Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Radical
Nov uporabnik

PRvi avto

Napisal/-a Radical Po jul 29, 2013 1:15 pm

Kakšno je vaše mnenje o prvem avtu ? Kakšen mora biti in zakaj, koliko ste pripravljeni dati zanj, katera znamka itd.?
Sam lahko povem da bo prvi sigurno Peugeot 206. Denarja ni veliko, in z mati sva zmenjena da jaz vzamem njenega ona pa kupi novega.. Je že kar star in ima nekaj kilometrov pa vendar za takšnega kot sem jaz je dober :)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re: PRvi avto

Napisal/-a Blinder Po jul 29, 2013 1:30 pm

eh če imaš bogate starše lahko tut novega črnega bmw 530d m-optik
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po jul 29, 2013 3:04 pm

Vsak to bo naštel svoje favorite in svoje poglede, tudi jaz :)

Prvi avto. Do nekje 1.500-2.000e, če je zmožnost, tudi več. 1.4 motor z 75 KM je za začetnika čisto dovolj, po mestu se lepo premakne, po AC gre pa še vedno 160-170 in preden se gre na močnejšega, se dobi občutek za vožnjo ter kako se avto obnaša. Varnost je tudi pomembna, tako da bi gledal da ima avto vsaj 2 airbaga, ABS, avt. klimo (to sem pač jaz, ročne nit videt nočem), da je ohranjen in ne preveč obtolčen. Tempomat je tudi zaželjen, ni pa pogoj.

Aja, pa nikakor renoja. Sem pristaš peugeotov in bi navijal za 106, 206 ali 306.

Tako bi kupil za svojega sina/hčero, kot prvi avto. Drugi avto si pa naj sam kupi kar hoče, zarad mene M5 ali pa S8.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 To jul 30, 2013 8:43 am

Blinder je napisal/-a:eh če imaš bogate starše lahko tut novega črnega bmw 530d m-optik

535xd m-optik če že :)
Slika

frooteg
Nov uporabnik

Kraj: Republic of Quotle

Napisal/-a frooteg To jul 30, 2013 1:01 pm

aklan86 je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:eh če imaš bogate starše lahko tut novega črnega bmw 530d m-optik

535xd m-optik če že :)

eh .. pol raj M550d

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 To jul 30, 2013 1:42 pm

Radical je napisal/-a:Kakšno je vaše mnenje o prvem avtu ? Kakšen mora biti in zakaj, koliko ste pripravljeni dati zanj, katera znamka itd.?
Sam lahko povem da bo prvi sigurno Peugeot 206. Denarja ni veliko, in z mati sva zmenjena da jaz vzamem njenega ona pa kupi novega.. Je že kar star in ima nekaj kilometrov pa vendar za takšnega kot sem jaz je dober :)

Takšen kot drugi, tretji ali pa deseti avto ... odvisno za kaj ga rabiš.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To jul 30, 2013 1:58 pm

gusti85 je napisal/-a:

Se strinjam. Kaj je zdaj pomebno kakšen je prvi avto? Gledaš rang za katere imaš dovolj denarja in izbereš tistega, ki ti je najbolj všeč. Ampak nekateri bi spet radi neko znanost delali iz tega. Matr, saj folk se še vsrat ne bo znal več. Že zdaj imajo nekateri probleme s tem :roll:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jul 30, 2013 2:02 pm

cruiser1 je napisal/-a:
gusti85 je napisal/-a:

Se strinjam. Kaj je zdaj pomebno kakšen je prvi avto? Gledaš rang za katere imaš dovolj denarja in izbereš tistega, ki ti je najbolj všeč. Ampak nekateri bi spet radi neko znanost delali iz tega. Matr, saj folk se še vsrat ne bo znal več. Že zdaj imajo nekateri probleme s tem :roll:

podpis :lol:

Še najmanj razumem tisto, da "mora bit" prvi avto zjajcan, da ga kao ne rabiš čuvat pa "ne sme" imeti več kot 50KM, ker ga drgač "ne moreš obvladovat"?!?!
Kar pomeni, da eni že v štartu računajo na totalko :roll: Res pametno razmišljanje. Jaz takim sploh izpita ne bi dal.

