Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

igorzz
Nov uporabnik

velika ponudba rabljenih Up!-ov

Napisal/-a igorzz Po sep 02, 2013 2:02 pm

Zdravo,

se zdi komu čudno, da je na netu kar precej ponudbe rabljenih VW up!-ov? Se komu sanja, zakaj? Se jih ljudje naveličajo zaradi velikosti, smotanega odpiranja sovoznikove šipe, ali je z avtom narobe kaj drugega? Pri yarisih, ki so zunaj že celo večnost, ponudba rabljenih ni prav ogromna, kar si razlagam tako, da so lastniki yarisov (sam sem med njimi) zadovoljni s svojimi konjički.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Re: velika ponudba rabljenih Up!-ov

Napisal/-a Matjazy Po sep 02, 2013 2:21 pm

Verjetno imajo ljudje hitro dovolj minimalizma in se ga hočejo znebit. Kolikor sem se jaz vozil s tem, je zadeva precej neuporabna, preveč asketsko opremljena in človek težko verjame, da je avto konstrukcijsko nov. Lupo, 2 generaciji starejši predhonik, je bil boljši.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po sep 02, 2013 4:21 pm

http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?z ... ubSTAR=303

Res jih je FUL rabljenih, CELO 15 komadov, od tega je ene 5 testnih/službenih.
Zihr je avto sekret :roll:

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po sep 02, 2013 4:25 pm

Kaj ste eni smešni, da si ego nabijate na avtonetu, ja yaris je super duper avto... plus tega da Yaris je rang višje in ne moreš primerjat jabke pa hruške.

Tile avti so dejansko zelo dobri za svoj namen, torej mestni avto z občasno daljšo relacijo.

Pa če že samo pogledaš, da jih večina oz. vse prodajajo avtohiše, od katerih je večina VW prodajalci, pol ugotoviš, da jih je večina testnih ali službenih vozil. Zdaj še pa primerjaj število in prodajo vw avtohiš in toyot, pa boš imel svoj odgovor.

Kake fore mate res eni :roll:

Lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po sep 02, 2013 4:35 pm

Če hočeste porimerjat toyoto uzamte aygo. Samo ena rabljena se prodaja
http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?z ... ASC&stran=

kar tudi pomeni, da se jih malo proda.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Po sep 02, 2013 6:42 pm

igorzz je napisal/-a: Pri yarisih, ki so zunaj že celo večnost, ponudba rabljenih ni prav ogromna, kar si razlagam tako, da so lastniki yarisov (sam sem med njimi) zadovoljni s svojimi konjički.

Ali pa Yarisov že v osnovi nobeden ne kupi ker ga nihče noče in jih zato ni toliko rabljenih :roll: . Tako kot je Blinder napisal, če nobeden ne kupi novega avtomobila ne morejo potem prodajati rabljenega.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po sep 02, 2013 7:34 pm

Lahko, da preprosto gre za t.i. dnevne registracije. Sicer pa je testnih avtomobilov drugih znamk ravno tako kar precej na avtonetu...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 02, 2013 8:46 pm

igorzz je napisal/-a:Zdravo,

se zdi komu čudno, da je na netu kar precej ponudbe rabljenih VW up!-ov? Se komu sanja, zakaj? Se jih ljudje naveličajo zaradi velikosti, smotanega odpiranja sovoznikove šipe, ali je z avtom narobe kaj drugega? Pri yarisih, ki so zunaj že celo večnost, ponudba rabljenih ni prav ogromna, kar si razlagam tako, da so lastniki yarisov (sam sem med njimi) zadovoljni s svojimi konjički.

Kaj če bi ti za začetek primerjal vsaj isti razred avtomobila? :roll: Poleg tega bi lahko, če že delaš takšne "analize", ugotovil, da niti enega up!-a ne prodaja privat lastnik, cca. polovica rabljenih je testnih, ostale pa prodajajo večinoma VW avtohiše, ki so verjetno poleg testnih imele tudi službene ipd. :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

igorzz
Nov uporabnik

Napisal/-a igorzz Po sep 02, 2013 10:33 pm

Se opravicujem za izkazano neznanje, nekateri se na ene stvari pac ne spoznamo, zato kdaj prasamo Po forumih. Vsekakor se nisem bahal s vojim yarisom, pa tudi ne mislim, da bi bil yaris res tolk rang visji, vsekakor pa se ne strinjam, da se lahko up primerja z aygom, ker daje aygo bistveno bolj cenen obcutek. Kar se minimalizma pri up! tice, je pa tako, da eni v avtu ne rabimo drugega kot dalinjsko centralno, klimo, radio in elektricne sipe, vse to in cisto nic vec ima tudi yaris, s katerim se domnevno vazim. Se vec, upa sem vozil in ugotovil, da mi je bolj kul od yarisa, zici udobnejsi za moje telo, klima v yarisu je precej slabsa od tiste v upu, yaris se na ovinkih precej nagiba, kar me moti, up pa se lepse vozi tudi po kaksnih neprevec lepih cestah.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To sep 03, 2013 5:52 am

Saj je luškan avtič, zadnjič se mi je postavil na prehitevalni pas na vrhniškem klancu in sem podoživel, ko sem enih 20 let nazaj jaz isto naredil z lupotom. Enih 100, morda celo kakšen km, je uspel iti gor s 3 dedci v njem.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To sep 03, 2013 7:51 am

uros11 je napisal/-a:Saj je luškan avtič, zadnjič se mi je postavil na prehitevalni pas na vrhniškem klancu in sem podoživel, ko sem enih 20 let nazaj jaz isto naredil z lupotom. Enih 100, morda celo kakšen km, je uspel iti gor s 3 dedci v njem.

Ne moreš od polno naloženega mestnega avtomobil(čk)a s 75 KM pričakovati, da bo v Vrhniški klanec kralj prehitevalnega pasu! :)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To sep 03, 2013 11:22 am

zato se jih ful prodaja ker so j***a in če je večina testnih to veliko pove...pač jih ne prodajo, tako kot aygov ne...ki si tudi j***a...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To sep 03, 2013 12:06 pm

Zgolj za informacijo glede prvič registriranih omenjenih vozil(c) v Sloveniji - podatki zajemajo prodajo omenjenih vozil v obdobju od januarja 2009 do julija 2013 (up! se je seveda pričel prodajati kasneje):

1. Toyota Aygo: 247 (od tega 161 fizičnih oseb) / primerjava z ostalima trojčkoma: Peugeot 107: 651 (150 fizičnih); Citroen C1: 350 (139 fizičnih);
2. VW Up!: 780 (od tega 247 fizičnih oseb) / primerjava z ostalima trojčkoma: Škoda Citigo: 333 (77 fizičnih); Seat Mii: 2 (1 fizična).

Ter še primerjalno Renault Twingo, ki je bil vrsta let no. 1 tega razreda: 2.138 (fizične osebe: 1.146)

Koliko gre pri teh registracijah za enodnevne, pa je lahko le predmet špekulacij.

Razred mikro vozilc je v Sloveniji manjšega pomena, saj v končni fazi nimamo ravno milijonskih velemest, da bi morali nujno potrebno pogledovati k vozilcem, velikosti povprečno velikega teglca iz Merkurja, s katerimi bi lahko poskakovali po vsakodnevnih opravkih. Velika večina kupcev, ki vsakodnevno migrira iz podeželja v mestna središča, pa raje zbere dodaten kupček denarja ter poseže vsaj razred višje (Clio, Polo, ipd).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Suicidal
Novinec

Napisal/-a Suicidal To sep 03, 2013 3:31 pm

Vidim, da ni nobenega uvoženega... drugače bi lahko obstajala možnost, da so iz hrvaških rent-a-carjov, ker sem jih z registrsko DA na cesti videl že nešteto. Npr. v Dubrovniku, je vsak drug avto UP...
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To sep 03, 2013 4:15 pm

Suicidal je napisal/-a:Vidim, da ni nobenega uvoženega... drugače bi lahko obstajala možnost, da so iz hrvaških rent-a-carjov, ker sem jih z registrsko DA na cesti videl že nešteto. Npr. v Dubrovniku, je vsak drug avto UP...

Teh je pa res kot dreka dol po Dalmaciji :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr sep 04, 2013 2:04 pm

Up je res strogo namenski mestni avto. V SLO pa nimamo nekih velemest, pa tudi glede na trenutno situacijo nam standard ne dopušeča da bi meli doma 3 avte, vsakega za svoj namen. ZAto pač folk raje kupi golfa, al pa octavio, rapida.... (ali kaj drugega v tem rangu), ker so bolj univerzalni od teh micro avtov, pa ga koristi za vse potrebe.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr sep 04, 2013 7:22 pm

V velemestih se uporablja javni prevoz.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 04, 2013 11:05 pm

RedBaron je napisal/-a:Up je res strogo namenski mestni avto. V SLO pa nimamo nekih velemest, pa tudi glede na trenutno situacijo nam standard ne dopušeča da bi meli doma 3 avte, vsakega za svoj namen. ZAto pač folk raje kupi golfa, al pa octavio, rapida.... (ali kaj drugega v tem rangu), ker so bolj univerzalni od teh micro avtov, pa ga koristi za vse potrebe.

Ne bi se strinjal, da je "strogo namenski mestni avto", prevozim cel kup nasih "vukojebin", ki jih, roko na srce, ne manjka in pri nas je izven mest ogromno ljudi, ki imajo majhen parking/garazo, ozke ceste, skromne potrebe glede avta, delajo letno malo kilometrov in izjemoma vozijo na relacije. Problem je, ker se pri nas raje kupi "najvecji" mozen avto za razpolozljiv denar, kot manjsi, bolj primeren avto z nekaj vec opreme ali pac enostavno cenejsi. up! ima to prednost, da je kljub majhnosti dovolj velik tudi za "mocnejse" voznike in iz tega vidika ni "zasilni" avto.
Slika

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če sep 05, 2013 8:20 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Ne bi se strinjal, da je "strogo namenski mestni avto", prevozim cel kup nasih "vukojebin", ki jih, roko na srce, ne manjka in pri nas je izven mest ogromno ljudi, ki imajo majhen parking/garazo, ozke ceste, skromne potrebe glede avta, delajo letno malo kilometrov in izjemoma vozijo na relacije. Problem je, ker se pri nas raje kupi "najvecji" mozen avto za razpolozljiv denar, kot manjsi, bolj primeren avto z nekaj vec opreme ali pac enostavno cenejsi. up! ima to prednost, da je kljub majhnosti dovolj velik tudi za "mocnejse" voznike in iz tega vidika ni "zasilni" avto.

ja, ker so ljudje pametni in nočejo dati 8,5k€ pa vse do 11,5k€ za 300 kg pleha z značko od vw, ker za ta denar dobiš, seveda, dober rabljen avto oz. z malo dodatka v € že kakšno novo vozilo vzhodnih znamk..
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če sep 05, 2013 9:42 am

Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov