Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Ford S-max ecoboost

Napisal/-a MBtouran To okt 01, 2013 4:17 pm

V bliznji prihodnosti bom nabavil nov avto. Nagledanega imam nekaj taksnega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5214708&show=1

Zanima me kako zanesljivi so tile fordovi motorji in menjalniki in ali so znanee kaksne napake teh S-maxov?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Ford S-max ecoboost

Napisal/-a Ivan36 To okt 01, 2013 4:30 pm

Korikor sem ga jaz sprobal mi sedeži ne odgovrajajo, osnovni črni so zanič pa še visoko se sedi, kar meni ne odgovarja. Je bolj povišan karavan, kot pa enoprostorec ;)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To okt 01, 2013 5:12 pm

Alternativa je se Skoda Octavia combi RS

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To okt 01, 2013 5:58 pm

Sam bi gledal S-maxa, prevsem, ker mi je osebno boljši kot octa, kljub temu, da je tudi octa super avto. Motor je za svoje konje presenetljivo varčen, sam menjalnik ni porblematičen, je pa BAJE malo slabši od DSG, samo ga nisem vozil da bi to lahko trdil iz osebnih izkušenj. Prostora ima pa ogromno.

Lahko tudi vzameš 200 konjsko verzijo in prišparaš nekaj evričev =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

pan-am
Nov uporabnik

Napisal/-a pan-am To okt 01, 2013 10:53 pm

Znanec ima S-Maxa, ki ga uporablja kot služben avto in ga ne špara. Problemov z mehaniko nima, je pa kup drobnih nevšečnosti, ki bi jih človek prej pričakoval od kakšnega Francoza ali Italijana. Recimo žarnice pregorevajo kot po tekočem traku, vsak mesec kakšen nov čriček v notranjosti, zatikanje ključavnice na prtljažnih vratih, ... Ko sem ga jaz vozil mi tudi ni "potegnila" ergonomija oziroma nasploh "user interface", če se izrazim v računalniškem žargonu. Slednje je sicer stvar okusa in navajenosti.

Drugače pa zelo fajn lega na cesti. V ovinkih gre "kot po tračnicah", zelo dobri pospeški in dokaj zmerna poraba glede na zmogljivosti in velikost avta.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov