Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

matej112
Nov uporabnik

Kateri avto?

Napisal/-a matej112 Če jun 27, 2013 5:06 pm

Pozdravljeni,

kupujem rabljen avto tja do 15k , odlocam se med bmw serija 1, audi a3 ,golf 6 ,kej podobnega, zanesljiv ,varčen(diesel),od letnika 2009 naprej , pri katerem prodajalcu ,
prosim za pomoč..

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Kateri avto?

Napisal/-a tristan01 Pe jun 28, 2013 9:41 am

matej112 je napisal/-a:Pozdravljeni,

kupujem rabljen avto tja do 15k , odlocam se med bmw serija 1, audi a3 ,golf 6 ,kej podobnega, zanesljiv ,varčen(diesel),od letnika 2009 naprej , pri katerem prodajalcu ,
prosim za pomoč..

Pozdravljen,

Najprej razmisli kaj si želiš... Med BMW in AUDI/Golf je precejšnja razlika v prostornosti avtomobila, pogonu...
Pod drugo točko razmisli, ali si pripravljen tvegat z 3 ali 4 leta starim uvoženim primerkom brez zgodovine ali pa bi raje imel novo vozilo (za omenjeni proračun lahko kupiš tudi kaj novega)
Kot tretje preberi teme o kupovanju vozil v tem podforumu... Boš našel kup dobrih nasvetov: predvsem pa kupuj vozilo s poreklom in znano zgodovino. Naj te ne zavede zloščena pločevina in kemično očiščena notranjost.

Veliko sreče pri nakupu!

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

matej112
Nov uporabnik

Napisal/-a matej112 So jun 29, 2013 12:07 pm

malo sem gledal nova vozila , katero vozilo se splača kupit ,glede na zanesljivost ,varčnost, kvaliteto materia, vožnja predvsem po AC, kako je z garancijo

cena 15-16k

- Opel Astra 1.7 CDTI Enjoy Plus-Start Stop (96kw)
- Ford Focus Trend 1.6TDCi 85kW
- Hyundai i30 ?

cena do 17k-18k

-Kia CeeD 1.6 CRDi LX Elan
-Seat Leon 1.6 TDI CR Style

Prosim za pomoč , ker sem laik ,zanima me predvsem garancija , nekako se nagibam kia ,ceprav hyundai ponuja 5 let garancije in neomejeno KM?

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So jun 29, 2013 12:24 pm

matej112 je napisal/-a:Pozdravljeni,

prosim za pomoč..

Če se boš vozil sam/v dveh ali imaš majhne otroke potem pride v poštev serija 1, drugače ne, ker se odzadaj ne da normalno sedet.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So jun 29, 2013 1:28 pm

Kaj od navedenega ti pa je najbolj všeč? Na tvojem mestu bi za 10-12 tisočakov vzel največ 2-3 leta star avto (npr. golf, astra, ceed), niti ni pomembno kateri. Predvsem tisti, ki ti je všeč in ki ima preverljivo zgodovino ter je lepo ohranjen.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So jun 29, 2013 3:24 pm

Počakaj na novo mazdo 3 ;)

Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Ne jun 30, 2013 7:45 am

Če se odločiš za nov avtomobil ne glej toliko na garancijo, ampak izberi avtomobil ki ti resnično ustreza. Za večino navadnih smrtnikov je 3 leta ali 100.000 prevoženih kilometrov več kot zadostna garancija. S proračunom kot ga imaš pa lahko kupiš skoraj pri vseh znamkah avtomobil kot si ga žališ (izjema so le premium znamke). Podaj se od salona do salona, dogovori se za preizkusno vožnjo... Pa bo hitro znano kaj je pravi izbor zate.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

golf driver
Nov uporabnik

Napisal/-a golf driver Če avg 01, 2013 8:34 am

(da ne odpiram nove teme) Tudi jaz se odločam za nakup avtomobila (rabljen) do 16.000 €, diesel do 140 km. Pomembno da je varčen prostoren in zanesljiv. trenutno se vozim z golf 3 (moj prvi avto in z njim zelo zadovoljen). Všeč so mi vw golf 6, passat, bmw serija 3,opel insignia. Sem velik ljubitelj golfa vendar je težava da sem velike postave, v višino merim 203 centimetre in je v golfu kar malo prostora zame (tudi zamano težko kdo sedi ker je sedež do konca nazaj ) tudi nad glavo je dokaj malo prostora, če ni seddež dokonca nazaj in dokonca dol se z glavo drgnem ob strop. Sem pa ljubitelj limuzin tako da o kakšnih terencih ne razmišljan. Aja na leto bi delal cca 30 000 km. kaj priporočate?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Pe avg 02, 2013 7:12 am

golf driver je napisal/-a:(da ne odpiram nove teme) Tudi jaz se odločam za nakup avtomobila (rabljen) do 16.000 €, diesel do 140 km. Pomembno da je varčen prostoren in zanesljiv. trenutno se vozim z golf 3 (moj prvi avto in z njim zelo zadovoljen). Všeč so mi vw golf 6, passat, bmw serija 3,opel insignia. Sem velik ljubitelj golfa vendar je težava da sem velike postave, v višino merim 203 centimetre in je v golfu kar malo prostora zame (tudi zamano težko kdo sedi ker je sedež do konca nazaj ) tudi nad glavo je dokaj malo prostora, če ni seddež dokonca nazaj in dokonca dol se z glavo drgnem ob strop. Sem pa ljubitelj limuzin tako da o kakšnih terencih ne razmišljan. Aja na leto bi delal cca 30 000 km. kaj priporočate?

Pozdravljen,

Glede na tvoje želje bi se raje razgledal po novih vozilih. V tvojem primeru Golf 7. V primerjavi s 6 generacijo je konkretno zrastel v vseh smereh. Glede na proračun in predvideno kilometrino bi bil morda primeren tudi TSI motor, saj poraba ni dosti večja od dizla. Sam imam Golfa 6 generacije z 1.2 TSI motorjem in poraba se suče med 6 in 7 litri. Večino časa pa ostaja pod 6,5l. S srednjim paketom opreme Comfortline mislim da dobiš vse kar povprečen voznik potrebuje. Trenutno pa je na zalogi cel kup vozil (glej spletno stran uvoznika in seznam vozil v zalogi) kjer so cene le kakšnega tisočaka nad tvojim proračunom. Glede na slabo prodajo novih vozil in konec leta ki je že skoraj pred vrati sem prepričan da lahko tak avtomobil kupiš s tvojim proračunom.

BMW serijo 3 bi na tvojem mestu preskočil, saj boš imel premalo prostora - avtomobili so zasnovani precej tesno okrog voznika. Passat ali Opel Insignija nudita precej več prostora za voznika. Če se odločiš za nakup rabljenega vozila bodi previden. Ponudba zloščene pločevine je velika, žal pa je vmes ogromno zlorabljenih in nevzdrževanih primerkov.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Pe avg 02, 2013 11:40 am

Oprosti tristan, vendar je golf 7 bolj utesnjen kot sestica... strop je nizji, prostora za kolena.pri vozniku je tudi manj... na racun sirsega oz. vecjega displaya navigacije/radia... za to visino 203cm je.najbolj primeren passat... ker jaz z 10cm manj imam stol cisto nazaj, pa mi odgovarja, njemu z 10cm daljsimi nogami pa ne verjamem da bo...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe avg 02, 2013 3:57 pm

Jaz bi pogledal še Škodo Superb.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Pe avg 02, 2013 4:40 pm

nevermind je napisal/-a:Jaz bi pogledal še Škodo Superb.

x2

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Pe avg 02, 2013 5:05 pm

.com je napisal/-a:Oprosti tristan, vendar je golf 7 bolj utesnjen kot sestica... strop je nizji, prostora za kolena.pri vozniku je tudi manj... na racun sirsega oz. vecjega displaya navigacije/radia... za to visino 203cm je.najbolj primeren passat... ker jaz z 10cm manj imam stol cisto nazaj, pa mi odgovarja, njemu z 10cm daljsimi nogami pa ne verjamem da bo...

Glede na to, da uradni podatki navajajo prirastek v dolžino in širino ne vem od kod ti občutek da je sedmica bolj utesnjena od šestice. Tudi sam merim 190cm pa imam v šestici še kar nekaj cm do skranje lege sedeža. Glede na to da je sedmica zrastla za slabih 10cm bi moralo tudi v skrajni legi vozniškega sedeža ostati vsaj za silo prostora na zadnji klopi. Ob povsem znižanem vozniškem sedežu pa je tudi nad glavo še nekaj prostora (ravno za klobuk ga ne bo, vseeno pa voznik ne bo z glavo udarjal ob strop. Se pa strinjam s tabo, da kakšen Passat ali celo Superb sta precej prostornejša.

LP Tristan01

golf driver
Nov uporabnik

Napisal/-a golf driver Pe avg 02, 2013 6:34 pm

Ja tale škoda super b je res kar zanimiva zadeva, tudi cena verjetno ni pretirana? kar se golf 7 tiče, sem ga imel na testu 2 dni je avto kot se šika gotovo prostornejši od šestice, zaradi daljše medosne razdalje. Prostora nad glavo bi pa tudi za silo bilo ( ne rastem več :D ) V trojki je pa res kriza tako da je na stropu flek ker se drgnem z lasmi, pred kratkim mi je pa še stropna tapeta začela odstopat .. :? Kaj pa menjalnik 5pr 6 pr?

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 Pe avg 02, 2013 7:54 pm

Morem pohvaliti Škodo superb tudi sam napram Passatu. Imamo doma oba Škodo superb 2.0 140KM in pa Passata highline 1.9 105KM in morem odkrito povedat, da se mi že zaradi mašine veliko bolj dopade Superb proti traktorju Passatu, glede opreme pa je passat v prednosti z raznimi bombončki. Mogoče bi pa drugače govoril če bi bila v passatu enaka mašina kot v superbu (samo na glas razmišljam). :D

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 So avg 03, 2013 7:12 am

golf driver je napisal/-a:Ja tale škoda super b je res kar zanimiva zadeva, tudi cena verjetno ni pretirana? kar se golf 7 tiče, sem ga imel na testu 2 dni je avto kot se šika gotovo prostornejši od šestice, zaradi daljše medosne razdalje. Prostora nad glavo bi pa tudi za silo bilo ( ne rastem več :D ) V trojki je pa res kriza tako da je na stropu flek ker se drgnem z lasmi, pred kratkim mi je pa še stropna tapeta začela odstopat .. :? Kaj pa menjalnik 5pr 6 pr?

Škoda Superb je res odličen in izredno prostoren avtomobil, vendar v primerjavi z novo Octavijo spredaj ni bistveno več prostora. Večinoma se centimetri poznajo na zadnji klopi (tako zajeten prostor za kolena na zadnji klopi najdeš le še pri kakšni direktorski limuzini) in v prtljažniku, ki je pri Combi različici dolg kot ponedeljek. Kot takšna je odlična za daljša potovanja 4 odraslih z veliko prtljage. V primerjavi s konkurenco je Superb res poceni, vendar pri tvojem proračunu izbira ni ravno velika. Osebno bi razmislil če tako velik avto sploh potrebuješ - v mestu zna biti malce težav z iskanjem dovolj dolgega parkirnega mesta...

Pri menjalniku obvezno izberi različico s 6 prestavami, saj se nekoliko nižji vrtljaji na AC precej poznajo pri hrupu, pa tudi porabi. Tudi ustrezno prestavo je lažje najti med 6 prestavami, kar doda malce več dinamike vožnji.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Po avg 05, 2013 2:27 pm

Jaz sem na koncu izbral Opla, kjlub temu, da skoraj vsi pravijo ne.
Za moje pojme, je bolje, da kupiš nov avto (za 15000 imaš nekaj izbire).
Hotel sem povedat to, da kupi avto, ki ti je všeč, ker danes je skoraj vsaki avto loto.

LP

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So avg 10, 2013 12:13 am

Pozdravljeni,

Res me ni bilo dolgo tukaj ;) ..zdaj spet brskam o avtih, ker sem malo iz vaje. Že kakšnih 6 let ne spremljam avtomobilizma (revije, forumi, testi ...in to ..)

Nisem več zaprisežen eni znamki kot včasih. Rad bi se pametno odločil za avto.

13 let sem bil zapriseženi VW-vec, in po slabi izkušnji z Golfom IV sem se takrat odločil za Astro. Sicer zelo zadovoljen z Oplom. Tudi po 170.000 km moram reči da je, če jo primerjam z Golfom, zelo zanesljiva! Enkrat na leto redni servis in še par malenkosti, ki itak niso omembe vredni.

Hočem reči da pri meni bolj šteje ZANESLJIVOST, kot boljša kvaliteta materialov, bolj fensi avto, znamka in tehnična dovršenost ....čeprav me tole zadnje kar mika pri Golfu :?

Octavia combi? Večji Golf ....mogoče malo cenejši? Zanesljivost? Drugače mi je všeč ...

Peugeot 508 sw? Edini Peugeot ki mi je všeč, ampak prevelik ...ne rabim tako velik avto. Zanimiv mi je sicer samo zaradi financiranja...baje upoštevajo komplet nakazilo (plačo), skupaj z vsemi dodatki...? Ne bi rabil poroka.

