Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Nakup NOVEGA avta - Focus vs Astra

Napisal/-a ninjeti So sep 07, 2013 10:34 am

V zadnjem času se mi je pojavila opcija nakupa NOVEGA avta, razreda megane/focus/astra. Ker se mi sama oblika Megana (ne znotraj in ne zunaj) ne dopade preveč se bom najverjetneje odločal med Focusom in Astro.

Glavni pogoji:
- ~25.000km letno (benz, dizel??)
- 6. prestava
- lega avta na cesti (kaj med tema dvema priporočate)
- udobnost, opremljenost avta(če gledamo forda izbiram med paketoma Sport in Titanium - če gledamo Astro je nekje izenačen paket Cosmo)
- ESP
- Tempomat
- po možnosti xenon
- po možnosti USB priključek (je pa to bolj pobožna želja kot pogoj)
- cena okrog 15kEUR
- moč motorja naj bo sofisticirana za velikost/teo avta - vsaj nekje 115KM če gre za bencinarja, nekje ekvivaletno za dizla (gledal sem recimo 1.0 ecoboost (125KM) od forda - kako se zadeva obnese v realnosti?)

Rad bi predvsem komentarje tisti, ki so omenjene avte že vozili ali so po možnosti celo lastniki. Torej spisek plusov in minusov je zelo dobrodošel.

LP,
Simon

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Nakup NOVEGA avta - Focus vs Astra

Napisal/-a maniaxxx So sep 07, 2013 5:00 pm

Lega na cesti sigurno focus, 25kkm na leto, ravno nekje meja ali bi dizla ali bencinarja, ampak glede na zastavljen budget ti ostane bencinar.

Ford ecooboost, varčen dokler voziš nežno, če si pri dinamičnih ali veliko na AC bo poraba okoli 8, je pa tako pri vseh novih turbo mlinčkih.

USB ima focus že v sport opremi, če hočeš tempomat in xenon moraš vzeti titanium ( tempomat lahko sicer pri sportu doplačaš, xenona pa ne moreš ).

Skratka jaz navijam za focusa v tej primerjavi.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Ne sep 08, 2013 6:59 am

Vsekakor focus glede lege in vozne dinamike, toda tisti dizelaš s 115 KM se komaj premika, vsaj zame... bencinarji pa imajo kot vsi ostali motorji pri malce bolj dinamični vožnji veliko porabo(edini minus pri focusu).
Sam se spogledujem z focusom dizelašem 140 KM, toda ne vem zakaj jih v Slo nimajo na zalogi, oziroma jih malo prodajo, kaj šele, da bi bili v akciji... Je pa focus s tem motorjem zadetek v polno.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Ne sep 08, 2013 10:17 am

Gledal sem nekaj takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6533196&show=1

Sem pa bil včeraj malo v strahu ko sem na eni spletni strani bral reviewe lastnikov avta. Namreč en je omenil, da je avtu sred vožnje odpovedal volanski mehanizem in se je skoral zaletel. Gre za spletno stran "honestjohn".

Najprej sem namreč hotel zamenjati avto staro za staro in iskal rabljene zadeve in za veliko večino avtohiš vidim samo o prevrtenih kilometrih, groznem osebju itd :S Tako da me je malo minilo in se mi zdi še najboljša opcija novo vozilo (staro za novo)

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Ne sep 08, 2013 1:38 pm

Drugače pa si poglej to:

http://www.ford.si/container/upload/Cen ... /Focus.pdf

Poglej si te cene za nove focuse... ;)

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Ne sep 08, 2013 3:15 pm

svetilnik je napisal/-a:Drugače pa si poglej to:

Dejansko zelo ugodne cene glede na to, kaj avto ponuja. Sicer pa je meni astra veliko lepša in bi se najbrž odločil zanjo. Mislim, da je 131 konjski dizel povsem dovolj, pri 25 tisoč kilometrih letno je pa dizel že skoraj pametnejša izbira...

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Ne sep 08, 2013 4:22 pm

No, pri meni je ravno obratno, navadna astra mi je zelo grda, kar nekaj... dočim trivratna astra gtc, ta mi je pa zelo, zelo všeč... z njo sem malce spogledujem, seveda v kakšnem dobrem, močnem popustu, čeprav nimam potrebe po menjavi avtomobila, ker je moj focus še danes zelo konkurenčen, glede motorja, sploh pa glede podvozja ;)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne sep 08, 2013 4:34 pm

imaš razlog menjave verjemi, =P =P =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Ne sep 08, 2013 7:22 pm

hahehihoh je napisal/-a:

Dejansko zelo ugodne cene glede na to, kaj avto ponuja. Sicer pa je meni astra veliko lepša in bi se najbrž odločil zanjo. Mislim, da je 131 konjski dizel povsem dovolj, pri 25 tisoč kilometrih letno je pa dizel že skoraj pametnejša izbira...

No jaz imam 130KM pri astri, pa ni to velik, kvečjemu še premalo.
Pojdi probat oba pa boš videl.
Sem pa siguren, da boš pri astri dobil velik popust, vendar bodi pazlljiv kako je z lizingom!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne sep 08, 2013 7:29 pm

Kot za informacijo ti povem če boš vzel astro obvezno vzemi xsenon ker če vzemeš xsenon dobiš dodatnih 3000eur popusta
Lp

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Ne sep 08, 2013 7:34 pm

Za astro dobiš praktično enak popust tudi brez lizinga, tako da ni panike.

130 dizelskih konjev pri astri je samo malo bolje kot pri ostalih 110. Imam karavansko in je res (pre)težka. Res pa je bila pred pol leta cena za 110 ali 130 konjsko popolnoma enaka, ker so očitno forsirali močnejšo in je imela večji popust.

Sem se pa odločal med meganom, astro in focusom.

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Ne sep 08, 2013 7:43 pm

Jaz bi vzel Focusa.
Sem bil na testni vožnji (motor ravno ta 1.0 ecoboost 125HP) in čez avto nisem imel nobenih pripomb. No... edino preglednost nazaj ni med boljšimi.
Z njim prevozil okoli 120km v strme klance, po avtocesti, makedamu in je fantastičen kot celota. Glede na to da ga v breg in na avtocesti nisem čisto nič šparal me je ob vrnitvi pred salon presenetila poraba, ki se je ustavila na 6,9L/100km.
Lega fantastična, motor odziven, sedeži dobri... ni da ni, celo zvok preseneti. :DDD ;)

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Sr sep 11, 2013 5:14 pm

maniaxxx je napisal/-a:imaš razlog menjave verjemi, =P =P =P

Ja, in razlog menjave si ti... :D :D :D
Imam pa občutek, da ga bom z lahkoto prodal glede na povpraševanje... ;)

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Sr sep 11, 2013 5:16 pm

emozul je napisal/-a:
hahehihoh je napisal/-a:

No jaz imam 130KM pri astri, pa ni to velik, kvečjemu še premalo.
Pojdi probat oba pa boš videl.
Sem pa siguren, da boš pri astri dobil velik popust, vendar bodi pazlljiv kako je z lizingom!

Zanima me kaj več o tej pazlivosti glede lizinga pri oplu. Hvala.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 11, 2013 5:17 pm

Verjetno je hotel povedati,da dajo pri oplu velike pospuste če uzameš njihov leasing in da se je treba preračunati koliko je ugoden. Imajo pa pri oplu zdaj financiranje brez obresti ( so imeli ), samo ne vem kako je s cenami potem, ker po ceniku imajo zelo napihnjene

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Če sep 12, 2013 8:05 pm

maniaxxx je napisal/-a:Verjetno je hotel povedati,da dajo pri oplu velike pospuste če uzameš njihov leasing in da se je treba preračunati koliko je ugoden. Imajo pa pri oplu zdaj financiranje brez obresti ( so imeli ), samo ne vem kako je s cenami potem, ker po ceniku imajo zelo napihnjene

Dejansko, ko sem pred pol leta kupoval avto, ga nisem mogel kupiti brez lizinga (grozno).
Cene so res prenapihnjene, zato pa dajo na koncu take popuste (meni osebno 5400 evrov).
Za lizing pa pravim tako, da je treba potem preračunat koliko te pride z lizingom (ker so seveda obresti, meni so prišle samo za eno leto lizinga ca.350evrov).

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če sep 12, 2013 11:44 pm

maniaxxx je napisal/-a:Verjetno je hotel povedati,da dajo pri oplu velike pospuste če uzameš njihov leasing in da se je treba preračunati koliko je ugoden. Imajo pa pri oplu zdaj financiranje brez obresti ( so imeli ), samo ne vem kako je s cenami potem, ker po ceniku imajo zelo napihnjene

Saj ...to je brezveze! To kar so imeli avgusta je čista traparija.
Če bi dali enak popust pa še to brezobrestno financiranje, potem bi bilo super! Tkole si pa na istem ....nimaš obresti, imaš pa 3-4 jurja več v začetni ceni :roll:

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Pe sep 13, 2013 12:26 am

Astra je manj češka v notranjosti, ker je prevzela notranjost od insignie, ford mi tk plastik fantastik notr deluje, prav nič elegantno, je pa res, da je astrin 1.7 dizl motor tudi češki... Dobr sj ni tk slab, samo tiste konje presneto dobro skriva, pa še rad crkne pri zahtevnejšem speljevanju (nevem točno zakaj, ker nisem bil edini, ki se mu je to zgodilo, pa ne enkrat) :)

Je pa res, da se ford pelje odlično :D vozil sem 180 PS ecoboost karavana 8) Pa ta motor je imel presenetljivo nizko porabo :P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov