Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jaz983
Nov uporabnik

Fiat Doblo vs R Kangoo vs C Berlingo vs P Partner

Napisal/-a jaz983 Po sep 23, 2013 8:32 pm

Kupujem nov dostavnik. Ker ga potrebujem kolebam med omenjenimi variantami v podaljšani varjanti (Doblo maxi SX). Zdaj pa me zanimajo samo izkušnje, brez brezveznih komentarjev in nagibanja k znamkam zaradi slepe zvestobe. Meni je najbolj všeč Doblo, vendar ne vem, kako je s problemi pri teh avtih, italiani namreč veljajo, da ves čas neki crkuje. Rabim pa 1.6 16v mjet ali 1.5 dci ali 1.6 HDI. Kakšna so mnenja in izkušnje oz. če se je že kdo zanimal za tak nakup. Hvala in LP

meganer
Uporabnik

Re: Fiat Doblo vs R Kangoo vs C Berlingo vs P Partner

Napisal/-a meganer Po sep 23, 2013 9:04 pm

Jaz osebno sem vozil Kangooja 1.5dci 90KM, in lahko rečem samo pozitivne stvari (nisem bil na AC) po Ljubljani pa kr fajn gas je bila poraba 5.9L. Vslužbi imamo tovornega Berlingota 75km 1.6HDI, pa je meni osebno Kangoo svetlobna leta pred Berlinotom tudi porabo pod 6.2 pomoje nemogoče spravit realno. Sedel v Doblotu pa mi je nekako plastičen, mogoče še poglej caddy-ja. Takrat k sem gledal je bil berlingo dobro opremljen 15000, Kangoo tm tm, Caddy pa nevem.

To je moje mnenje, mislim pa da vožnja v WV bi "mogla" bit ne nivoju.

Probaj jaz bi kolebal med Caddijom in Kangujem samo cena zna bit v prid Renoju za kake 2jurčka, kar pa ni malo.

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy To sep 24, 2013 5:24 pm

Tudi sam sem ravno pri nakupu takega avta, vendar ne novega..Favorit mi je trenutno Doblo maxi...Se mi zdi, da ima največji prtljazni prostor.Ubistvu kupujem dostavca, ki ima najmanjso porabo, ter najvecji prtljazni prostor..
Je kdo izmeril recimo, ali je berlingo L2, daljsi kot pa doblo maxi? Jumpy, Scudo ipd pa so ze razerd visje, tudi poraba je pri teh ze kar 8l, kar pa je meni prevec..
AUDI S2, little modified

jaz983
Nov uporabnik

Napisal/-a jaz983 Pe sep 27, 2013 9:02 pm

Caddy je 'nag' dražji od doblota z vso opremo, tok da hm, ne, res se ne splača... Zanimajo me izkušnje z motorji. Eni pravjo da je 1.5 dci ful zanesljiv, drugi da crkuje, tretji la la la... Še bolj me zanima kaki so kaj tile 1.6 mjeti? Ker nad C in P nisem lih neki ful navdušen. Doblo pa mi je zunaj najbolj všeč. Zanima me tut kako je z zadnjimi sedeži. Pr kanguju se pomoje podrejo, a pr doblo pa ne? Kaj pa bencinarji. Ker mi je interesantna una Renojeva original predelava na plin. Pa še kokrkol z bencinarji ni težav. Mnenja?

jaz983
Nov uporabnik

Napisal/-a jaz983 Pe sep 27, 2013 9:14 pm

Aja pa še to... Kva pr fiatu pomen ojačano podvozje? Ker ni nikjer nič razloženo. Bi pa blo neki dobr če ima kak učinek za zašćito podvozja za vožnjo po makadamu, ker se krneki vozm po njem.

MartinSLO
Nov uporabnik

Napisal/-a MartinSLO Pe sep 27, 2013 9:37 pm

Mene pa zanima, če ima že kdo izkušnje z novim Opel Combom. Avto je namreč na Doblotovem podvozju in kot tak zanimiv za pogledat.

Mimogrede, tudi Mercedes je letos zaoral ledino na področju malih dostavnikov z modelom Citan.

Avtorju teme se opravičujem za nepomoč, ampak se mi je zdelo vredno izpostaviti še dva aduta za večjo izbiro.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So sep 28, 2013 5:10 am

jaz983 je napisal/-a:Aja pa še to... Kva pr fiatu pomen ojačano podvozje? Ker ni nikjer nič razloženo. Bi pa blo neki dobr če ima kak učinek za zašćito podvozja za vožnjo po makadamu, ker se krneki vozm po njem.

Ojačano podvozje ne pomeni zaščite za vožnjo po makadamu.... To je pač fraza, ki jo prodajajo ( vsaj so jo ), da ima avto ojačano podvozje ( trše fedre, torzijo.... bla bla bla ). Pri večjih ( jumper, boxer in druščina) pomeni, da ima zadaj namesto enega lista torzije dva. Kako pa se to gleda pri malih dostavnikih pa žal ne vem. Povprašaj prodajalca..... me res zanima kake buče ti bo prodal. Tko so meni prodali avto, ki ga nisem želel... zato pazi kaj kupuješ in kaj dobiš. ;)
Kar se tiče podaljšanih dostavnikov imaš mislim, da na voljo samo kanguja, doblota in caddy-ja. Caddy absolutno predrag.... kangoo maxi al kako je se za moje pojme pelje katastrofa... sploh na avtocesti. Tukaj res zmaga doblo, ali kot je nekdo omenil opel combo. Sicer ne vem ali je combo tudi podaljšan ampak sta pa identična razen znamke in malenkosti.
Citana bi pa se sam ognil, ker je to itak kangoo samo, da je dražji in pomoje slabši. Kljub temu, da je merkla......

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov