ojnica je napisal/-a:Ni mi jasno, kako je lahko že pri 170.000km nova turbina, saj to vendar dela in dela po kakšnih 300.000km.
tilen2009 je napisal/-a:Hvala za odgovore.
Kaj pa kaj takega? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7148311&show=1
Poznam tudi jaz priemr, ko so pri Aurisu morali menjati motor, mislim da je šlo za enak ali podoben 2.0 turbodizel... pa še nekaj problemov je blo s tistim avtom menda, bremze pa še nekaj... skratka daleč od ljudsko popularne podobe 'nepokvarljivega japonca'.zgagaxxl je napisal/-a:tilen2009 je napisal/-a:Hvala za odgovore.
Kaj pa kaj takega? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7148311&show=1
Od kolega foter je imel verso, samo ne vem kateri letnik.
Menjali so motor, sicer ravno na meji garancije, da je še šlo skozi.
sonic je napisal/-a:Poznam tudi jaz priemr, ko so pri Aurisu morali menjati motor, mislim da je šlo za enak ali podoben 2.0 turbodizel... pa še nekaj problemov je blo s tistim avtom menda, bremze pa še nekaj... skratka daleč od ljudsko popularne podobe 'nepokvarljivega japonca'.
ojnica je napisal/-a:Ni mi jasno, kako je lahko že pri 170.000km nova turbina, saj to vendar dela in dela po kakšnih 300.000km.
tilen2009 je napisal/-a:Hvala za odgovore.
A obstaja kaka alternativa? Mogoče kakšno priporočilo še?
LP!
tilen
Malo pozno sem tole videl zato pozno odgovarjam, ampak vseeno.thunderbolt je napisal/-a:sonic je napisal/-a:Poznam tudi jaz priemr, ko so pri Aurisu morali menjati motor, mislim da je šlo za enak ali podoben 2.0 turbodizel... pa še nekaj problemov je blo s tistim avtom menda, bremze pa še nekaj... skratka daleč od ljudsko popularne podobe 'nepokvarljivega japonca'.
Sploh ni problem, da japonec ne bi bil pokvarljiv (kateri avto pa danes ni). Pomembno je to, da japonci naredijo brez problema javen odpoklic vozil zaradi neke banalne potencialne napake, ki se sicer ni zgodila še nikomur. To jih loči od ostalih proizvajalcev, ki se enostavno naredijo neumne in stvar pometejo pod preprogo. Seveda pa potem v oči bodejo tovrstni primeri, a rahlo neupravičeno (disklejmer: ne vozim japonca).
thunderbolt je napisal/-a:Ampak to je vseeno že stopnička navzgor od primerov renaulta in fiata, vendar pa je v večini primerov tako, da mora stranka sama pojamrat, da zadevo uredijo. Nedavni odpoklic dsg menjalnikov ne štejem sem noter, ker so bili v to prisiljeni (zaradi visokih kazni). In da so tvojemu kolegu menjali motor je kvečjemu plus - lahko bi ga šli enostavno "štukat" kot delajo to sedaj pri VW.
Glede na moje izkušnje ni tako. Namreč, utilitaristični v dobrem pomenu besede so zame recimo avti od kake Škode ali VW, ki so preprosti za upravljanje, nezakomplicirani, pa polni drobnih rešitev ki olajšajo vsakdanjo uporabo.thunderbolt je napisal/-a: japonski avtomobili so mogoče res pusti kot žaganje, ampak so narejeni utilitaristično v pravem pomenu besede - avto je sredstvo za prevoz od A do B.
Jah, to glede zanesljivosti ne moreš gledati po občutku, tudi ne po posameznih anekdotičnih primerih, moral bi videti kake statistike na dovolj velikem vzorcu.Ne vem, mogoče imam še vedno nekoliko romantičen pogled na japonske avtomobile (kar je očitno dokaz moje zabitosti), če rečem, da se mi zdi, da so še vedno zanesljivejši od celotne evropske in ameriške konkurence.
Po forumu brska: Google [Bot], kiki13 in 10 gostov