Mogoče kdo ve kje se giblje cena novega in kakšni so kaj popusti pri Volvu? Pač zdi se mi da imajo še precej lufta. Vsaj cena se mi zdi zelo maloprodajna, nikakor za testni avto. Kot bi želeli zaslužit toliko kot pri novem. Kaj menite?
In še RSL levec, kdo pozna kako se tam dela s testnimi avti?
Cena po ceniku tega V60 se je gibala med 40-45k evri. Prodali kot vidiš ga niso, se mi pa zdi čudno da je 2012/8, ker 2.0T že kar nekaj časa ni več v Volvo ponudbi, mislim da že vsaj dve leti ne, ga je nadomestil T5 (v EU tudi 2.0T). Pa še test limuzinskega bratca: http://www.avtomobilizem.com/testi/volv ... 5-04-2011/
Lahko ti povem, da je avto v Levcu že zelo dolgo časa. Skoraj 100% sem, da je bil v salonu že leta 2011 in je bil potem samo registriran 2012, kot testno vozilo. Vem zato, ker sem ga že gledal, samo nisem prepričan ali je bilo to nekje v oktobru 2011 ali kasneje v februarju 2012... Drugače pa testnih vozil (vsaj Volvotov) ne dajo ravno zelo radi od sebe... mislim, da so ga bolj vozili "domači" zaposleni, predvsem familija Podmiljšak, s tem da to samo špekuliram in ne mislim nič slabega.
Hočem samo reči, da se da verjetno za neko pametno ceno še dogovorit...
Avto stoji v Levcu vsaj od Aprila 2011. Takrat sem se namreč tudi sam zanimal zanj. Takrat je bila cena skoraj 42k€, kasneje spuščena na malonkost pod 37k€, sedaj kot vidim malo pod 30k€, kar je za opremo in motorizacijo po mojem ugodno. Po ceniku mislim, da je bila cena leta 2011 cca 45k€. Motor svojih 203 KM sicer ne kaže (sploh v kombinaciji za avt. menjalnikom, ki sem ga imel priložnost voziti) poraba pa med 9-11 l/100km. Kar se tiče pa popustov pa v letu 2011 ni bilo mogoče dobiti več kot 4-7% na ceno novega po naročilu (odvisno od motorja), za testne pa po mojih izkušnjah niti 1% glede na oglaševano ceno, ki je bila cca 8-10% pod ceno po ceniku. Je pa situacija na trgu precej drugačna kot je bila 2011.
Če te zanima še kaj specifičnega o V60 pa lahko tudi na ZS.