nimajo dovojl inteligence, da pomisljo, da tudi če se voziš 100000 km daleč bo avto na začetku bil mrzel
TrijoAdijo je napisal/-a:uros11 je napisal/-a:Nič mu ne bo, tole te samo flancajo. Edino kakšen DPF bi utegnil zafrkavat. Jaz z mojim naredim takih kratkih fur dnevno po enih 10x 3-4 km. Včasih tudi samo 1x v eno smer po 3 km, in čez par ur nazaj. Pa še vedno laufa.
Kaj ni dost, da se dpf paca, pa egr? Samo s temi dvemi zadevami si prec ob skor jurja, če je kaj narobe.
uros11 je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:uros11 je napisal/-a:Nič mu ne bo, tole te samo flancajo. Edino kakšen DPF bi utegnil zafrkavat. Jaz z mojim naredim takih kratkih fur dnevno po enih 10x 3-4 km. Včasih tudi samo 1x v eno smer po 3 km, in čez par ur nazaj. Pa še vedno laufa.
Kaj ni dost, da se dpf paca, pa egr? Samo s temi dvemi zadevami si prec ob skor jurja, če je kaj narobe.
Če greš na pooblaščenca - če ne pa ni tako hudo. 500 za DPF in cca 200 za EGR. In do tega tako zlepa spet ne pride, da bi se paniko uganjalo. Motor uničijo pametnjakoviči, ki ga terajo mrzlega, ki ga vozijo v nizkih obratih, ki šparajo na olju itd. in ko ga dajo od sebe, je avto navaden zgonjen klump. Taki tudi največ pametujejo po forumih.
Blinder je napisal/-a:finančno se ti nebi splačal nakup dizla, investicija se ti nebi povrnila. Je pa tako da tudi če voziš na dolge relacije avto nekaj kilometrov je mrzel, tako da tle ni nobenga straha, da bi turbina cedla zaradi kratkih relacij. Isto velja za vztrajnik. Ljudje nimajo dovojl inteligence, da pomisljo, da tudi če se voziš 100000 km daleč bo avto na začetku bil mrzel
uros11 je napisal/-a:Nič mu ne bo, tole te samo flancajo. Edino kakšen DPF bi utegnil zafrkavat. Jaz z mojim naredim takih kratkih fur dnevno po enih 10x 3-4 km. Včasih tudi samo 1x v eno smer po 3 km, in čez par ur nazaj. Pa še vedno laufa.
TrijoAdijo je napisal/-a:No,lepo da si se opisal,čeprav to verjetno ni nikogar zanimalo. Verjetno pa si tudi še nisi lastil avta, ki bi imel dpf, zato niti ne veš, kako hitro se lahko zadeva zaserje pri takšni vožnji. Nažalost poznam enga, ki dela letno 10kkm, ima full kratke relacije, 2x letno gre na malce daljšo relacijo, vozi dizla z dpf-om in ima vedno probleme z egr-jem in dpf-om.
uros11 je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:No,lepo da si se opisal,čeprav to verjetno ni nikogar zanimalo. Verjetno pa si tudi še nisi lastil avta, ki bi imel dpf, zato niti ne veš, kako hitro se lahko zadeva zaserje pri takšni vožnji. Nažalost poznam enga, ki dela letno 10kkm, ima full kratke relacije, 2x letno gre na malce daljšo relacijo, vozi dizla z dpf-om in ima vedno probleme z egr-jem in dpf-om.
Imam golfa VI s DPF s cca sedaj 45kkm in ga vozim večkrat dnevn na cca 2 km relaciji tja in nato nazaj. Še dela. Passat brez DPF dela sploh. Če bi pogledal druge poste, bi vedno videl, da trdim, da je dizla treba voziti z obrati in se torej nisem opisal. Nekam sem celo prilimal svoj link na youtube, kjer sem pokazal menjavo pri 3000 obratih s hladnim motorjem in moje dizle držim vedno pri 2000 obratih +-. In mu še vedno nič ni. Passatu s 300kkm+ tudi ne. Tak da zadrži svoja videnja in blodnje o tem, kako vozim, zase. Sedaj ima golfa žena, ki dela 140 km na dan, jaz pa uničujem passata - ki zaradi kratkih voženj ne bo crknil sploh.
EGR pri Golfu je prvi in pri passatu je drugi.
BBoss je napisal/-a:Da ne bo kakšen kreg ratal, dejmo takole rečt "daljša kot je relacija bolj je dizel ekonomičen in seveda obratno".
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov