Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Nakup enoprostorca z drsnimi vrati

Napisal/-a Marsovček So sep 07, 2013 6:28 pm

Pozdravljeni!
Kot je omenjeno v naslovu teme, pogledujem za vozilom z drsnimi vrati. Civilne izpeljanke dostavnikov kot so Berlingo, Kangoo itd. mi niso všeč, kombija ne potrebujem in tako mi ostanejo na seznamu enoprostorci.

Po pregledu tržišča sem ugotovil, da se lahko izprsim za novejšega Sharana/Alhambro, ali pa kakega nekoliko starejšega četvorčka (C8/807/Phedra/Ulysse). Seveda bi raje izbral finančno bolj ugodno varianto, to je starejši avto, vendar slišim, da so četvorčki precej problematični glede zanesljivosti. Ker že imam en avto, ki vsakih par mesecev potrebuje "malo pozornosti" za normalno delovanje, si ne želim še enega podobnega. Kaj mi torej svetujete? So četvorčki res tako problematični?

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Re: Nakup enoprostorca z drsnimi vrati

Napisal/-a Marsovček Po sep 09, 2013 7:03 pm

Ne bodite no tako sramežljivi ;) . 115 ogledov in brez odgovorov...

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po sep 09, 2013 7:22 pm

Naj ti bo ;) Sicer nebojo informacije iz prve roke, ker nisem ravno pristaš tako velikih avtov, niti še nimam familije :)

C8 / P807. Bejž od njih. 2.2 HDi motor je za v smeti in moraš imeti res srečo (večjo kot če zadaneš na loteriji) da dobiš motor ki bo delal brez problemov. To so še tisti rizični PSA motorji, ki so crkovali kot po tekočem traku.
Potem, ker je to pač velik avto ima kar nekaj elektronike, katera ti pa tudi da veselja da bi avto zapeljal v prvo drevo. Vedno gre kaj narobe.

Torej, jaz se bi tem izognil. Če sta Phedra in Ulysse ista kot C8/P807, ti pa ne znam povedat.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po sep 09, 2013 7:26 pm

Mazda 5? Taka dobra alternativa

Teh četvorčkov se pa izogibaj, ker so iz iste tovarne, torej kup problemov.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron To sep 10, 2013 7:24 am

Koliko je pa proračun?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To sep 10, 2013 7:55 am

Verjetno bo boljša izbira Sharan (verjetno ta tanova generacija z drsnimi vrati) oziroma še bolje Alhambra, ki je razen značke menda identična Sharanu, a cenejša (menda je fora le v tem da če kupuješ nov avto, imaš pri Sharanu na voljo več izbire dodatne opreme, ki jo je seveda treba mastno plačati - vse skupaj irelevantno, če itak kupuješ rabljeno...)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček To sep 10, 2013 4:50 pm

Buđet je okrog 15k, ki so na kupčku, s kako obliko financiranja/kredita/whatever se pa lahko še "poljubno" poveča. Mazda 5 je sicer lep avto, ampak moj pogoj so trije otroški sedeži v drugi vrsti, kar naj bi bilo pri njej težje izvedljivo.

Drug teden grem na par testnih voženj in bom potem mogoče bolj pameten.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To sep 10, 2013 5:14 pm

Trije otroški sedeži v drugi vrsti so zelo relativen izziv, v največji meri odvisen od tega, kakšne otroške sedeže imaš.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To sep 10, 2013 6:38 pm

thunderbolt je napisal/-a:Trije otroški sedeži v drugi vrsti so zelo relativen izziv, v največji meri odvisen od tega, kakšne otroške sedeže imaš.

Pri velikih monovolumnih ne. Če pa gledaš manjše (kot npr. mazda5, pa je to problem...).

Sam bi mogoče avtorju sugeriral še Chrysler Voyager. Meni osebno najbolj všečen (sem si lastil več generacij sharanov (galaxyjev) in voyagerjev, pa so mi slednji udobnejši, uporabnejši itd....) Je pa res, da v primerjavi s konkurenti porabi nekaj % več...
Lep dan!

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com To sep 10, 2013 6:47 pm

seat alhambra... dojče tehnologie, boljša izdelava kot pri zgoraj omenjenih četvorčkih...
pa zagotovo najtišji dizel med zgoraj naštetimi...

čeprav ne vem, kje boš soliden voz take veličine dobil za tak budget...
vso srečo
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS To sep 10, 2013 7:37 pm

GoGo je napisal/-a:
thunderbolt je napisal/-a:Trije otroški sedeži v drugi vrsti so zelo relativen izziv, v največji meri odvisen od tega, kakšne otroške sedeže imaš.

Pri velikih monovolumnih ne. Če pa gledaš manjše (kot npr. mazda5, pa je to problem...).

Sam bi mogoče avtorju sugeriral še Chrysler Voyager. Meni osebno najbolj všečen (sem si lastil več generacij sharanov (galaxyjev) in voyagerjev, pa so mi slednji udobnejši, uporabnejši itd....) Je pa res, da v primerjavi s konkurenti porabi nekaj % več...

Mislim da išče nekaj novejšega od Voyager-a, ki je zadnji model 2008,če mam prav. Plus, da pod 2.8 motorja ni, tukaj pa pride dragaa registracija/zavarovanje. Ali pa se motim.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik To sep 10, 2013 8:54 pm

Marsovček je napisal/-a:Buđet je okrog 15k, ki so na kupčku, s kako obliko financiranja/kredita/whatever se pa lahko še "poljubno" poveča. Mazda 5 je sicer lep avto, ampak moj pogoj so trije otroški sedeži v drugi vrsti, kar naj bi bilo pri njej težje izvedljivo.

Vidiš, take stvari se na začetku napiše, ker sem sam sklepal, glede na to, da ti berlingoti niso všečni, da ne potrebuješ preveč prostora oz. da ti zadovolijo potrebe po prostoru, zato tudi moj predlog mazde 5...

Maš še pa multivana od vw, kot zanimiva varjanta, maš otroke na zadnji klopi, pa je lahk žena v srednji obrnjena proti njim ;) En stol pa zaenkrat ven vržeš.

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček To sep 10, 2013 9:54 pm

Multivan bi bilo že pretiravanje s prostornostjo; poleg tega ga nimam kam parkirati. Voyagerja sem sicer gledal, vendar me znamka s servisi, ki jih prešteješ na prste ene roke ne zanima. Nekaj podobnega že imam doma :roll: .

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris To sep 10, 2013 10:29 pm

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr sep 11, 2013 12:07 am

Marsovček je napisal/-a:Multivan bi bilo že pretiravanje s prostornostjo; poleg tega ga nimam kam parkirati. Voyagerja sem sicer gledal, vendar me znamka s servisi, ki jih prešteješ na prste ene roke ne zanima. Nekaj podobnega že imam doma :roll: .

Multivan je 3,6 cm daljši od sharana, kar ni skoraj nič, široka sta pa enako. Edino multivan je višji za cca. 20 cm. Tako, da bo parking pri obeh problem.

Drugače se pa pozanimaj, s katerim letnikom so odpravili težave pri četvorčkih (seveda, če so jih).

Lp

Uporabniški avatar
pistON
Nov uporabnik

Napisal/-a pistON Sr sep 11, 2013 6:44 am

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=89972

Tole sem jaz nekaj časa nazaj spisal o svojem enoprostorcu z drsnimi vrati, torej info iz prve roke.
You just better start sniffin' your own
rank subjugation jack 'cause it's just you
against your tattered libido, the bank and
the mortician, forever man and it wouldn't
be luck if you could get out of life alive.

spektr
Novinec

Kraj: Cerklje

Napisal/-a spektr Sr sep 11, 2013 7:48 am

Kaj pa cenejša varianta sharana..touran?
lp dejan

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr sep 11, 2013 8:06 am

Kaj pa s-max / galayx ?

Veliko placa (3 sedeži vzporedno grejo BP), odlične vozne lastnosti, pa še cene novih so kar ugodne, od 23 k€ naprej...

Pri Sharanu/Alhambri dobiš (za doplačilo) zadnje bočne AirBag-e (potem jih ima avto 9, pri fordu "le" 7), ter zategovalnike zadnjih pasov.
Res pa je, da je sharan kar nekaj dražji od S-maxa...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr sep 11, 2013 10:32 am

spektr je napisal/-a:Kaj pa cenejša varianta sharana..touran?
Touran ni cenejša varianta Sharana, temveč je to manjši avto (no, je seveda tudi cenejši, ampak saj veš kaj hočem povedat).
Cenejša varianta Sharana je Seat Alhambra (glej tudi link, ki ga je dal PistON danes zjutraj na svoj prispevek o svoji Alhambri).

V Tourana gredo (menda) trije sedeži v zadnjo vrsto - seveda pa najbrž zelo na tesno. In Touran nima drsnih vrat (trenutni, menda jih bo naslednja generacija Tourana končno imela, vendar pride ven šele čez leto ali dve).

Če je proračun 15 jurjev plus morebitni kredit, bi sicer jaz svetoval nabavo nečesa kar je bližje cifri 15 jurjev...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr sep 11, 2013 10:49 am

spektr je napisal/-a:Kaj pa cenejša varianta sharana..touran?

Pozabljate da rabi drsna vrata
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov