Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Kam so zginli DTI motorji? Megan ali Laguna?

Napisal/-a lisko So avg 17, 2013 8:27 pm

Gledam ze lep cas avto net...en cas sploh ni blo kakega navadnega 1.9 dizla( kot moj). Poleg tega niti enga dti modela....ostalih pa komaj pescica....lan jih je blo dosti vec...kam so zginli? Dejansk na odpad al se vozijo in jih nocejo prodat?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

bizgec
Novinec

Re: Kam so zginli DTI motorji? (Renault)

Napisal/-a bizgec Ne avg 25, 2013 11:30 am

lisko je napisal/-a:Gledam ze lep cas avto net...en cas sploh ni blo kakega navadnega 1.9 dizla( kot moj). Poleg tega niti enga dti modela....ostalih pa komaj pescica....lan jih je blo dosti vec...kam so zginli? Dejansk na odpad al se vozijo in jih nocejo prodat?

Po moje so dobri pa jih ne prodajajo komur služijo v redu. Pred 14 dnevi sem prodal mojo laguno 1.9dti. Služila mi je odlično,prevoženih skoraj 260.000 km. Ponudila se mi je prilika in sem kupil scenica 2.0 dci,110 kw,automatic z prevoženimi 34000 km. Le upam lahko,da mi bo služil kot laguna :D . lp

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Ne avg 25, 2013 12:00 pm

Moja rja in še marsikateri drug primerek s temi sajevčki pod haubo so šli na jug :mrgreen:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne avg 25, 2013 5:31 pm

LOL uni zadnji pa še kr taksi nalepke :D

OK lagune sem jaz tud najdel....
Ampak bolj ko lagune iscem kaj drugega s tem motorjem....Tud par cliotov obstaja....espaci...megani....
Laguna je mogoč malo prevelika....se pa počas išče drug avto...in tile motorji so sila enostavni za vzdrževanje in pa dokaj pocen se jih da porihtat.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne avg 25, 2013 7:09 pm

Imaš tudi ene par kangl pa par Scenikov DTI 1.9 so vsi :D V glavnem so vsi ob zadnje preme oziroma torzije :lol:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po avg 26, 2013 3:33 pm

Razloz kaj vec? Ker prvic slisim, da bi renault mel tezave z zadnjo premo. Ce pa ze...pa pridejo puse 10-20 eur...
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To avg 27, 2013 6:28 am

lisko je napisal/-a:Razloz kaj vec? Ker prvic slisim, da bi renault mel tezave z zadnjo premo. Ce pa ze...pa pridejo puse 10-20 eur...

Pri Kangoojih je bil baje problem z amortizerji in je pri zadnji premi rada počila torzija. Zadeva se je rešila z drugim amortizerjem ki je delal v obe smeri in torzija ni več pokala. Se je pa kar nekaj Kangoojev uleglo na trebuh zaradi te okvare. V bistvu podobna težava kot pri drugih Renaultih kjer so pokale vzmeti.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo To avg 27, 2013 11:42 am

tristan01 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Razloz kaj vec? Ker prvic slisim, da bi renault mel tezave z zadnjo premo. Ce pa ze...pa pridejo puse 10-20 eur...

Pri Kangoojih je bil baje problem z amortizerji in je pri zadnji premi rada počila torzija. Zadeva se je rešila z drugim amortizerjem ki je delal v obe smeri in torzija ni več pokala. Se je pa kar nekaj Kangoojev uleglo na trebuh zaradi te okvare. V bistvu podobna težava kot pri drugih Renaultih kjer so pokale vzmeti.

Lp Tristan01

Pri katerih Renaultih to!? :shock:

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To avg 27, 2013 12:02 pm

Twingoti pa Clioti II so bli kr popularni na tem področju, vsaj kar se vzmeti tiče. Za preme pa tut jaz prvič slišim. :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr avg 28, 2013 8:37 am

Badzo je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:

Lp Tristan01

Pri katerih Renaultih to!? :shock:

Saj o tem je bila tudi tema na našem forumu. Evo sem našel temo v kateri R4GTL pojasnjuje zakaj torzije pri Kangoojih pokajo.

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=47544&hilit=torzija+kangoo

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So avg 31, 2013 10:03 am

Pa kje ste zdej kanguja najdl :D
Lagun je nekaj a se mi ne dopadejo preveč čeprav je v igri...
Bolj kot to se išče kaj v stilu megana in espaca v igri je še tudi scenic RX4 ampak jih je hudo mal. Vse je seveda v karavanski različici in pa DTI motor, ki je dobri klasičen dizel katermu nardiš generalko in ti vrne vso veselje.
Edini pogoj je , da avto ni bil zaleten, da nima rje in da nima čist zluftanega podvozja.
Slika

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 So avg 31, 2013 4:36 pm

Imel Megana 1.9 DTI (80 PS) . Eno leto le. Skoraj bankrotiral zraven. Lep je bil res imel veliko opreme, to pa je tudi vse. Sam ti pa itak veš vse popravit in uredit, tako, da je to zate super.
Moj se sedaj nekje pa Albaniji vozi (resno!!!!), če se še res. Edina svetla točka, je bila poraba, ki je znašala pod 4,5 l.
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So avg 31, 2013 4:59 pm

maius28 je napisal/-a:Imel Megana 1.9 DTI (80 PS) . Eno leto le. Skoraj bankrotiral zraven. Lep je bil res imel veliko opreme, to pa je tudi vse. Sam ti pa itak veš vse popravit in uredit, tako, da je to zate super.
Moj se sedaj nekje pa Albaniji vozi (resno!!!!), če se še res. Edina svetla točka, je bila poraba, ki je znašala pod 4,5 l.

Jah sej to je mogoč navadnemu smrtniku težko razumet....A komplet deli za ta motor pridejo pod 300 eur ( vsa tesnila,tesnilo glave,tefloni,obročki,ležaji,jermeni...).Obnova pumpe in šob okol 300 eur...Tle je še pol edin turbina ki bi prišla okrog 300 eur.
Počas mu potem še menjaš sklopko (celo za cliota imam ponudbo 100 eur za delo.....tko da niti ne vem če bi se sam lotil...) in porihtaš podvozje, ki pa je pri renoju tko na pol zastonj. Pa je avtek za manj kot jurja pa pol porihtan in se veselo vozi....
Od opreme je dovolj, če mu dela servo in pa CZ.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne okt 06, 2013 9:14 pm

Pocas bo zaradi potreb (odaljenost od sluzbe) in se cesa drugega, treba zacet gledat se enga dizla...
Jeep nardi sedaj piclih 5tisoc km letno (vozi ga punca) ampak casi se spreminjajo...tako da ali bo sel na stran kot tretji avto (za vikende,offroad izlete,vleko prikolice...) ali bo sel v prodajo (zadnja opcija).
Gledam pa lagune ali megane. Pogoj je DTI motor, katerga z lahkoto porihtas. Zanimajo me izkusnje s tema dvema voziloma. Cene so priblizno enake...
Torej kaj ima kter vec...v cem je bolsi...prostornost...
Slika

gasolinedream
Uporabnik

Re: Kam so zginli DTI motorji? Megan ali Laguna?

Napisal/-a gasolinedream Ne okt 06, 2013 11:09 pm

- Megane se iz vidika stroškov vozi na 175/70r13, laguna na 195/65r15. Razlika v ceni za komplet gum ni zanemarljiva.
- Laguna se je meni zdela mehkejša (bolj plava). Mogoče je bila razlika v opremi in posledično v sedežih, mogoče v podvozju.
- Laguna je bolje opremljena (elektrika tu pa tam, z plusi in minusi)
- Praktičnost pa, oba imata 5 vrat. Spredaj je tudi v meganeu dovolj prostora za normalno velikega človeka. Zadaj nisem sedel v nobenem avtu.
- Megane se znotraj lepo razdira in sestavlja (menjava žarnic za armaturko cca pol ure z povprečno levimi rokami), za laguno ne vem.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Po okt 07, 2013 5:18 am

lisko je napisal/-a:Pocas bo zaradi potreb (odaljenost od sluzbe) in se cesa drugega, treba zacet gledat se enga dizla...
Jeep nardi sedaj piclih 5tisoc km letno (vozi ga punca) ampak casi se spreminjajo...tako da ali bo sel na stran kot tretji avto (za vikende,offroad izlete,vleko prikolice...) ali bo sel v prodajo (zadnja opcija).
Gledam pa lagune ali megane. Pogoj je DTI motor, katerga z lahkoto porihtas. Zanimajo me izkusnje s tema dvema voziloma. Cene so priblizno enake...
Torej kaj ima kter vec...v cem je bolsi...prostornost...

Moja malenkost pa ti predlaga 2.4 jtd. Navora kolk češ, zelo ugodna poraba ter fenomenalna zvočna kulisa ko se odločiš sčistiti kanale v glavi :mrgreen:

Je pa tudi dobr da znaš sam šraufati oops
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po okt 07, 2013 7:29 am

Laguna je glede vožnje precej boljši avto, udobnejši, lahko se pelješ malo dlje brez da bi te vse bolelo. Imamo službeno, sicer bencinarja, pa se lepo vozi, okvar načeloma nobenih.

brko00
Nov uporabnik

Napisal/-a brko00 Po okt 07, 2013 9:34 am

Jaz lahko podam mnenje za megana 1,9 DTi, 80KM. Imam letnik 2002, prvi lastnik, prevozil do sedaj 168 kkm. Enkrat sem menjal nek senzorček na motorju (10EUR), oba zadnja amortizerja ter jermenico na alternatorju. Avto sicer redno servisiram na 15 kkm (olje, filtri). Veliki servis za ta avto je na 75 kkm, tako, da sem do sedaj opravil že dva. Pri prvem sem menjal le jermen, šponar in vodno črpalko, pri drugem pa poleg tega še vse rolce. Ob drugem velikem servisu sem zamenjal še diske, ploščice, nosilec motorja. Cene se mi ne zdijo pretirane, se je pa treba izogniti (pre)dragim pooblaščenim servisom. V glavnem, jaz sem z avtom zelo zadovoljen.
PS: Sem pred kratkim razmišljal, da bi ga prodal in kupil cca 3 leta starega Modusa pa me je žena prepričala, da je še zmeraj lahko pri hiši :D

LP. Brko

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po okt 07, 2013 2:33 pm

Brko in kok ga cenis?
No to so podatki...gume...redno vzdrzevanje...
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: alexwell, Google Adsense [Bot] in 13 gostov