Kot sem videl včeraj, nima zaslona na dotik, in zato posledično "milion" gumbov in stikal ... :roll: Pa tudi sicer nisem nek ljubitelj francoskih makin. Pa še to, da jaz ne bi dizla .....a to je že tako velik avto, da bencinar ni ravno primeren/varčen

Hyundai i40? Tudi zelo všečen avto! Prvi Hyundai ki me je vizualno navdušil. Ko sem ga prvič videl, sem rekel WAAAUUUUUUU!!! Da so zanesljivi pa vem, ker tast vozi že četrtega, pa nima nobenih nepredvidenih okvar. Je tudi velik in podobno kot z 508-ico bi bilo treba dizla kupit... :(

Golf VII? ...mi je tudi všeč. Tehnološko je res precej od spredaj. DSG bi rad imel.... Zanesljivost? Moj strah glede na slabo izkušnjo z štirko. Servisi? Baje so na 15.000 km? :shock: :shock: :shock: :shock: je to res?

Astra? Pač ....dobra izkušnja z zdajšnjo ki vozim. Zanesljiva ...res dela, nobenih strahov ko greš na daljšo pot. Kar fajn opremljena ...
Mi je tudi všeč, a ko sem jo šel pogledat po Golfu, mi je malo dol padla oops :( čeprav ni rečeno. Bo treba najprej dobiti konkretne ponudbe in potem primerjat cene. Za dva-tri jurja dražjega golfa bi se mogoče še odločil....za kaj več pa ne.

Eto ....hvaležen bi vam bil za kakršnekoli informacije zakaj določenega kupiti in zakaj ga ne kupiti?

Prednosti, slabosti?

trakus
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a trakus So avg 10, 2013 12:27 pm

@For
Glede na to, da si napisal, da sta ti i40 in 508SW prevelika bi ti svetoval, da pogledaš za škodo octavio combi. Novo, sicer limuzinsko verzijo si lastimo doma slab mesec, motor je 1.2tsi 105km, ker ne delamo več kot 15k km na leto, niti močnejšega motorja ne rabimo.Na morje je sicer vozil oče in je bil z tem 1.2tsijem zelo zadovoljen tudi na avtocesti, po 1700km je poraba 6,1l, motor pa je za normalno vožnjo čisto zadovoljiv. Pri opremi je sicer tako, da se pri golfu dobi kakšen bombonček več(vzratna kamera je recimo tak primer za katerega vem sam), drugače pa smo z opremo elegance in nekaj dodatki zadovoljni, edino za kar nam je žal je, da nismo vzeli športnega paketa, kjer so zraven tudi športni sedeži.
Hyundai-ja imamo pri hiši dva, accenta že 17let, zraven rednih servisov so bile menjane, samo žarnice in pa sklopka, mogoče še kaj, sam sicer ne vem točno, z elantro, ki je bila kupljena rabljena pa je bilo malo več problemov, a ničesar resnejšega tako, da po izkušnjah pri naši hiši so hyundai kvalitetni avtomobili, ampak tadva nimata verjetno več nobene povezave z i40 razen poimensko, saj sta precej starejša. :)
Glede golfa, servisi so na 15k km(tudi pri octaviji), mogoče če bi želel večjega pogledaš za variant verzijo. Če boš kupoval normalno velik avtomobil sem torej razbral, da gledaš za bencinarjem. Pri vw, škodi so tsi motorji, o njih je bilo, kar veliko napisanega, na začetku bi naj bili problematični, sedaj bi naj nekatere stvari bile odpravljene, verjetno pa še vedno niso ravno pojem zanesljivosti, odločiš se pa tako ali tako sam. Golf je meni osebno vizualno znotraj lepši kot octavia, materiali so se mi tudi zdeli bolj kakovostni, vendar pa je pri nas odpadel predvsem zaradi premajhnega prtljažnika, variant verzija pa ni bila nobenemu doma preveč všeč. Nisi pa nič napisal o budgetu, čemu bo avto namenjen, koliko km letno...
lp

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne avg 11, 2013 1:10 am

trakus je napisal/-a:@For
Glede na to, da si napisal, da sta ti i40 in 508SW prevelika bi ti svetoval, da pogledaš za škodo octavio combi. Novo, sicer limuzinsko verzijo si lastimo doma slab mesec, motor je 1.2tsi 105km, ker ne delamo več kot 15k km na leto, niti močnejšega motorja ne rabimo.Na morje je sicer vozil oče in je bil z tem 1.2tsijem zelo zadovoljen tudi na avtocesti, po 1700km je poraba 6,1l, motor pa je za normalno vožnjo čisto zadovoljiv. Pri opremi je sicer tako, da se pri golfu dobi kakšen bombonček več(vzratna kamera je recimo tak primer za katerega vem sam), drugače pa smo z opremo elegance in nekaj dodatki zadovoljni, edino za kar nam je žal je, da nismo vzeli športnega paketa, kjer so zraven tudi športni sedeži.
Hyundai-ja imamo pri hiši dva, accenta že 17let, zraven rednih servisov so bile menjane, samo žarnice in pa sklopka, mogoče še kaj, sam sicer ne vem točno, z elantro, ki je bila kupljena rabljena pa je bilo malo več problemov, a ničesar resnejšega tako, da po izkušnjah pri naši hiši so hyundai kvalitetni avtomobili, ampak tadva nimata verjetno več nobene povezave z i40 razen poimensko, saj sta precej starejša. :)
Glede golfa, servisi so na 15k km(tudi pri octaviji), mogoče če bi želel večjega pogledaš za variant verzijo. Če boš kupoval normalno velik avtomobil sem torej razbral, da gledaš za bencinarjem. Pri vw, škodi so tsi motorji, o njih je bilo, kar veliko napisanega, na začetku bi naj bili problematični, sedaj bi naj nekatere stvari bile odpravljene, verjetno pa še vedno niso ravno pojem zanesljivosti, odločiš se pa tako ali tako sam. Golf je meni osebno vizualno znotraj lepši kot octavia, materiali so se mi tudi zdeli bolj kakovostni, vendar pa je pri nas odpadel predvsem zaradi premajhnega prtljažnika, variant verzija pa ni bila nobenemu doma preveč všeč. Nisi pa nič napisal o budgetu, čemu bo avto namenjen, koliko km letno...
lp

:shock: :roll: :huh: :evil:

Ne morem verjeti?!?!?! Mislim na tisto kar sem poudaril zgoraj.
Pa to je res bruka! Vsakih 15.000 km na servis?????? Pa kaj so fuknjeni?
Mislim da je to eden od močnih razlogov da se ne odločim za Golfa, ker to podvoji stroške vzdrževanja.

Saj ...priznam da mi je Golf bolj všeč, in če bi bilo več denarja se ne bi sekiral zaradi dražjega avta in dražjega vzdrževanja.....tkole pa v tej krizi.... to ni nezanemarljiv podatek.

A mogoče kdo ve kako je pri Peugeotu in Hyundaiu z servisi?
Mogoče konkretne izkušnje tistih ki so servisirali nov avto na pooblaščenem servisu ...to me pa res zanima?

Glede budgeta ...

Kaj pa vem. Astra ki jo zdaj vozim ima 1.6 (115 KM), je Cosmo paket z nekaj dodatne opreme: biksenon, alarm z senzorji, tempomat, parkirni senzorji zadaj ... mogoče še kaj pa se ne spomnim http://www.mojalbum.com/delirium-2/astra-gtc

Naslednji avto ne sme imeti manj kot to ...mogoče kakšno malenkost več. Sicer nisem preveč obremenjen z dodatno opremo. Zanima me le tisto kar je uporabno in koristno.
Kakšni kozmetični dodatki so mi čisto odveč. Ksenon mi je res fajn, ker me nočne vožnje ubijajo, parkirni senzorji so tudi uporabna zadeva, še posebej ko se jih enkrat navadiš.
Avtomatska klima mora biti, bencinar mora biti ...minimalno 130 KM, ker avti so se zredili in rabijo kakšnega konja več.
Teh 115 ki jih zdaj imam mi čist zadostuje ....mogoče je parkrat v tej vročini zmanjkalo, ko je klima delala na ful. Zato mora biti nekaj več

Pri Golfu sigurno 103 kW-nega (140 KM) ker tisti 105-konjski je sigurno premal.

Pri Oplu ne vem :? ta 1.6 je najbrž isti kot moj? Ali pač ne? ne vem .... :?:
Kaj pa tale 1.4, bi bil boljša izbira? 88 kW ali 103 kW?

Pri Peugeotu in Hyundaiu pa res pojma nimam, pomagajte glede na tisto kar sem zgoraj napisal.....katerega izbrati glede na težo teh velikih limuzin?

Čemu je avto namenjen?

KUĆA - POSO, enkrat ali dvakrat dopust, občasno kakšen izlet, daljša pot.... v bistvu nič posebnega.

Koliko kilometrov?
Evo ...računaj. Avto je star 6 let in ima 165.000 km. To je 27.500 na leto. Skoraj enaka številka je bila tudi z Golfom ki sem ga vozil 6 let.

Hvala trakus za tvoj prispevek in res bi bil vesel še kakšnega nasveta in odgovorov na moja vprašanja. :) ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 15 gostov