Luke je napisal/-a:Pozdravljeni,
sem pred nakupom drugega avtomobila. Finačno naj ne bi vse skupaj bilo več kot 4,5k €, avto pa mora biti avtomatik in dizel.
Trenutno sta mi v "uč padla" 2 avtomobila. Linkov avtomobilov ne bom(spisal bom sam zakaj mi je več eden in drugi).
Audi je quattro, kar je za moje govce kar super zadevca, avto ima 180 KM in 2,5 mašino. Avto ima 230000 prevoženih kilometrov.
BMW ima 150KM in 2,0 mašino, ima pa 190000 prevoženih kilometrov.
Oba sta karavana (audi ima park senzorje, BMW ne).
Kako kj držijo mašine in menjalniki na teh mašinah (audi je letnik 2002, bmw 2003), sploh pri teh kilometrih.
Če ma pa kdo kšno alternativo tem dvema avtomobiloma bi jo pa rad slišal. Hvala!
Bat_zajla je napisal/-a:Kupi si bencisnko različico BMWja, 320i ali višje. Nikoli več ne boš hotel imeti dizla, pa še mašine so zelo vzdržljive in vzdrževanje le teh je poceni.
tristan01 je napisal/-a:Bat_zajla je napisal/-a:Kupi si bencisnko različico BMWja, 320i ali višje. Nikoli več ne boš hotel imeti dizla, pa še mašine so zelo vzdržljive in vzdrževanje le teh je poceni.
Tako enostavno kot pišeš tudi ni. Žal je tudi med bencinskimi primerki poznanih nekaj težav - sicer precej manj kot pri dizelskih motorjih. Načeloma imajo bencinarji tudi manj prevoženih kilometrov kot dizli, pa vseeno kar posploševati da so bencinarji boljši ne gre. Na splošno velja, da je treba najti dobro vzdrževan primerek s poznano zgodovino. Zmahan primerek z nekajkrat prevrtenimi kilometri, pa naj bo bencinar ali dizel je praviloma slab nakup.
LP Tristan01
Bat_zajla je napisal/-a:To lahko rečeš za vsako stvar, ne samo avto. Ampak BMWjevi bencinarji so znani po tem da delujejo kot tanki (seveda, da so tudi napake). Vzdrževanje pa je tudi zelo poceni. Imam primerk doma in ne govorim kar nekaj na pamet. 20d so znani po plastičnih loputah, ki se lahko odlomijo in celo uničjo mašino. Težavo rešiš tako, da jih preposto odstraniš. Človek kupuje avto z malo večjim številom kilometrov. V tem primeru bo manj reskirov z bencinarjem.
Po forumu brska: Google [Bot], kiki13 in 10 gostov