Napisal/-a HPog To maj 07, 2013 1:15 pm
Lep pozdrav!
Sama si prvič kupujem nov avtomobil in iskreno povedano, še kar dosti vem o avtomobilih ampak ta moški ponos premaga še tako trdno žensko in jo spravi v dvome.
Skratka, poti sicer nazaj več ni če bi se slučajno razvedelo da je res to navaden krš od avta, ampak zaarala sem že novo astro J, pripeljejo mi jo iz Nemčije, motor je 1.6 16V in ima StartStop opcijo. Pod dodatno opremo sem dobila še trikrak usnjen volan, pomoč pri speljevanju v klanec (Hill Holder), ...
Ko sem to omenila bratu, ki ima že 15 let izpit in itak ne more prehvalit BMWjev, Audijev in Suzukijev in vseh teh ... kako bi rekla... moških avtomobilov, me je popolnoma znerviral češ PA NE OPLA, a si normalna.
Opel oz. nova Astra me je prepričala s tem, ker jo po kakovosti primerjajo zdaj z VW, popravili so rjavenje ker so baje včasih opli katastrofalno rjaveli, slišim dobre stvari, da je baje to zdaj ful dober 'voz' in podobno. Meni je predvsem všeč ker je avto prostoren, vidt je tud super, poraba je ok, problemov z motorem ki ga bom imela sama pa tudi nisem zasledila na nobenem (slovenskem) forumu, servisi so ugodni, dobim odlične garancijske pogoje...
Skratka, brat predvsem ni zadovoljen da ima ta avto pet prestav, da pač to so opli in da ta motor ni okej ker kao je ta 16V in je prec neki 'spedenan'... Če mu omenim stare Škode in to kako so se dvignile in zakaj ne da še Oplu priložnost... pač nima nič za rečt, ampak pač vztrajno trdi da je Opel pač Opel in da od 1-10 bi ga ocenil z 2.
Oče je imel od nekdaj Ople, ostaja na njih, ne more jit prehvalit od Ascone do Astre in Vectre in sedaj Zafire. Avto res da vozi kot k****n in da niti pod razno ne ravna lepo z njim, še vseeno dela kot urca.
Skratka, da grem končno na debato: zanima me, če kdo od vas poseduje tak avtomobil oz. Opel Astro s takim motorjem in ali vam je za nakup žal in zakaj.
Bednih komentarjev, kot je Opel je Opel, in Opel je krš raje ne bi videla, če bi bla zraven kakšna razlaga zakaj tako menite, bi bila pa zelo vesela.
Ps: Temo sem iskala v iskalniku in je za ta avtomobil točno nisem našla. V primeru da bi se podvojila, se iskreno opravičujem.