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann To jul 30, 2013 11:08 pm

Po mojem skromnem mnenju bi prvi avto moral biti manjši (a ne premajhen), torej kašen subkompakt-kompakt, pa z kako 1.2-1.4 mašino od (od 60 do 90 konjev, odvisno od okusa in števila ventilov :D). Pa išči avto vsaj z čelnima airbagoma in ABS-om, ker se še vedno nažalost veliko nesreč dogaja med vozniki začetniki. Moj prvi avto je bil Citroen Saxo 1.1i SX. Francoski mlinček, ki se rado vrti, s 60 konji ob masi 820 kg sem se lahko spodobno premikal, opreme nisem pogrešal (jebeš fitnes, volan brez serva je za dedce :D). Bi ga še imel, vendar so pri meni doma še razmišljali po tisti zaostali maksimi:"prvi avto je za to da se znuca".

Ni sploh problem če je avto malo močnejši, le to te zna morda malo več počiti po žepu ker si mlad voznik. Drugače je tole kar si navedel (Peugeot 206) krasna izbira, sploh pa z DePalmovim predlogom (1.4, 75 konjev).

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr jul 31, 2013 7:13 am

Rauchmann je napisal/-a:Po mojem skromnem mnenju bi prvi avto moral biti manjši

Traparija.

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Sr jul 31, 2013 8:19 am

Je pa tudi ali ti avto kupiš iz denarja, ki si si ga sam prislužil ali pa če ti ga kupijo starši, verjetno boš bolj pazil na avto če si ga sam kupiš

@Rauchmann, pa niti ne, ker se je recimo dobro privadit na večje od začetka, ni pa zdaj "avtobusa" treba kupit, je pa res da je manjše vozilo cenejše vzdrževat, kot večje

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Sr jul 31, 2013 9:18 am

sparky je napisal/-a:Je pa tudi ali ti avto kupiš iz denarja, ki si si ga sam prislužil ali pa če ti ga kupijo starši, verjetno boš bolj pazil na avto če si ga sam kupiš

@Rauchmann, pa niti ne, ker se je recimo dobro privadit na večje od začetka, ni pa zdaj "avtobusa" treba kupit, je pa res da je manjše vozilo cenejše vzdrževat, kot večje

Sploh ni nič narobe s tem da je avto velik, kakor kdo zmore vzdrževat in vozit. Svak in prijatelj sta oba imela laguno za prvi avto pa se nista nič pritoževala.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr jul 31, 2013 3:41 pm

Sicer je pa to čisto osebna preferenca. Jaz sem za prvi avto hotel nekaj majhnega, sedaj imam kupeja in ne grem več na male avte, samo na večje.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Sr jul 31, 2013 4:56 pm

Rauchmann je napisal/-a:Po mojem skromnem mnenju bi prvi avto moral biti manjši

Nvm zakaj vedno vsi to pišete. Jaz sem od prvega dne ko sem naredil izpit vozil čisto novega karavana ( mi je oče zaupal, ker je vedel da pazim na stvari), pa smo imeli pri hiši še dva majhna avta (clio, ibiza). Vedno se mi zdi boljši občutek vožnje v večjem avtu, kot pa v majhnem. Imam pa res trenutno Ibizo, ki pa jo sam nebi nikoli kupil, če jo nebi dobil skoraj zastonj.

Prav tako pa ne vem zakaj je vzdrževanje večjega avta dražje kot manjšega. Če imaš npr. megana in megana karavana boš servise in vse plačeval enako. Nikjer pa ne piše, da si moraš za prvi avto kupit najvišji razred.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr jul 31, 2013 10:15 pm

zdej, mladi ponavadi kupijo tisti avto, ki jim je všeč, po možnosti še kak coupe, samo
da lepo zgleda, pa čeprav se morajo potem celo leto sošolci basat skozi prva vrata

najbolje je, da vsak kupi avto, za kar ga potrebuje:
- če se večinoma vožiš sam in mestne vožnje potem si kupiš en mali avto
- če se vas bo vozilo več v vozilu, potem si kupiš en malo večji oz. beri udobnejši avto

glede varnosti, pa za začetnika nujno ABS in pa AIRBAGI, vsaj to

glede financ, če se kupi avto za manj kot 2 jurja, je najbolje kupit poznan avto, ki veš da je bil redno servisiran

ubistvu dosti folka kupi poznan avto, ki vedo da je bil redno servisiran in da je prejšnemu lastniku delal bp, in ga ne prodaja,
ker ne bi delal - pa ni važna oblika in velikost vozila. Pri nakupih starejših avtov, je tak nakup verjetno še najbolj ziher

Lp
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Sr jul 31, 2013 10:43 pm

Moj prvi avto je Ford Mondeo... sicer je malo drazje zavarovanje ampak ni neke panike. Izpit sem imel pred naupom dobri 2 leti, ampak sem v teh dveh letih nabral kar nekaj km predvsem mestnih(dostava). Poleg tega je velika razlika v voznji in parkiranju, da ti ne pomaga kaj dosti ce imas prvi avto nekega manjsega. 2 leti sem se vecinoma vozil s cliotom, ki ga lahko potisnes ali obrnes v vsaki luknji, sedaj pa ne morem. Na novo sem moral dobiti obcutek za dolzino avta in vse (clio vs. Mondeo je skoraj meter razlike). Tako, da ti jaz svetujem kupi avto kaksnega potrebujes in ga lahko tudi vzdrzujes. Ne se ozirat na to kaj drugi pravijo, se posebej na to da naj bo mali avto. Meni vsi pravijo kaj mi bo tak avto ce se vozim sam. Ko pa se kaj vecjega pelje je pa zakon...
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Če avg 01, 2013 1:19 am

Dobro no, križat me ravno ni treba, ker sem predlagal manjše vozilo. Kakor komu paše, sem pač zagovornik postopnega napredovanja :-D

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Če avg 01, 2013 7:44 am

Rauchmann je napisal/-a:Po mojem skromnem mnenju bi prvi avto moral biti manjši (a ne premajhen), torej kašen subkompakt-kompakt, pa z kako 1.2-1.4 mašino od (od 60 do 90 konjev, odvisno od okusa in števila ventilov :D). Pa išči avto vsaj z čelnima airbagoma in ABS-om, ker se še vedno nažalost veliko nesreč dogaja med vozniki začetniki. Moj prvi avto je bil Citroen Saxo 1.1i SX. Francoski mlinček, ki se rado vrti, s 60 konji ob masi 820 kg sem se lahko spodobno premikal, opreme nisem pogrešal (jebeš fitnes, volan brez serva je za dedce :D). Bi ga še imel, vendar so pri meni doma še razmišljali po tisti zaostali maksimi:"prvi avto je za to da se znuca".

Ni sploh problem če je avto malo močnejši, le to te zna morda malo več počiti po žepu ker si mlad voznik. Drugače je tole kar si navedel (Peugeot 206) krasna izbira, sploh pa z DePalmovim predlogom (1.4, 75 konjev).

Praviš, da je med začetniki veliko nesreč. Zdaj mi pa povej v katerem avtu bi raje sedel, če že slučajno pride do nesreče, v saxoju ali npr. passatu? Ker tvoje trditve zakaj predlagaš manjši avto so si rahlo nasprotujoče.

TheBurn22
Nov uporabnik

Napisal/-a TheBurn22 Če avg 01, 2013 8:00 am

Tudi moj prvi avto je bil Ford Mondeo(limuzina), občasno sem pa vozil tudi karavana. Meni osebno večji avti z malo več moči bolj odgovarjajo. Sej 75 ali pa 90 KM je dosti za po mestu, pa če si sam v avtu, drugače je pa nepremičnina.
Po enem letu vožnje večjih avtov, sem pa dobil priložnost za nakup dobro ohranjenega malčka, ki je glede vzdrževanja super saj je bilo v dveh letih in pol izrednih okvar za slabih 200€(zelo prijazno za študentsko denarnico), čeprav je avto 98 letnik. Vendar bo šel počasi od hiše, ker primanjkuje prostora in pa moči(75KM).

Če bi sam še 1x izbiral bi izbral večji avto in pa obvezno mora biti nemškega ali pa japonskega porekla oz. še Volvo pride v poštev.
Samo Francoza ne, ker mislim, da ne poznam vrstnika, ki si je kupil za prvi avto Francoza pa, da nebi menjal pol avta.Te že na začetku mine do avtov.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če avg 01, 2013 8:30 am

Pred 10 leti prvi reg.avto škoda favorit
Takrat, ko sem ga kupil je bil star 9 let in cena okoli 1000 evrov
Kaj danes dobiš za 1000 evrov in 9 let star avto...cene avtov so šle nedvomno dobr gor. Oprema pa še danes se prodajajo avti s servo, klima, abs, airbag, el.pomik stekel, cz in to je to za nižjo vrednost pa še vedno stane avto 2500 evrov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov