Zmaj78 je napisal/-a:Jaz bi predlagal še pogled k Mazdi6 2.0D, za ta denar morda že dobiš 2.generacijo 6-ke.
ghandaed je napisal/-a:407 1,6hdi, facelift pa si zmagal!
Sicer 407ka z 80kw motorjem ni dirkalnik, ampak za vsakodnevno relacijsko voznjo je cisto ok. Pleh ne rjavi, avto je prostoren, udobje je za moje pojme super. Motor ni problematicen, kaj vec kot antipollution napake niti nimas za pricakovat, ce je le bil ustrezno vzdrzevan (FAP filter, sobe, turbina... kot pri vseh dizlih), poraba je pa smesna.
jony je napisal/-a:ghandaed je napisal/-a:407 1,6hdi, facelift pa si zmagal!
Sicer 407ka z 80kw motorjem ni dirkalnik, ampak za vsakodnevno relacijsko voznjo je cisto ok. Pleh ne rjavi, avto je prostoren, udobje je za moje pojme super. Motor ni problematicen, kaj vec kot antipollution napake niti nimas za pricakovat, ce je le bil ustrezno vzdrzevan (FAP filter, sobe, turbina... kot pri vseh dizlih), poraba je pa smesna.
Peugeot 407 mi je bil zmerej zanimiv, faceliftan je od leta 2008 dalje? Pa je avto dovolj močan, da naložiš prtljažnik + še kufer na streho, ali je potrebno poseči po 2.0 hdi? Sedanji družinski avto (citroen 1.6 110 km bencin) je na takšni relaciji praktično mrtev.
~toMmy~ je napisal/-a:A nima 308 tud kar konkreten "plug" spredaj?
renault_dti je napisal/-a:1.6 hdi je prešvoh za tak avto, to je avto za eno osebo relacija/AC. Ga je imel sodelavec pa ko se nas je usedlo 4 komade v avto je bil precej nepremicnina, sploh razni klanci ipd, ti pa če še misliš kovček na strehi vozit ufff....samo matranje avta in voznika. Jaz bi rajši 2.0 , poraba je ista, vožnja pa dosti bolj smooth.
Zakaj si se zapičil ravno v 407ko ? Imaš še kup drugih karavanov v tem cenovnem rangu. Sedaj bo forum skočil v zrak in hitel razlagat, da temu ni tako,pa vendar ne morem mimo.....s temi Peugeot dizli so sami križi. Saj motorji so praviloma neproblematični, ampak vedno nekaj crkuje.
Vztrajniki crkujejo oz. ropotajo že pri 100k km in ravno toliko zdržijo, ko jih menjaš. Dihtunge glave se menjujejo pri 150k km. DPF ima konstantne izpade. Ekrani so v riti, Ventilator klime ima svojo pamet, elektronika je spet razred zase, hladilni sistem je poddimenzioniran v vsakem večjem klancu se temperatura dvigne proti rdečem....
Pred nakupom obvezno pelji na servis pregledat avto, da ne boš potem razočaran.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov