a4 je napisal/-a:škoda da ni normalnega bencinarja brez turbine. če bi bil, bi golf bil perfekten avto
sicer pa razmisli o 1.6TDI. meni so bili 90 konjski zelo všeč. nizka poraba in udobna vožnja do 150km/h (več itak ne rabiš)
ampak zdaj jaz govorim o golfu VI, v glavnem pojdi na testno vožnjo z dizlom. mene prepriča in bi ga imel čeprav delam samo 30km dnevno (zaradi €€ ga nimam)
a4 je napisal/-a:škoda da ni normalnega bencinarja brez turbine. če bi bil, bi golf bil perfekten avto
a4 je napisal/-a:sicer pa razmisli o 1.6TDI. meni so bili 90 konjski zelo všeč.
a4 je napisal/-a:
sicer pa razmisli o 1.6TDI. meni so bili 90 konjski zelo všeč. nizka poraba in udobna vožnja do 150km/h (več itak ne rabiš)
ampak zdaj jaz govorim o golfu VI, v glavnem pojdi na testno vožnjo z dizlom. mene prepriča in bi ga imel čeprav delam samo 30km dnevno (zaradi €€ ga nimam)
tristan01 je napisal/-a:A si tule malce pomešal zadeve? 122KM različica je 1.4 TSI motor, ki je tudi imel svoje napake. Težave z verigo pa so se pojavljale pri 1.2 TSI, ki pa ima v najmočnejši različici 105KM
ban je napisal/-a: ostajam pri nakupu golfa.
For je napisal/-a:Tudi sam sem v tej fazi, in se odločam med Golfom, Astro, in i40.
Edino kar me pri golfu mika je DSG in obljubljena poraba 122konjskega in 140konjskega motorja. Če je pa zanesljivost vprašanje, potem me niti to ne zanima. Sem imel namreč zelo slabo izkušnjo z Golfom IV, tako da so tiste travme še zmeraj prisotne.
Vse drugo pri Golfu je nekonkurenčno: cena, servisi, dizajn, financiranje ... zanesljivost?
uros11 je napisal/-a:Primerjava gajbice od berlingota z golfom mi ne sede, ker je isto, kot da bi primerjal lojtrnik z limuzino.
a4 je napisal/-a:in tisto ko mi nekdo mazdo omenja... tisto pač ni golf bencinar ampak mazda
.com je napisal/-a:For je napisal/-a:Tudi sam sem v tej fazi, in se odločam med Golfom, Astro, in i40.
Edino kar me pri golfu mika je DSG in obljubljena poraba 122konjskega in 140konjskega motorja. Če je pa zanesljivost vprašanje, potem me niti to ne zanima. Sem imel namreč zelo slabo izkušnjo z Golfom IV, tako da so tiste travme še zmeraj prisotne.
Vse drugo pri Golfu je nekonkurenčno: cena, servisi, dizajn, financiranje ... zanesljivost?
i40 je ''krava'' proti astri in golfu (hothatch) zato je malo nesmiselna primerjava... če pa ostanem pri omenjenem razredu golfa in astre...
če se ustavim pri motorju: še zdaj mi ne gre iz glave tisti motor pri astri 180KM ... ja nevem kje jih skriva, raje recite, da jih ima 120, pa pika...
medtem ko vag grupa pove realno oz. malo manjšo moč, kot je v resnici... torej, 122 jih ima dejansko 120+, 140 dejansko 140+.... ...
menjalnik: reciva, da je DSG top menjalnik, iz katerega imaš izpeljanke v top avtomobilih po svetu... samo malo ga moreš bolj pazljivo prestavljat...torej, reciva, iz P v D, počakaš pol sekunde in gasa... nekaterim se kvari, ker skoraj med prestavljanjem ročice že gas tišijo... potem je pa dsg kriv...![]()
poraba... odvisna od noge...lahko je šparoven, lahko pa kar golta bencin(tako 122 kot 140km različica) reciva jaz imam porabo na 6000km(ali kolikor že meri...) 6.8l/100km, na 17'' (pozimi pa isto na 16'') relacija velenje-lj po avtocesti, tempomat na 150, razen v tunelih 110 poraba 7l... danes npr. sem ga vozil bolj sunkovito(gas-bremza), hitro(160-180kmh) in porabi neprijazno, pa je bila povprečna poraba 7.8l
servis: če se malo znajdeš, so tamali servisi okoli 80-100eur, večji pa do 200eur.... mislim, da ima opel dražje servise...
zanesljivost: loterija... jaz imam že skoraj 100000km v 3,5h letih, pa še zmeraj brez kakršnih koli težav...
kolega yashica pa ima take probleme, da glava boli... pa isti motor, isti letnik...vse...
na kratko vse... LP
.com je napisal/-a::D glede ''krave'' ...mišljeno je bilo kot večji, daljši in neprimerljiv avto z astro in golfom...
če že primerjaš več avto za isto ceno, potemtakem 1000% pride v izbor octavia...
preverjena vag tehnologija in smernice, ni tako vesoljski kot i40(posebej znotraj), cenejši rezervni deli in kot že prej omenjeno, servisi...
p.s. glede servisa... olje po 15kkm je že nikakvo, kaj šele pri 30kkm... pač, če želiš avtu dobro, dejal servise na 15, po želji jih pa lahko tudi na 50kkm, saj je navsezadnje tvoj avto...(seveda ob tem odpade garancija)
v nemčiji imajo LL(longlife) servisne intervale(30kkm), ampak oni delajo v enem šusu 200km + ... pri nas je pa praksa...vžgeš motor, 500m, ugasneš... vžgeš, 3km, vgasneš... in to pač terja nek davek...
glede motorja 1.6tdi 105km... imel sem ga na testu(2dni) in moram reči, da se bil presenečen na odzivnostjo in eksplozivnostjo pri mestni vožnji... zanimivo, če bi bil jaz osebno nezahteven in se vozil samo po mestu, bi ga brez razmisleka vzel... za na AC pač ni(moje mnenje seveda)
dober kompromis med porabo in močjo je (bil) motor pri golfu 6... 2.0tdi 110KM, s čipom komot na 150KM... samo tega pri sedmici ni več...
Po forumu brska: tomzzi in 5 gostov