strittko je napisal/-a:Takole je - kupujem avto;))) Ker mi vzhodjnaki nikakor ne sedejo, budget je nekej do 15keur, imam pa rad konfort, sem odločen da kupim do 3 leta star avto, nemca. Passat mi je prešpartanski za svojo ceno, kolebam med bmw e90 (318, 320) in audi b8 (a4).
Do sedaj sem imel iz ITA uvoženega megana in navadil sem se na polno opreme, ob rednem vzdrževanj avto še sedaj dela u nulo. Zaradi te izkušnje nimam predsodkamo uvoženem avto z do 130kkm, z znano zgodovino. Golf je predrag za to kar ponuja, novi modeli francozov mi ne sedejo. Torej bavaria ali audi. Rad pa bi prišel do katalogov teh dveh avtov, da pregledam opremo, variacije...Ima kdo namig oz. link kjer bi našel te kataloge?
In seveda - kaj bi po vašem vzeli vi? Eleganco ali športnika

Tako bom povedal - najprej se zavedaj, da je passat v notranjosti veliko bolj prostoren od BMW trojke, kar se najbolj pozna pri vožnji zadaj in pri velikosti prtljažnika. Govorim sicer za l. 2006 passata in 2007 trojko, ki sem ju vozil, in sicer 2.0 TDI 140 in 320d 164 KM (+ čip na 185 KM). Osebno mi vožnja v trojko bolj ustreza, ker je bolj športno naravnan, je pa passat malo udobnejši pri normalni, povprečni vožnji. Poraba je manjša pri passatu, ki ga lahko voziš kar dinamično in bo vožnja pod 7l/100 km, pri trojki pa gre poraba precej v višave - do 10 litrov povprečne, je pa res, da smo ga morda malo bolj priganjali kot passata. Passat ima več zanimive opreme, ena je recimo touch screen radio z navigacijo. Moram pa priznati, da je passat v notranjosti slabše kvalitete, predvsem plastika na vratih je bila zelo znucana in je skoraj že odpadala.
O audiju ne vem nič, vem le to, da mi je najlepši od vseh treh (zunanjost). Upam, da sem ti kaj pomagal. Sicer pa: preizkusi oba in boš tako videl, kaj ti najbolj ustreza.