Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

strittko
Nov uporabnik

katalogi starejših avtomobilov

Napisal/-a strittko Ne sep 01, 2013 10:08 am

Takole je - kupujem avto;))) Ker mi vzhodjnaki nikakor ne sedejo, budget je nekej do 15keur, imam pa rad konfort, sem odločen da kupim do 3 leta star avto, nemca. Passat mi je prešpartanski za svojo ceno, kolebam med bmw e90 (318, 320) in audi b8 (a4).
Do sedaj sem imel iz ITA uvoženega megana in navadil sem se na polno opreme, ob rednem vzdrževanj avto še sedaj dela u nulo. Zaradi te izkušnje nimam predsodkamo uvoženem avto z do 130kkm, z znano zgodovino. Golf je predrag za to kar ponuja, novi modeli francozov mi ne sedejo. Torej bavaria ali audi. Rad pa bi prišel do katalogov teh dveh avtov, da pregledam opremo, variacije...Ima kdo namig oz. link kjer bi našel te kataloge?

In seveda - kaj bi po vašem vzeli vi? Eleganco ali športnika ;)

hahehihoh
Uporabnik

Re: katalogi starejših avtomobilov

Napisal/-a hahehihoh Ne sep 01, 2013 10:25 am

strittko je napisal/-a:Takole je - kupujem avto;))) Ker mi vzhodjnaki nikakor ne sedejo, budget je nekej do 15keur, imam pa rad konfort, sem odločen da kupim do 3 leta star avto, nemca. Passat mi je prešpartanski za svojo ceno, kolebam med bmw e90 (318, 320) in audi b8 (a4).
Do sedaj sem imel iz ITA uvoženega megana in navadil sem se na polno opreme, ob rednem vzdrževanj avto še sedaj dela u nulo. Zaradi te izkušnje nimam predsodkamo uvoženem avto z do 130kkm, z znano zgodovino. Golf je predrag za to kar ponuja, novi modeli francozov mi ne sedejo. Torej bavaria ali audi. Rad pa bi prišel do katalogov teh dveh avtov, da pregledam opremo, variacije...Ima kdo namig oz. link kjer bi našel te kataloge?

In seveda - kaj bi po vašem vzeli vi? Eleganco ali športnika ;)

Tako bom povedal - najprej se zavedaj, da je passat v notranjosti veliko bolj prostoren od BMW trojke, kar se najbolj pozna pri vožnji zadaj in pri velikosti prtljažnika. Govorim sicer za l. 2006 passata in 2007 trojko, ki sem ju vozil, in sicer 2.0 TDI 140 in 320d 164 KM (+ čip na 185 KM). Osebno mi vožnja v trojko bolj ustreza, ker je bolj športno naravnan, je pa passat malo udobnejši pri normalni, povprečni vožnji. Poraba je manjša pri passatu, ki ga lahko voziš kar dinamično in bo vožnja pod 7l/100 km, pri trojki pa gre poraba precej v višave - do 10 litrov povprečne, je pa res, da smo ga morda malo bolj priganjali kot passata. Passat ima več zanimive opreme, ena je recimo touch screen radio z navigacijo. Moram pa priznati, da je passat v notranjosti slabše kvalitete, predvsem plastika na vratih je bila zelo znucana in je skoraj že odpadala.

O audiju ne vem nič, vem le to, da mi je najlepši od vseh treh (zunanjost). Upam, da sem ti kaj pomagal. Sicer pa: preizkusi oba in boš tako videl, kaj ti najbolj ustreza.

strittko
Nov uporabnik

Napisal/-a strittko Ne sep 01, 2013 10:39 am

pozabil sem napisati - izkljucno dizel, passat ima zanimivo zadevo ja - touch radio...sicer glede zunanjosti novi model ni švoh, ampak glede na budget pa tudi pride v poštev samo 1.6 ki pa zna bit podhranjen. Bmw ima verigo če se ne motim- kakšna pa je njena življenjska doba - ob normalni uporabi, nisem sicer nek dirkač, ampak glede na relacije po AC (dnevno okoli 80km) pa tud ne spustim gasa pod 130 ;)

Zanesenost
Nov uporabnik

Napisal/-a Zanesenost Ne sep 01, 2013 10:56 am

Če delaš dolge kilometre, potem si raje kupi udoben avto, po tvoje eleganca. Ker športniki so bolj uživaško naravnani, pa po neurejeni cesti zna bit precej trd.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Ne sep 01, 2013 11:57 am

strittko je napisal/-a:pozabil sem napisati - izkljucno dizel, passat ima zanimivo zadevo ja - touch radio...sicer glede zunanjosti novi model ni švoh, ampak glede na budget pa tudi pride v poštev samo 1.6 ki pa zna bit podhranjen. Bmw ima verigo če se ne motim- kakšna pa je njena življenjska doba - ob normalni uporabi, nisem sicer nek dirkač, ampak glede na relacije po AC (dnevno okoli 80km) pa tud ne spustim gasa pod 130 ;)

Zavedaj pa se, da boš pri VW-ju dobil tudi zadnji model passata, pri BMW-ju pa prejšnji model. Poglej si malo avto.net in pojdi kakšnega pogledat ter ga preizkusit in ti bo najbrž kmalu jasno, kateri ti je bolj všeč. Oba boš dobil za enak denar približno enak letnik, morda bo BMW leto starejši, ampak na koncu je itak najpomembnejše to, v katerem se res dobro počutiš. Pri meni bi najbrž zmagal BMW, kar je daleč od racionalne izbire. Bi pa se seveda usedel še v novega passata (v katerem nisem sedel).

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Ne sep 01, 2013 12:31 pm

da bi kupil avto zaradi radija ki ima navigacijo :lol: Če je denar za avto 15k € je zihr kje še 400€ za nov radijo ki poje nek seriski radijo.
upam da so pasati kaj bolj sestavleni od golf 4k in 5k

strittko
Nov uporabnik

Napisal/-a strittko Ne sep 01, 2013 1:04 pm

Sej to sem hotu povedat ;)...ja fajn je če maš oh in sploh opreme...gleal sem že precej, passat - ne bom pljuval čez, ker so vsi danes že kvalitetni avti - se mi enostavno ne dopade oz. zleze pod kožo. Ta ki mi je zlezel je Insignia, ampak po toliko prebranih postih, objavah, mnenjih...se obračam od nje proč. Ja lep avto z veliko opreme, dobro sem se počutil v njej ampak okvare...ne vem ali je res tako "hudo" ali ne. Vem da je % okvar pro avtih ki jih je v % več an cesti, bolj opazen od unega %-a avtov ki jih ni veliko in posledično se o njih tudi govori...pa vseeno..in ja - če bi hotel top opremo z vzvratno kamero vred, avtomatik ...za soliden denar, bi vzel toyoto prius. Ampak to preprosto ni avto zame. Malo mora biti moči in agresivnosti pod haubo, vsaj za takrat ko to rabiš. Passat je nekako družinski avto, res da sem po svojih letih že fotr, ampak tak avto že imam. Ata kupuje zase ;))))

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Ne sep 01, 2013 5:30 pm

Po opisu sodeč je zate BMW 3 - definitivno super avto, eksploziven, kadar to potrebuješ (320d) in povsem dovolj moči za povsod. Prostora je dovolj, če nimaš majhnih otrok.

strittko
Nov uporabnik

Napisal/-a strittko Ne sep 01, 2013 6:07 pm

Ravno tako zgleda kot da sem hotu odgovor še nekoga. Imam otroke, vendar imamo doma že enoprostorca ki nam služi za pravi družinski avto. Videl pa sem da se za relativno soliden denar da dobit rabljen avto ki je definitivno boljša mašina kot npr. novi megane- pa je tudi ta kar fletn avto. Upam da razumete kaj mislim.
Torej - kje bi lahko dobil podatek o opremi teh vozil, da vem bolj točno kaj vse gledati. Po vsej verjetnosti bo avto uvožen, trg pa je čez mejo širši kot pri nas.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov