Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

strittko
Nov uporabnik

Insignia vs BMW

Napisal/-a strittko Po sep 09, 2013 8:43 am

Pozdrav vsem. Nabavljam novi avto, pri čemer sta mi v oči padla BMW E90 in insignia. Po opremi in kakor sem prebiral forum, je BMW nekako slabši izbor. Kaj menite ostali?

Scorp84
Stalni uporabnik

Re: Insignia vs BMW

Napisal/-a Scorp84 Po sep 09, 2013 9:39 am

Pripravi se, da bojo privrzenci bmw-ja na polno kritizirali opel, ces ta avto je zanic, proti bmw.
Sam si ze nekaj odgovoril. Cenovno je opel ugodnejsi in lahko vec opreme das v insignio, seveda ce imas finance omejene. Opel po kvaliteti in kvarljivosti ni nic slabsi, saj so v zadnjih letih konkretno napredovali.
Bmw pa je dalec, pred oplom v voznih lastnostih, boljsi pogon, nizje tezisce, boljsi oprijem itd... Zato je v bmwju malo manjsa prostornost kabine in nizko sedenje, proti drugim znamkam, ki se odlocajo bolj na preglednost na racun visjega sedenja. Tudi tukaj se pocasi bmw premika v drugo smer, z visjimi modeli razreda, da niso vec tako nizki.
Ce imas raje hitro voznjo in so ti pomembne vozne lastnosti, pol pa bmw. Ce zelis vec opreme, pol pa opel (ce te ne moti miljon gumb na konzoli). Glede udobnosti je verjetno bolj insignia, ce so kaj spreminjali sedeze, ko so "obnovili" avto. Kajti presnja verzija je imela kar trd sedez.
Oba avta sta odlicna, le bmw se drzi tega, da avto more biti dober na cesti. In tukaj se ostale znamke skrijejo, pa na drug nacin konkurirajo. Vecinoma s prostornostjo in vec opreme.

strittko
Nov uporabnik

Napisal/-a strittko Po sep 09, 2013 10:04 am

res je, načeloma avto uporabljam po AC na relaciji KR-LJ, preglednost nad dogajanjem mi je bolj bonbonček, udobej pa ima pri meni kar težo. Oba sta mi kar všeč, moti me edino da pri Insignii vsi povprej "pljuvajo" po elektroniki zaradi katere se očitno znaten odstotek atov pelje na servise, pri BMW pa se na veliko omenjajo križin in težave pri N47 motorjih. Zakaj že??? Je tako težko opraviti menjavo olja na 15000km recimo? In veriga- ob normalnem vzdrževanju verjetnone more odmagliti tako hitro.
Za oba avta nekako menim da st adobra tudi pri motorjih.
Tu an forumu bi rad dobil mnenja iz prvih rok, kako ej z avtom, lega, poraba, katere so najpogostejše napake ali težave...skratka tisto, kar me bo odvrnilo od ponovneg anakupa francoza ;) Ta za vraga dela dokaj v redu. ;)

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po sep 09, 2013 10:20 am

Insignia je sicer dobivala neke nagrade zanesljivost. Sodelavec jo ima, sicer 1.8 16V motor. Števci kdaj delajo, kdaj ne, avto potresava, jermen kdaj zaškripa, potem pa se stvari same po sebi uredijo. Na cesti sicer še ni ostal.

Za moje pojme avto ni ne udoben, ne pregleden, ne lep, tako da bi pri meni iz tega razloga odpadel. Je pa ugoden.

BMWja pa ne poznam.

Gleda se nov avto ali rabljen? Insignia bo za enak denar pač mnogo novejša, pa pomogoče tudi manj zgonjena - če gledamo stereotipe.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Po sep 09, 2013 10:30 am

strittko je napisal/-a:res je, načeloma avto uporabljam po AC na relaciji KR-LJ, preglednost nad dogajanjem mi je bolj bonbonček, udobej pa ima pri meni kar težo. Oba sta mi kar všeč, moti me edino da pri Insignii vsi povprej "pljuvajo" po elektroniki zaradi katere se očitno znaten odstotek atov pelje na servise, pri BMW pa se na veliko omenjajo križin in težave pri N47 motorjih. Zakaj že??? Je tako težko opraviti menjavo olja na 15000km recimo? In veriga- ob normalnem vzdrževanju verjetnone more odmagliti tako hitro.
Za oba avta nekako menim da st adobra tudi pri motorjih.
Tu an forumu bi rad dobil mnenja iz prvih rok, kako ej z avtom, lega, poraba, katere so najpogostejše napake ali težave...skratka tisto, kar me bo odvrnilo od ponovneg anakupa francoza ;) Ta za vraga dela dokaj v redu. ;)

Lega na cesti bo sigurno boljša pri BMWju (nizko težišče, lažji avto), poraba bo tudi nižja pri BMWju (manjša teža, verjetno tudi manj upora itd) - BMW 5 s 164KM mi je porabil 5.7/100 s tem da sem vozil okoli 140km/h tempomat, kolikor je promet dopuščal, Insignia 130KM do Dunaja in nazaj poraba 5,6/100 (120-125 tempomat), 161KM pa je porabila 6.6/100 s tem da je nismo preveč šparali. Insignia je hud avto na pogled, je pa notri zelo utesnjena (glede na zunanje mere), pregledna je zelo slabo. 130konjski dizel je za silo, 161konjski je ok, pa vseeno kljub 160KM avto ni ravno dirkač - v tem pogledu bo 143 konjski BMW močnejši od obeh oplovih dizlov.. 177KM pa sploh.
Glede napak je pa tako: pri eni znamki bo ena stvar problematična pri drugi druga. Znamke, ki jo boš vozil in tankal ni. Pojdi in se vsedi v oba in boš videl kateri ti bolj "sede". Mislim pa da bo to kar BMW :)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po sep 09, 2013 10:53 am

Pri insigni veliko ljudi tarna nad končno obdelavo, pojavljajo se črički v armaturi pri praktično novih avtih. Mogoče so sedaj kaj postorili na tem.

strittko
Nov uporabnik

Napisal/-a strittko Po sep 09, 2013 11:55 am

gasolinedream je napisal/-a:...Gleda se nov avto ali rabljen? Insignia bo za enak denar pač mnogo novejša, pa pomogoče tudi manj zgonjena - če gledamo stereotipe.

Ja gleda se rabljen avto nekje med 2 in 3 leta star. Budget je omejen opažam pa da se do 15kEUR dobi mlajšo oz. manj voženo Insignio kot bavarca (če verjamemo kilometrom, seveda ;))

insignia mi je osebno oblikovno všečen avto, BMW pa malo podhranjen kar se notranjega počutja tiče. Lega je vsekakor pomembna, se strinjam. Doma si lastimo še S-MAX a ki me je po pravici povedano presenetil v pozitivnem smislu. Lega na cesti, poraba in prostornost so fenomenalni. Ni pa dirkaški avto, konec koncev niti sam nisem dirkač (od časa do časa že, en pa večinoma). Glede okvar ne morem reči, v 4ih letih nam razen park senzorjev še nič ni zatajilo, pa še tam je bila kriva registrska tablica za katero je senzor mislil da je ovira.

Če BMW prednjači v legi in sami vožnji, potem moramo samo še odmisliti težave, ki jih zasledim preko postopv na BMW forumu....nisem pa nek BMW ali Opel fan..Zanimivo je tudi to da mi večina ponuja das auto, ampak VW je za svojo ceno preveč oskubljen. Smo imeli VW doma in em niso prepričali.

Je še kak BMWjevec tu? ;)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po sep 09, 2013 12:02 pm

Ne da se mi na predolgo pisati ampak če gre za po ohranjenosti primerljiv avto (oprema,motor je tvoja stvar) - ma definitivno BMW, pa me značke ne zanimajo - vozim Škodo Superb z ponosom, ker je dober avto in služi svojem namenu. :)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po sep 09, 2013 12:10 pm

INFINITI je napisal/-a:Ne da se mi na predolgo pisati ampak če gre za po ohranjenosti primerljiv avto (oprema,motor je tvoja stvar) - ma definitivno BMW, pa me značke ne zanimajo - vozim Škodo Superb z ponosom, ker je dober avto in služi svojem namenu. :)

K ga ne prodajaš pa kupuješ TT? :D

Uporabniški avatar
Sharksy
Nov uporabnik

Napisal/-a Sharksy Po sep 09, 2013 12:30 pm

Kar se tiče porabe, lahko rečem da je konkretni zmagovalec tukaj BMW. Sicer pa, če te je s-max pozitivno presenetil, kakšen ford mondeo ne bi prišel v poštev?
Na levi pas, do konca gas...

strittko
Nov uporabnik

Napisal/-a strittko Po sep 09, 2013 12:41 pm

Ne, pri bajti bo en ford dovolj ;) Kuga mogoče...pa še to pod pogoji ...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po sep 09, 2013 1:41 pm

ban je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Ne da se mi na predolgo pisati ampak če gre za po ohranjenosti primerljiv avto (oprema,motor je tvoja stvar) - ma definitivno BMW, pa me značke ne zanimajo - vozim Škodo Superb z ponosom, ker je dober avto in služi svojem namenu. :)

K ga ne prodajaš pa kupuješ TT? :D

OT:
Ločujem se - za tamlo pa zame bi bil TT dovolj, ker ni več vozička al pa babe in njenih xy škatl visokih petk in robe ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po sep 09, 2013 1:47 pm

http://www.youtube.com/watch?v=EPfKTMSnQAU

ps.: nima samo vw "bonbončke"
Lp

strittko
Nov uporabnik

Napisal/-a strittko Po sep 09, 2013 2:17 pm

sem pogledal movie, nekako imam občutek da je tul delna resnica, malo pa je tudi uporabnik sam kriv. Se pa dogaja.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po sep 09, 2013 2:27 pm

Tut js sem pogledal filmček. O BMWjih ne morem kaj veliko reči, se mi pa zdi da če so takele poškodbe da se na avto nič ne pazi in se obnašajo k pujsi. Govorim predvsem za notranjost, za zunanjost pa... vsaj vem da ko bom kupoval BMWja, bo letnik 2000 in nič novejši.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po sep 09, 2013 2:31 pm

OK samo kot zanimivost - imel sem pred superbom L 2009 serijo 5 - FL model, ki jo sedaj že kar nekaj časa vozi oče. ima cca 170.000km za sabo in je ne špara ravno. Razen nekaj pikic kamenčkov po havbi in malce znucanega usnja pri ledvenem delu, tam kjer voznik hodi not pa ven, je avto znotraj in zunaj praktično kot nov.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po sep 09, 2013 3:31 pm

O BMW-ju ti nimam kaj povedati, lahko pa ti delim mojo kratko izkušnjo z Insignio.
Vozil 2.0 CDTI 160KM. Avto čričkast že pri 12.000km.. Motor je za težo kar eksploziven, vožnja je bolj trda. Osebno bi se nagibal k Mazdi 6.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po sep 09, 2013 4:39 pm

To gledaš karavana al limuzino (4V oz. 5V)? Če slednje, vem za eno dobro.
Slika

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Po sep 09, 2013 7:09 pm

Gosic je napisal/-a:O BMW-ju ti nimam kaj povedati, lahko pa ti delim mojo kratko izkušnjo z Insignio.
Vozil 2.0 CDTI 160KM. Avto čričkast že pri 12.000km.. Motor je za težo kar eksploziven, vožnja je bolj trda. Osebno bi se nagibal k Mazdi 6.

Ja, lepo napisano, se strinjam, ker sem se vozil z obema.

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co Po sep 09, 2013 7:18 pm

Vse je odvisno od stopnje opreme tako pri bmw kot pri inzigiji . Z veliko opreme lahko inzignija komot konkurira bmw itd.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov