Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lovecar
Nov uporabnik

koliko popusta lahko dobiš na avto?

Napisal/-a lovecar So avg 31, 2013 6:15 pm

Koliko popusta lahko dobimo??? Doben se ob nakupu avta na to ne pozanima, no nekateri se že ampak vedno lahko iztržimo več. Na primer je kia edini pošteni prodajalec ki je napisal že v cenik informacije o popustih.
Moj cilj je ta da bi čim več oseb lahko izskoristili te popuste saj avto lahko pocenijo tudi 2000€ to je dosti ampak če se ne pozanimamo damo več kot bi lahko.
Napišite svoje izkušnje z popusti.
Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: koliko popusta lahko dobiš na avto?

Napisal/-a tristan01 So avg 31, 2013 6:33 pm

lovecar je napisal/-a:Koliko popusta lahko dobimo??? Doben se ob nakupu avta na to ne pozanima, no nekateri se že ampak vedno lahko iztržimo več. Na primer je kia edini pošteni prodajalec ki je napisal že v cenik informacije o popustih.
Moj cilj je ta da bi čim več oseb lahko izskoristili te popuste saj avto lahko pocenijo tudi 2000€ to je dosti ampak če se ne pozanimamo damo več kot bi lahko.
Napišite svoje izkušnje z popusti.
Hvala za odgovore

Dragi lovecar, namesto da sprašuješ po forumih, se raje odpravi od trgovca do trgovca in vprašaj... Eno so oglaševani popusti, drugo pa končna cena vozila ki jo boš plačal in je odvisna le od tvojih pogajalskih sposobnosti. Sam sem recimo pri nakupu Golfa pred dobrimi 3 leti dobil več kot 3.000 EUR popusta na ceno po ceniku (podobne popuste so ponujali ko se je Golfova VI generacija poslavljala in smo vsi pričakovali naslednika).

Če se odločiš za nakup BMW serije 3 v trenutni akciji (Eurobasket), je avtomobil znižan na 27.000 EUR in nekaj drobiža, pa še lep kup opreme ima avtomobil (redna cena po ceniku mislim da je blizu 35.000 EUR). Ford ponuja na Focuse popust 4 ali celo 5.000 EUR (glej jumbo plakate ob cesti). Sem pa prepričan da je pri vseh avtomobilih še maneverskega prostora za kakšen manjši popust ali brezplačen kos dodatne opreme ali pa komplet zimskih gum...

Glede na tvoja vprašanja in beganja po forumu pa se bojim da te trgovci z vozili ne bodo preveč resno jemali, temu primeren pa bo iztržek pri popustih.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po sep 02, 2013 9:42 am

Popolnoma odvisno od sezone, prodajalca, avtomobila...

Clio, ki smo ga kupili, je po konfiguratorju nanesel skoraj 15 tisočakov. Popusta je bilo za dobrih 3000 €. Gledal sem Golfa VI 1.4 TSI Sidharta in se takrat namenil za 16 k€, kar mi je bilo izredno ugodno, ne pa tudi dosegljivo, kot se je izkazalo :lol:

Po drugi strani je pa stranka za MB B klaso dobila na 26 k€ vsega skupaj 1000 € popusta.

Kia ima pa tiste jokerje, ki jih izjemno uspešno trži in tako avte prodaja praktično brez popustov. Dokler ne pride nekdo, ki ima zajeten tošel in je, seveda, upravičen do popusta :roll:
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po sep 02, 2013 10:33 am

Škoda Octavia iz 27.500 na 24.800.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po sep 02, 2013 11:10 am

Za golfa pred leti cca 8% glede na ceno iz cenika.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Po sep 02, 2013 11:35 am

pri VWju je tako, da če ravno ni ali brez opreme ali testno vozilo; torej novo s srednjo opremo in naprej... 10%
| GOLF 6 in 7 | TSI power |
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov