Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
matiicx
Nov uporabnik

VW Golf IV

Napisal/-a matiicx Pe sep 20, 2013 12:20 am

Pozdravljeni,

kupujem avto in sicer za drugo vozilo pri hiši. Nagledal sem si golfa, ogledal sem si jih že kar nekaj, večinoma 1.4 16V,
katere pa sem sedaj po podrobnem branju forumov opustil. Torej v mislih imam Golf IV (1998-2003).

Po prebranem se najbolj nagibam k 1.6 motorju, zanima me če imate kakšen drug predlog,
vem da kupujem 10-15let star avto, pa vseeno kakšen nasvet, opozorilo na kaj naj bom pozoren pri nakupu.

Kako bi najlažje ugotovil točnost kilometrov. Glede na starost dvomim, da je cca. 110k realnih.

Hvala za vsak predlog, nasvet,.. !!

MORDOR
Novinec

Re: VW Golf IV

Napisal/-a MORDOR Pe sep 20, 2013 6:43 am

Kaj pa kakšen Ford focus letnik 03,zelo spodobno vozilo za majhen denar,pa še lego na cesti ima boljšo kot golf.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Pe sep 20, 2013 9:22 am

Težko da ga boš kar tako prepričal, verjetno je že precej navdušen nad golfom (sodeč po avatarju). Je pa res da mora oba avta primerjati, da vidi razliko, Fordi so res podcenjeni avtomobili.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Pe sep 20, 2013 9:41 am

Pri tako starih avtomobilih je včasih boljše opustiti neke posebne želje, ter kupit nekaj lepo ohranjenega z znano zgodovino. Seveda, če si res želiš golfa potem vzemi golfa, ampak lepo ohranjen tak letnik ne bo poceni. Je pa škoda, nekaj mesecev nazaj je šel en za malo čez 2k€ (pri avto talon), srebrn, 3 vraten, 1.4 75PS, ohranjen v nulo, ampak res v nulo.

Jaz bi na tvojem mestu spremljal trg podobnih hatchov (focus, golf, leon, astra, xsara, itn..)

viewtopic.php?f=38&t=97847 tale je it tega foruma.

Skratka, naj se ti ne mudi, povprašaj med družbo če kdo ve za kak lep avto, pa tako naprej.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica So sep 21, 2013 12:13 pm

Ah pusti golf 4 predrag, prestar in glede na to da je že 7 zunaj je ta avto vreden največ jurja.
Pobrskaj avto.net za kak drug avto. :D

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 So sep 21, 2013 3:20 pm

1.6 in 1.8T sta glede bencinarjev pomoje najbolj pametna izbira, ampak glede na to, da si gledal 1.4 ti je verjetno 1.8T preveč? Če pa delaš več kilometrov pa poglej za 1.9 tdi, lahko tudi sdi, ampak tisto je nepremičnina :)

ojnica je napisal/-a:Ah pusti golf 4 predrag, prestar in glede na to da je že 7 zunaj je ta avto vreden največ jurja.
Pobrskaj avto.net za kak drug avto. :D

Sonček daj nalimaj nam link do dobro ohranjenega avtomobila letnik tam okoli 2000, kateri po tvojem mnenju ni predrag :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov