Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hrenovka
Nov uporabnik

Nimam pojma kaj kupit

Napisal/-a hrenovka Ne sep 08, 2013 11:14 pm

Živjio, rabil bi kaj predlogov od bolj avtomobilsko razgledanih ljudi od sebe, pa prosim za malo potrpljenja, ker res ne vem še točno kaj iščem.

Torej, prejšnji avto(Laguna 2005) mi je crknil in ne da se mi iskat nadomestnega motorja, tako da ga bom verjetno samo prodal nekomu za kolker pač dobim. Zdaj je pa vprašanje kaj si kupit za ga nadomestit. Tako velikega avta ne bom rabu, niti ne vem zakaj se že prej nisem odločil za kaj manjšega. Iščem kaj v velikosti Megana, ne vem pa če bi vzel kaj še manjšega od tega. V oko so mi najbolj stopli Renault Megane, Hyundai i30 in Kia Cee'd. Bi si moral ogledat še kaj drugega? Predvsem se mi gre za to, da se lahko vozim udobno in poceni, videz in moč avta so mi manj pomembni.

Od treh naštetih modelov mi najbolj izstopa Kia zaradi 7 letne garancije, ki baje krije vse kar se na avtu lahko zgodi, razen potrošnih materialov. Ima kdo s Kiami kaj izkušenj? Aja, pa se pri 15000 km/leto bolj splača bencinar al diesel?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Nimam pojma kaj kupit

Napisal/-a esem Po sep 09, 2013 1:20 am

Pozdravljen na forumu!

Če iščeš udobno in poceni, preizkusi Citroen C-Elysse ali Peugeot 301 (sta dvojčka).
Za 15000 km je benc skoraj primernejši (odvisno tudi od relacij - dizel se segreje šele po cca 10 km, benc skoraj takoj).
O Kiah je napisanega dosti, tudi o 7-letnei garanciji in o obveznem 7-letnem servisiranju na pooblađčenem servisu, če nočeč, da ti zapade garancija, zato malo poišči po forumu.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Po sep 09, 2013 10:02 am

Za peugeot 301 bi se jaz izogibal ( torej tudi c-elysse). Prvo kar me je zmotilo, da smo leta 2013 in je avto izumljen, zgleda za leto 2000. So nekak use skupaj prepozno spackal. Saj je moj 307 boljse opremljen in kakovostnejsi. Ok, verjetno ker je 307 drazji pa ne spadata v isti razred... razumem da so naredili, za ljudi z manj prihodka, ampak ce dodas opremo, ugotovis, da pri isti firmi das 500 do 1000 evrov vec, pa dobis avto narejen za danasnje case.
301 nima nobene izolacije, na avtocesti slisis use, kot je en novinar napisal: le cloveskega glasu ne. Menjalnik je tudi glasen. Ce bi avto bil pod desetimi jurji, bi ze razumel in rekel da je vredu nakup. Nazadnje ko sem ga vozil je bila cena 11k+

jony
Novinec

Napisal/-a jony To sep 17, 2013 11:43 am

Mogoče bi si sam mal sposodu temo, ker vidim da si imel laguno 2005 letnik. Sam namreč kupujem laguno, pa me zanima:

-ali je bila že prenovljena laguna
-zakaj je šel motor (ojnični ležaji?)
-koliko kilometrov je imela?

Hvala in lep pozdrav

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To sep 17, 2013 11:46 am

Vsaki laguni slej ko prej grejo ojnicni zato ker je fancoz...poglej za japonci ce noces bit suzenj avtu.

jony
Novinec

Napisal/-a jony To sep 17, 2013 11:51 am

crxdelsol je napisal/-a:Vsaki laguni slej ko prej grejo ojnicni zato ker je fancoz...poglej za japonci ce noces bit suzenj avtu.

japonca dizel ne bom dobil za 4 jurje, moje vprašanje pa je še ali 1.9 dci motor laufa v redu če preventivno zamenjaš ležaje?

LP

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To sep 17, 2013 1:29 pm

Ta preventiva je draga, ce menjas ojnicne lezaje je tu se dihtunga karterja, mali servis, in ko mas enkrat vse narazn je glupo dat skupaj z starimi batnimi generalna v malem za tretjino cene avta;) aja saj to renojevci naredijo za 300€ zato pa je tak sloves
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov