Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

vwbug
Nov uporabnik

Vw Hrošč

Napisal/-a vwbug So maj 18, 2013 12:43 pm

Lep pozdrav,kot je že v naslovu omenjeno imam nekaj vprašanj glede Vw hrošča...ker bom kmalu dopolnil 18 let in rabim avto za vožnjo par kilometrov na dan sem premišljeval da bi si kupil Vw hrošča. zanima me kako je z registracijo za starodobinka in da bi se potem vozil vsak dan z njim in če še imate kakšne druge nasvete bi prosil da mi jih poveste :) aja pa še to: prosim da mi ne priporočate kakšnih puntov al pa oplov cors al pa kaj podobnega ker to ima vsak drugi 18 letnik in me takšni avtomobili sploh ne zanimajo...Old school :P

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Vw Hrošč

Napisal/-a tristan01 Po maj 20, 2013 5:52 am

vwbug je napisal/-a:Lep pozdrav,kot je že v naslovu omenjeno imam nekaj vprašanj glede Vw hrošča...ker bom kmalu dopolnil 18 let in rabim avto za vožnjo par kilometrov na dan sem premišljeval da bi si kupil Vw hrošča. zanima me kako je z registracijo za starodobinka in da bi se potem vozil vsak dan z njim in če še imate kakšne druge nasvete bi prosil da mi jih poveste :) aja pa še to: prosim da mi ne priporočate kakšnih puntov al pa oplov cors al pa kaj podobnega ker to ima vsak drugi 18 letnik in me takšni avtomobili sploh ne zanimajo...Old school :P

Če boš kupil hrošča, malce razmisli o vzdrževanju in obnovi. Dobrih avtomobilov praktično ni več za dobiti, tisti redki obnovljeni pa se prodajajo po izredno visokih cenah. Pri nakupu moraš paziti na stanje karoserije (rja) predvsem okrog pragov in spodnji del bokov - niso redki primerki kjer rja načne boke vse do višine stekel. Drugo je stanje šasije, ki načeloma ne prerjavi, vseeno pa jo je treba zaščititi. Težave so lahko tudi z blatniki. Pri motorju glavna gred ne sme imeti zračnosti, potem so kritične zavore, kjer se pogosto pojavljajo težave z neenakomernim zaviranjem.

Na kratko želiš si avtomobil, ki potrebuje precej ljubezni in roko osebe ki se spozna na mehaniko in zna kaj sama popraviti.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Po maj 20, 2013 9:18 am

Tristan, to da so dobri hrošči dragi se nekako ne strinjam. Sicer nisem ravno poznavalec te scene a če iščeš poceni varianto hrošča vsekakor ne iščeš starejših letnikov ampak te bolj zadne, ki niso tako iskani. Same cene niti niso tako grozne, ponudbe pa je kar nekaj.
V kolikor avtor teme to misli imeti hrošča kot daily je tako vseeno kakšnega kupi - če ne bo garaže bo še tako lepo ohranjen/obnovljen primerek veselo zacvetel.
Prej kot slej.
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

vwbug
Nov uporabnik

Napisal/-a vwbug Po maj 20, 2013 3:11 pm

Hvala za odgovore

Ja sem mislo gledat te letnike ki so novejši, zaradi cene, drugače pa imam šolo avtomehanika tak da problem z popravljanjem in vzdrževanjem lahko odštejem,drugače pa bi avto vozil v okolici 20km od domačega kraja tak da se nebi nekam pretirano vozil .... s katerim motorjem bi pa najbolje blo kupit hrošča?

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov